Son Konu

1 Yıllık Öğle Namazı Kazalarını Bir Kez Kılsak Hepsinin Borcu Kapanmış Olur mu?

Stillwater

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Mesela ben 1 yıllık 5 vakit namaz kılmıyorum ilk önce öğle namazlarını kaza etmek istiyorum, sadece bir kez farzını kılsak diğer bütün öğle namazlarının borcu silinmiş olur mu?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, böyle bir şey mümkün olsa idi yani bir vakit öğlen namazının kazasını kılmak ile bir yıl boyunca kılınmamış öğlen namazlarının borcunu tamamlamak mümkün olsa idi büyük bir kolaylık olurdu. Fakat bu tabi ki kaza namazı olanlar için olacak bir kolaylık olurdu. Fakat bununla birlikte beş vakit namazını vaktinde kılmış Müslümanlara da büyük bir haksızlık olmuş olurdu. Yüce Mevla’mız şüphe yok ki biz kulları için kolaylık istemektedir, fakat bununla birlikte yüce Mevla’mız yüce bir adalet sahibidir.

Bu nedenle bahsettiğiniz gibi yani bir kere öğlen namazını kaza etmekle diğerlerinin de kaza edilmiş sayılması İslam dininde söz konusu dahi değildir. Bununla birlikte İslam dininde namaz vaktinde kılınması farz olan bir ibadettir. İslam dininde kasıtlı olarak bir vakit namazı kazaya bırakmak büyük bir günahtır. Diyelim ki gaflet ile bir yıl boyunca namaz borcunuz birikti ve günahınızdan pişman oldunuz. Bu pişmanlığın vermiş olduğu sorumluluk ile namazlarınızı kaza etmeye karar verdiniz. Bu durumda kılmadığınız her vakit namazı ayrı ayrı kaza etmelisiniz. Sitemizde yer alan Kaza Namazı Nasıl Kılınır? başlıklı konuyu ziyaret etmenizde fayda var. Yüce Mevla’mız kıldığınız ve kılacağınız kaza namazlarınızı kabul eylesin.

Üst Alt