Son Konu

Deri tayt temizliği nasıl yapılır? Deri tayt bakımı hakkında...

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Deri en güçlükle kullanılan kıyafet grupları içerisinde yan alabilir. Lakin görselliğiyle kendine hayran bırakan bir tarafı vardır. Deri kıyafetleri bakım uygun olduğu müddetçe uzun müddetli kullanılmaktadır. Evet, günümüzde tasarrufu epeyce revaçta olan deri tayt bakımı hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Deri paklığı denince hanımların kaygılı düşü başlıyor. Narin yapısı gereği çabuk aşınma dehşetiyle başlanan arilik olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Ehliyetsiz malumat nedeniyle yıkama koşullarına uyulmamasıyla beraberinde gelişen bu yüz asıcı durum artık tarihe karışıyor. Sayfamızda konum verdiğimiz deri aklığı hakkındaki haberlerden yararlanmak için linke göz atabilirsiniz. Peki, deri tayt aklığı ve bakımı nasıl yapılmalıdır? Deri tayt bakımı hakkındaki bilinmesi gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz...

MwzUw_1562939708_2272.jpg

DERİ TAYT BAKIMI NASIL YAPILIR?

- Deri taytı temizlemek için ucu yumuşak bir fırçaya gereksinim vardır. Yahut sünger de olabilir.

- Şampuan ve kuru bir bezi de yanınızdan ayırmayınız. Deri taytı temizlemek için; 1 çay kaşığı hafif deri şampuanı 2 su bardağı suda inceltiniz. Bezi sabunlu likide batırınız, sonra yeterlice nemlendirerek damlayacak halde sıkınız.

wMsMA_1562939732_5518.jpg

- Fırçayı yahut süngeri taytın üzerinde keskin lekeler olduğunda kullanabilirsiniz. Uyguladığınız yoldan sonra fırça yardımıyla şampuanın uygunca yayılmasını sağlamak ve lekelerin yok olmasını sağlayacaksınız.

- Doğal beyaz sabun deri tayt aklığında kullanılması gereken bir materyaldir. Beyaz sabunu taytın üzerinde gezdiriniz. Hafif sulandırınız. Köpüklenme gerçekleştikten sonra taytın iki ucunu birbirine çitiledikten sonra paklığın son aşaması olan durulama aşamasına geçiniz. 

- Deri taytı ekseriyetle aksisini çevirerek durulama sürecini yapınız. Suyun ne çok sıcak ne de çok soğuk olmasına dikkat ediniz.

- Kurulama sürecinde ise kesinlikle direkt güneş ışığı altında yapmayınız. Deri üzerindeki lekeler çıktıktan sonra çatlamasını ve kurumasını önlemek için deri kremi ya da jel uygulayınız.
 
Üst Alt