bilgiliadam
Yeni Üye
1 Gunde Hazırlanan Turşu Tarifi
Hic bir gunde turşu yapılır mı demeyin! Bu tarifle yapılır Ben yaptım ve normal turşudan daha lezzetli olduğunu soyleyebilirim
images1gundeyapilantursutarifiresimli5ad3d01416b8c
Kaynatma Turşu Tarifi
Malzemeler:
su
tuz
şeker
sarımsak
havuc
salatalık
sivri biber
lahana
uzum sirkesi
Hazırlanışı:
Once turşunun suyunu hazırlıyoruz Bunun icin 3 olcu suya 1 olcu uzum sirkesi koyun buna 1 cay kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyin
Tum malzemeleri tencereye alıp kaynatın
Hangi malzemeleri kullanacaksanız sertlik derecesine gore kucuk kucuk doğrayıp sırayla kaynatın benim listeme gore once havuc, ardından biber, ardından salatalık ve en son lahana ekleniyor
Sebzelerin rengi donene kadar kaynatın
Ardından malzemeleri bir kevgir yardımıyla alp, geniş bir yerde suzdurun
Sebzelerin kaynatıldığı sirkeli su soğuyunca bir kavanoza dokun
Aralarına 23 diş sarmısağı bolup koyduğunuz sebzeleri de ustune koyun su uzerini kapasın yetmezse yeni su yapın
Ağzını kapatıp buzdolabında bir gun bekletin
Zamaneanne
Kaynak: :www
Hic bir gunde turşu yapılır mı demeyin! Bu tarifle yapılır Ben yaptım ve normal turşudan daha lezzetli olduğunu soyleyebilirim
images1gundeyapilantursutarifiresimli5ad3d01416b8c
Kaynatma Turşu Tarifi
Malzemeler:
su
tuz
şeker
sarımsak
havuc
salatalık
sivri biber
lahana
uzum sirkesi
Hazırlanışı:
Once turşunun suyunu hazırlıyoruz Bunun icin 3 olcu suya 1 olcu uzum sirkesi koyun buna 1 cay kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyin
Tum malzemeleri tencereye alıp kaynatın
Hangi malzemeleri kullanacaksanız sertlik derecesine gore kucuk kucuk doğrayıp sırayla kaynatın benim listeme gore once havuc, ardından biber, ardından salatalık ve en son lahana ekleniyor
Sebzelerin rengi donene kadar kaynatın
Ardından malzemeleri bir kevgir yardımıyla alp, geniş bir yerde suzdurun
Sebzelerin kaynatıldığı sirkeli su soğuyunca bir kavanoza dokun
Aralarına 23 diş sarmısağı bolup koyduğunuz sebzeleri de ustune koyun su uzerini kapasın yetmezse yeni su yapın
Ağzını kapatıp buzdolabında bir gun bekletin
Zamaneanne
Kaynak: :www