Son Konu

1000 TL yardım sorgulama E-Devlet’ten nasıl yapılır?

teknoloji

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,992
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
1000-tl-yardim-sorgulama-e-devlet-nasil-yapilir.jpg

1000 TL yardım sorgulama E-Devlet üzerinden yapılmaya başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 milyon aileye yapılan 1000 TL‘lik yardım kararı alınmıştı.

Yardımların E-Devlet üzerinden sorgulanmasıyla birlikte PTT önünde oluşan kuyrukların engellemesi amaçlanıyor. Aileler sorgulama sonucuna göre yardımı almak için harekete geçebilir.

1000 TL yardım sorgulama E-Devlet hizmetleri arasında


Corona virüsü ile mücadele kapsamında ihtiyacı bulunan ailelere nakdi yardım yapılacağı daha önceden açıklanmıştı. 2 milyon ailenin yardımdan faydalanacağı ve aile başına 1000 TL gibi bir miktarın hesaplara yatacağı belirtilmişti.

Bu yardımın hangi ailelere yapılacağı tam olarak bilinmediğinden, E-Devlet üzerinde yeni bir hizmet hayata geçti. “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ismiyle vatandaşlara açılan sayfada, yardım hakkı sorgulaması yapılabiliyor.
1000-tl-yardim-sorgulama-e-devlet-nasil-yapilir-2.jpg
Bu sayfa üzerinden yapılan sorgulamayla birlikte vatandaşlar yardım alıp almadığını kontrol edebilecek.

Vatandaşların sağlık riski nedeniyle PTT şubelerinden yapılan ödemeler iptal edildi. Hak sahiplerine ödemeler PTT çalışanları aracılığıyla kapısına kadar getirilecek. Ayrıca polis ve bekçiler de vatandaşların yardımlarını ulaştırmak için 5 Nisan’dan sonra mesaiye başlayacak.

Daha önce de corona virüs ile mücadele kapsamında “Biz bize yeteriz Türkiye’m Milli Dayanışma Kampanyası” başlatılmış ve 800 milyon liranın üstünde yardım toplanmıştı.

 
Üst Alt