Son Konu

Samsung, Geri Dönüştürülmüş Balıkçı Ağları ile Karbon Emisyonunu %25 Azalttı

Welcome! You have been invited by Alimetim to join our community. Please click here to register.

tekin

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,708
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
95
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
balik-agi-geri-donusum-malzemesi-scaled.jpg

Samsung’un Galaxy taşınabilir aygıtlarında kullandığı okyanus kaynaklı geri dönüştürülmüş plastik kullanımının, sıradan plastik kullanımıyla kıyaslandığında karbondioksit (CO2) emisyonunu %25 oranında azalttığı araştırmalarla ortaya koyuldu.

Samsung’un bu yılın başında piyasaya sürdüğü yeni Galaxy S22 serisi, Galaxy Tab S8 serisi ve Galaxy Book2 Pro serisi aygıtlarda, okyanusa atılan ve ‘hayalet ağlar’ olarak da isimlendirilen balıkçı ağlarından yapılmış ve geri dönüştürülerek yine işlevlendirilmiş materyaller kullanılıyor.

Güvenlik sertifikasyon kuruluşu Underwriters Laboratories (UL) tarafından yürütülen Hayat Döngüsü Değerlendirmesi (LCA) sonuçlarına nazaran, 1 tonluk sıradan plastiğin üretilmesi için 4,4 ton karbon emisyonu gerçekleştiriliyor. Tıpkı ölçüde okyanus kaynaklı geri dönüştürülmüş plastiğin kullanılması sonucunda ise 3,3 tonluk karbon emisyonu oluşuyor. 1 tonluk plastik üretimi için; klâsik teknikler yerine atık balıkçı ağlarının geri dönüştürülerek kullanılması ile karbon emisyonu 1,1 ton azalmış oluyor. Karbon emisyonunda 1,1 tonluk bu azalma, 30 yaşındaki 120 adet çam ağacının emeceği karbon ölçüsüne eşit bulunuyor.

Galaxy S22 serisinin anahtar braketi, S Pen’in iç kapağı ve ayrıyeten Galaxy Book2 Pro serisinin dokunmatik yüzey tutucusu ve iç braketinde, atık balıkçı ağlarından üretilen geri dönüştürülmüş plastik materyalleri dahil eden Samsung, bunu yalnızca başlangıç olarak görüyor. Samsung, okyanus kaynaklı geri dönüştürülmüş materyal kullanımını geliştirerek ve kapsamını genişleterek, tüm eserlerinde kullanmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Samsung-Atik-Balikci-Agi-Donusumuyle-Karbon-Emisyonunu-25-Azaltti.jpg


Samsung, ‘Galaxy for the Planet’ sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında, 2025 yılına kadar geri dönüştürülmüş gereçlerin tüm yeni Galaxy eserlerinde kullanılmasını amaçlıyor. Şirket ayrıyeten, eser ambalajlarında tek kullanımlık plastik kullanımına son vermeyi, akıllı telefon şarj aygıtlarının bekleme durumunda güç sarfiyatının azaltılmasını ve atıkların çöp alanlarına gitmesini büsbütün engellemeyi hedefliyor.

22 Nisan Dünya Günü kapsamında, Samsung ve Samsung’a bağlı 11 kuruluş, Kore’deki tüm çalışanlarının da iştirakiyle, kullanılmış telefonları dönüştürmek için bir kampanya yürütüyor. Çalışanlar, eski telefonlarını, pillerini ve şarj aygıtlarını markası fark etmeksizin bağışlayarak bu kampanyaya katılabiliyor. Toplanan eserler parçalanarak ayrıştırılıyor ve bu sayede üretimde yine kullanılabilecek altın, gümüş ve bronz üzere hammaddeler elde ediliyor.

Bu kampanyayı 2015 yılından bu yana yürüten Samsung, geçtiğimiz yıla kadar yaklaşık 56 bin adet kullanılmış telefonun toplanmasını sağladı. Samsung ayrıyeten, eser geliştirmeden, atıkların bertaraf edilmesine kadar, çevresel tesirin tüm süreçlerde en aza indirilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor.
 
Üst Alt