T teknoloji Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,992 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 14 Eki 2024 #1 1 Hamur İle 3 Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Materyaller Ana hamur için: 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında) 100 gram şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya şekeri 2 tatlı kaşığı kabartma tozu Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 300 gram kullandım) Kakao Çikolata parçacıklar Tarçın Esmer şeker 1 Hamur İle 3 Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tereyağını, şekeri, yumurtayı ve vanilya şekerini karıştıralım. Kabartma tozu ve unu dikkatlice ek edip yoğuralım. Hamuru üç eşit kesime bölelim. Bir adedine 1 yemek kaşığı kakao ve çikolata parçacıkları ekleyelim. İkinci hamura yalnızca çikolata parçacıkları ek edelim. Geriye kalan hamura, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı esmer şeker ekleyip karıştıralım. Hamurları başka farklı strece koyup buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakalım. Yarım saat sonra hamurları dolaptan çıkartıp form verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Evvelce ısıtılmış fırında, 175 derecede yaklaşık 10-15 dakika pişirelim. Soğumaya bırakalım. Afiyet olsun. 1 Hamur İle 3 Çeşit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 Hamur İle 3 Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Materyaller Ana hamur için: 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında) 100 gram şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya şekeri 2 tatlı kaşığı kabartma tozu Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 300 gram kullandım) Kakao Çikolata parçacıklar Tarçın Esmer şeker 1 Hamur İle 3 Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tereyağını, şekeri, yumurtayı ve vanilya şekerini karıştıralım. Kabartma tozu ve unu dikkatlice ek edip yoğuralım. Hamuru üç eşit kesime bölelim. Bir adedine 1 yemek kaşığı kakao ve çikolata parçacıkları ekleyelim. İkinci hamura yalnızca çikolata parçacıkları ek edelim. Geriye kalan hamura, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı esmer şeker ekleyip karıştıralım. Hamurları başka farklı strece koyup buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakalım. Yarım saat sonra hamurları dolaptan çıkartıp form verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Evvelce ısıtılmış fırında, 175 derecede yaklaşık 10-15 dakika pişirelim. Soğumaya bırakalım. Afiyet olsun. 1 Hamur İle 3 Çeşit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı