Son Konu

Canlı Blog | Köyceğiz'de 3 Mahalle Boşaltıldı

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-e9530718224f3ea1a632d9695c68e83e40e00a22.jpg


Muğla Milas'ta dün akşam Kemerköy Termik Santrali'ne sıçrayan yangın bu sabah saatlerinde söndü. Santraldeki yangın 11 saat sürerken, santral etrafındaki yer yer devam eden alevlere müdahale ise hem karadan hem de havadan devam ediyor. Kemerköy Termik Santralindeki işçi dün alevlerin santrale sıçraması ile tahliye edilmiş, yanıcı ve patlayıcı unsurlar dışarı çıkarılmıştı.  Çabucak akabinde Ören beldesine girişler yasaklandı. İtfaiye takımlarının termik santralde inceleme yaptğını açıklayan Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Altun, "Ana ünitelerde önemli hasar yok" dedi. Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde de orman yangınının yayılması üzerinde bir mahalle daha tahliye edildi.



08:30 Köyceğiz'de 3 mahalle boşaltıldı



Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın tesiriyle kısa müddette yayıldı. Gruplar, yangına havadan ve karadan müdahale etti.

Bölgede tesirli olan rüzgar nedeniyle ve karadan ulaşımın olmadığı yerlerde çalışmalar zahmetle yürütülüyor.

Alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahallelerinin bir kısmının dün önlem maksatlı tahliye edilmesinin akabinde Sazak mahallesi de tedbiren boşaltıldı.

Vatandaşlar yangının ağır olduğu yerlere yaklaşmamaları için sık sık uyarıldı.

Tahliye için yapılan anonsların akabinde birtakım vatandaşlar kendi araçlarıyla bölgeden ayrıldı.

08:00 Alevler santrale kadar gelmişti, sabaha karşı söndürüldü



Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan ve dün akşam Yeniköy Mahallesi'nde faaliyet gösteren Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesine ulaşan yangın, 11 saatin akabinde bu sabah saat 08.00 sıralarında söndü. Santral etrafındaki yer yer devam eden alevlere müdahale ise hem karadan hem de havadan devam ediyor.

Türkevleri Mahallesi'nde tesirli olan orman yangını, dün rüzgarın tesiri ve farklı bölgelere saçılan kozalak modüllerinin tutuşması nedeniyle geniş bir alana yayıldı. Yangının yerleşim bölgelerine ulaşmaması için gün uzunluğu havadan ve karadan büyük uğraş verildi.

Sarp ve kayalık toprakta süren yangın, vakit zaman bölgedeki yerleşim yerlerini de tesiri altına aldı.

Hava araçlarının ve kara gruplarının müdahalesine karşın ilerleyen alevler, akşam saatlerinde Kemerköy Termik Santrali'nin tel örgülerini de aşarak santralin bahçesine kadar geldi.
 
Üst Alt