Son Konu

Çocuğumun Ateşi Olduğunda Nelere Dikkat Etmeliyim? Ebeveynlere Öneriler

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0


Hastalıklar hele de çocuğunuz hasta ise sabır sınavının verilmesi gereken dönemlerdir. Genel olarak çocuğumuza herhangi bir şey olabilme endişesi, bir an evvel iyileşme dileği, çaresizlik, üzüntü gibi karmaşık duyguları hissettiğimiz dönemlerdir.

Peki böyle durumlarda kabaca ne yapmalıyız?

Öncelikle hayatın ilk 3 ayı çok özel bir dönemdir. Doğumdan 3 aylık olana kadar, enfeksiyonlar ve ateş çocuğunuzda ciddi hastalıkların öncül bulgusu olabilir. Bu dönemde her ateş atağı mutlaka bir hekim tarafından değerlendirilmelidir.

3-36 ay arası toksik görünüm dediğimiz, alacalı deri rengi, bilinç bulanıklığı, tansiyon ve nabız bozuklukları, şiddetli baş ağrısı, çevreye yanıt veremeyecek kadar halsizlik varsa hekiminizin mutlaka değerlendirmesi gerekir.

3-36 ay arası kabaca 38-39 derece arası ateşi varsa, eşlik eden döküntü, balgamlı öksürük, baş ağrısı gibi bulguları yoksa, çocuğunuzun keyfi yerindeyse 48-72 saat arası ateşin seyri takip edilebilir. Gelişen yeni bir yakınma varsa mutlaka hekiminizi tekrar bilgilendirmeniz gerekir.

3-36 ay arası ateşi 39 derece üzerine çıkmışsa, BİLHASSA PNÖMOKOK VE İNFLUENZA BAŞTA OLMAK ÜZERE AŞILARI YAPILMAMIŞSA, çocuğunuzda kalp, böbrek, şeker hastalığı, geçirilmiş nöbet öyküsü varsa, hemen hekiminiz ile görüşmeniz, antibiyotik kararı açısından hekiminizin önerileri doğrultusunda çeşitli kan tahlilleri, böbrek hastalığı varsa veya ateşe sebep olabilecek öksürük, burun akıntısı gibi bir yakınması yoksa mutlaka idrar tahlili yaptırmanız hekiminiz tarafından istenebilir. Bu durumlar varsa iki seçenek değerlendirilir, bulgular ciddi değilse 48 saat beklenebilir, bulgular ciddi ise olası enfeksiyona yönelik en uygun antibiyotik tedavisi hekiminiz tarafından başlanabilir.

Ateşe eşlik eden her bulguyu hekiminize bildirmeniz en doğru tanı ve yaklaşım açısından önemlidir.


 
Üst Alt