Son Konu

1. Abdulhamitin Aşkı

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
1 Abdulhamitin Aşkı Ruhşah

1Abdulhamitin Aşkı Kimdir

images1abdulhamitinaski5b0e0566f252a

Osmanlı padişahları tarihi değiştirmelerinin yanı sıra aşkları ile de hep gundende olmuşlardır Tarihte Osmanlı padişahlarının istedikleri her kadına sahip oldukları sanılır halbuki durum boyle değildir Padişah bile olsalar aşk acısı cekenlerin sayısı bir hayli fazladır 1 Abdulhamit de bunlardan birisi ve belki de en unlusu

Onun aşık olduğu Ruhşah'dan yuz bulamadığı icin ne denli kıvrandığının delilleri Topkapı arşivinde duruyor Şu satırlar onun meşhur aşk mektuplarından

“Abdulhamid'in canı Ruhşah; Kuşca canım yoluna kurban olsun Hak tealeanın birliği hakkı icin kademin turabına ( ayak izine) yuz surerim

“Efendim; Hamid sana kurban olsun Bu gece teşrifinle kulunu ihya eyle Billahi sabra mecalim kalmadı
Hem ayın iptida gecesidir Kerem senindir Bu gece kendimi guc zaptettim Ayağını opeyim, Allah tealea aşkına beni bu gece mahzun eyleme, sana kul ve kurban olayım

“Ruhşahım; Hamidin sana kurban ola Efendim sana bende olmuş bir kulunum; ister darp eyle ister oldur, sana teslimim Billahi sebebi mevtim (olumume sebep) olursun Bu gece de gelmezsen bilirim ki bana muhabbetin yoktur Benim bu halime duşman bile rahmeder Akşam sabah gelip bir lahza oturmak iş değildir Kulun ayağına gider yuzunu surerdi İstemezsin diye gitmedim Sen boyle edince olum bana hayırlı geliyor

Üst Alt