Son Konu

Araştırma: Vakaların Yüzde 90'i, Ölümlerin Yüzde 95'i Aşılanmayan Kişilerde Görüldü

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-3bc434c88d82bdef4c245ebdf3cf54f59b48ec5a.jpg


ABD'de yapılan bir araştırma yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tam aşılı olan bireylerin yüzde 1'inden azının virüs kaptığını ortaya koydu. Olayların yüzde 90'dan fazlası ve hastaneye müracaat ile ölümlerin yüzde 95'i aşı yaptırmayan şahıslarda görüldü.






ABD Hastalık Denetim ve Tedbire Merkezi bilgilerine dayanarak Kaiser Family Foundation tarafından yapılan araştırmaya nazaran, Kovid-19 olaylarının yüzde 90'dan fazlası ve hastaneye müracaat ve ölümlerin ise yüzde 95'i aşı yaptırmayan şahıslarda görüldü.

Kovid-19 aşısı yaptıranların yalnızca yüzde 0,004'ünden azı virüs nedeniyle hastaneye başvururken yüzde 0,001'den az kişi de virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Kovid-19 aşısı yaptıranların nadiren virüse yakalandığına ve bu oranın aşılı şahıslarda yüzde 1'in altında olduğuna dikkatin çekildiği araştırmada, aşı yaptıran 163 milyondan fazla şahıstan yaklaşık 6 bin 600 bireyde Kovid-19 görüldüğü belirtildi.

Hindistan'da görülen Delta varyantının ABD'de de görülmeye başlamasıyla ülkedeki olay ve ölümlerde yine artış gözlemlendi.

Johns Hopkins Üniversitesinin bilgilerine nazaran, ABD'deki yeni hadiselerin yaklaşık yarısı (yüzde 46) Florida, Texas, California, Louisiana ve Missouri eyaletlerinde kaydedildi.

California hariç olay sayılarında artışın görüldüğü bu eyaletlerde nüfusun yarısından azı Kovid-19 aşısı yaptırdı.


'İşler daha da berbata gidecek' uyarısı



ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Yöneticisi Dr. Anthony Fauci, Delta varyantına ait ihtarlarda bulundu. Durumun daha da kötüleşeceğini öne süren Dr. Fauci, "Aşı olmayanları salgını onların yaydığı konusunda ikna etmeliyiz. Bu insanların fikirlerini değiştirmeliyiz" dedi.

Durumun daha da kötüleşeceğini söyleyen Dr. Fauci, buna rağmen geçtiğimiz yıl olduğu üzere ABD’de bir kapanma olmayacağını savundu. Dr. Fauci, "Eğer hadise sayılarının artma suratına bakarsanız, yedi günlük ortalamanın azımsanmayacak ölçüde yükseldiğini görürsünüz" dedi.

'Aşı olmayan 100 milyon kişi var'



Ülkede aşısızların olayları artıracağı konusunda uyaran Dr. Fauci, "Ülkemizde aşı olabilecek durumda olmasına karşın şimdi bunu tercih etmeyen 100 milyon kişi var. Bu insanların fikirlerini değiştirmeliyiz. Lakin işler daha da berbata gidecek. Onlar için daha kolay hale getirmeli, onları ikna etmeliyiz. Bir şeyler yapmaları gerektiğini zira salgını onların yaydığını göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Yeni hadiselerin yüzde 80'i Delta



ABD Hastalıkları Denetim ve Tedbire Merkezleri (CDC) tarafından paylaşılan bilgilere nazaran, günlük 60 bin bandına ulaşan hadise sayıları Nisan ayından bu yana en yüksek düzeyine döndü. Bu hadiselerin yüzde 80’inin Delta varyantı kaynaklı olduğu belirtiliyor.
 
Üst Alt