Son Konu

Anne sütünün kalitesi nasıl arttırılır? Anne sütünün yağlı olması için ne yapılmalı?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
anne_sutunun_kalitesi_nasil_arttirilir_anne_sutunun_yagli_olmasi_icin_ne_yapilmali_sut_koyulastiran_besinler_1576417580_6858.png

Ana sütü alan bebeğin karnının kâfi ölçüde doyması ve ana sütünü en âlâ halde alabilmesi için sütün yağlı kısmı tam bir mucize niteliğindedir. Ana sütünün yağlı olması bebeğin doyuruculuğunu arttıracak tokluk hissini sağlamaktadır. Ana sütünün kalitesini arttırmak için dikkate alınması gereken teklifleri sizlerle paylaştık. Ana sütünün yağlı olması için ne yapılmalı? Ana sütünün kalitesi nasıl artar? Ana sütünün yağlı kısmı neden kıymetli? Ana sütünü yağlandıran mükemmel yiyecekler...

Bebeğin yerküreye geldikten sonra alması gereken en temel gereksinim ana sütüdür. Allah (c.c.) tarafından her bebeğe hususî olarak üretilen ana sütü, birçok mucize hikmetleri ve yararlarıyla günümüzün bilim yerküresini bile şaşırtmaktadır. Birinci altı ay boyunca yalnızca ana sütü alınması gerektiğini belirten eksperlerin bu görüşünü, Yerküre Sıhhat Örgütü de en az iki yıla kadar emzirmenin bebek için yararlı olacağını söz etmesi ile desteklemiş oluyor. Üzüntü, gerilim ya da öteki faktörlerin tesiri ile ananın göğsünde azalan ya da bir müddet sonra külliyen kesilmeye başlayan sütün arttırılması için tesirli ve sağlıklı bir beslenmenin değeri inanılmaz kademede yarar sağlıyor. Eksperlerin ana sütünü arttırmaya yönelik tavsiye ettiği zerzevat ve kürler, süt üretimini olumlu cephede destekleyerek bebeğin ana sütü ile beslenmesini sağlamaya yardımcı oluyor. Bebeğin yerküreye gelmesi ile bir arada en geç birinci yarım saat içerisinde muhakkak fizikî temas halinde ana sütü alması gerekiyor. Emzirme ile ilgili göğüs ucundaki kahverengi kısmın tamamının alınması yada bebeği tutuş formuna kadar gerekli malumatlar sağlandıktan sonra ana sütü hakkında haberler veriliyor. Pekala ana sütünün özellikleri neler? Ana sütünün kalitesi nasıl artar?



ANA SÜTÜNÜN KALİTESİ VE VERİMİ NASIL ARTTIRILIR? ANA SÜTÜNÜN ÖZELLİKLERİ

aGNrL_1576417796_7047.png

İçerisinde birçok besleyici ögeleri bir arada buluşturan ana sütü protein, vitamin ve mineral bakımından çok zengindir. Ana sütünün bu yararlı özellikleri sayesinde zayıf olan bağışıklık sistemi güçlenir, marazlara karşı dirençli hale gelinir. Bebeğin emzirme esnasında memeyi birinci aldığı anda süt karbonhidrat bakımından zengindir. Sütün sonları ise epeyce yağlıdır. Bebeğin emme sürecinin bitmesine yakın aldığı yağlı süt bebeğe tokluk hissi verir ve muhakkak alınması gerekir.

Şayet yağlı kısım alınmaz ise bebek huzursuz olup ağlar. Binaenaleyh da bebeğin hem daha yeterli doyması hem de gerekli yararı alması için yağlı kısmı alması gerekir. İşte tam da bu noktada ana sütünde yağlı kısmı arttırabilmek için kimi metotlar mevcut.



ANA SÜTÜNÜN YAĞLI OLMASI İÇİN NE YAPILMALI? ANA SÜTÜNÜ YAĞLANDIRAN YİYECEKLER

cCWP1_1576417591_691.png

Birinci analık deneyimini yaşayan kimselerin emzirme süreci ile ilgili en çok araştırdıkları mevzulardan birisi de sütün yağlanmasının doyuruculuğunu arttırmaya yönelik olmasıdır. Durum bu türlü olunca ana sütünün kalitesini arttırmak ve bebeğin yerinde doyması için sütü yağlandıracak besinlerin tüketimi daha bir kıymetli hal alıyor. Zira ana sütünün yağlanması demek bebeğin karnının daha uygun doyması ve sütteki verimin ortaya çıkması demektir. 'Sütüm az geliyor, ne yapmalıyım?' diye endişelenen analar için ana sütünü yağlandıran yiyeceklerin listesini sizlere derledik. İşte Ana sütünü yağlandıran besinler:

ANA SÜTÜNÜ YAĞLANDIRMAK İÇİN...

YUMURTA: Fosfor, çinko, iyot ve protein bakımından güçlü olan yumurta, emzirme periyodundaki anaların 7 gün boyunca en az 3 sefer alması gereken besindir. Mmükünse haşlanmış yumurtanın tüketilmesi tavsiye edilir.

YOĞURT: Ana ve bebek için mineral depolarının güçlenmesi için tüketilmesi önerilen yoğurt, kemik ve diş sıhhati üzerinde olumlu tesirler sağlamaktadır. Günlük 2 yahut 3 su bardağı yoğurt yenmesi gerekir.

KOYU RENKLİ YEŞİL SEBZELER: Tıpkı hengamda folik asit gelişimini de destekleyen koyu yeşil sebzeler ilerleyen devirlerde bebekte görülebilecek aneminin önüne geçiyor

YAĞLI TOHUM ÇEŞİTLERİ: Ceviz, badem ve fındık üzere sağlıklı çiğ atıştırmalıklar, güçlü yağ asidi, vitamin ve mineral özleri ile sütün kaliteli olmasına ek sağlar.

ZEYTİNYAĞI İLE ZEYTİN: İçerisindeki yağ asidi bileşimleri ile bebeğin bağırsak faaliyetleri düzenleniyor. Ayrıyeten kabızlık, şişkinlik ve gaz sıkıntılarının da ortadan kalkması için salatalarda muhakkak tüketilmesi gereken bir ikilidir.


 
Üst Alt