Son Konu

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
10 Kasım Anma Programı
10 kasım atatürkü anma günü programı örneği

10 kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası ile ilgili Atatürk'ü Kutlama misal program akışı

Sayın Kaymakamım,
Sayın Garnizon Komutanım,
Sayın Belediye Başkanım,
Değerli Davetliler,
Sevgili öğrenciler;
…… sene önce bugün, Türk ulusu olarak en büyüğümüzü kaybettik Bu günün, acılarımızı umuda dönüştüren yanı, “ Ceset Atatürk ’ü kaybederken “Hafıza Atatürk ’e kavuşmuş olmamızdır Saatler 9 ’u 5 geçe insan ve insanlık sevgisiyle batmış, vatan sevgisiyle batmış koca bir kalp durdu Ama saatler durmadı Dünya dönüyordu Gerçek olan ölümlere ağlama yetişmek değildi olan yaşamak ve yaşatmaktı Vücut Atatürk ’ü kaybettik ama us Atatürk bizim içimizde Bir gün akıl Atatürk ’ü kaybedersek işte o vakit 10 Kasımlarda ağlamak zorunda kalırız
Gün sadece 10 Kasımlarda değil, her gün O ’nun getirdiklerine sahip çıkmanın, O ’nun düşüncelerinden taviz vermemenin günüdür
Ölümünün 67 yılında Atatürk ’ü saygıyla anıyor ve sizleri Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder, Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tabanca arkadaşlarının huzurunda bir dakikalık hürmet duruşuna ve akabinde …………………… İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni ……………………… yönetiminde İstiklal Marşı ’mızı söylemeye ağırlama ediyorum
Dikkat!
İstiklal Marşı

Her gün güneş her yerde doğar, gün yeniden başlar Ata ’m
Kahramanlar ölmezler, kalplerde yaşarlar Soy ’m
Neler yazsak azdır Ata ’mız için
Bütün ulusun gönüller dolusu, kucaklar dolusu selamı var Cet ’ya

*Günün manâ ve önemini belirten konuşmayı…………………… İlköğretim Okulu Müdürü …………………… yapacaktır

Ölüm yenilmezi yendi Baskın bakışlı, madeni gözler kapandı Fakat, kocaman eser bakidir ve Türkiye Cumhuriyetinin mazisi gelecek için teminattır

* Atatürk ’ün hayatını anlatan konuşmayı …………………………………………… yapacaktır

ATATÜRK DİYOR OYSA: “Gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan nedeniyle çok hoşnut ve mesudum

*……………………İlköğretim Okulu…………sınıfı öğrencilerinden…………………………………… İsimli şiirini seslendirecek

Yanmış yıkılmış savaş meydanlarında
Destanlar yaratıyor cihanın görmediği
Ardından dağ dağ ordular geliyor,
Her askeri Mustafa Kemal gibi
* Atatürk ’ün askeri yönünü anlatan konuşmayı……………………………………yapacaktır

Mustafa Kemal ’i düşünüyorum
Ölmemiş bir kasım sabahı
Tekrar bizimle beraber tekrar,
Yaşıyor dört köşesinde vatanın,
Yaşıyor damar damar yüreklerde

* Gençliğe Tavır!
* Hemen salonda yer alan tüm öğrencilerin ayağa kalkmalarını ve “Gençliğin Cet ’ya Cevabını benim arkamdan seslendirmelerini rica ediyorum

Bu 10 Kasımları acısı derin,
İşte huzurunda sivilin, erin
Başımızda sensin, gönülde yerin
Sen ölmedin Atatürk ’üm ölmedin

* …………………………………………… İÖO ………… sınıfı öğrencilerinden ………………………………… isimli şiirini seslendirecektir

ATATÜRK DİYOR OYSA: Beni bakmak aramak mutlaka yüzümü bakmak değildir Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeter

* Ulu Önder Atatürk ’ün vefatı nedeniyle yurtiçi ve yurtdışında söylenen ve yazılanları …………………………………… seslendirecek

akla yatkın olanlar, bu ulusun çıkarlarını, bu ulusun çocuklarını ve onların geleceğini düşünenler çok iyi bilirler fakat; O bize değil, biz O ’na mecburuz Atatürk bizi birleştiren ortak düşüncedir

* Atatürk Prensip ve İnkılapları ………………………………………… kadar seslendirilecek

Başın mı dertte beni hatırla,
Duy beni en sıkıldığın an,
doğruca her şeyiyle bu vatan,
Sakın ağlamasın kasımlarda,
Fatihler, Kanuniler ölmez,
İnanın Mustafa Kemaller bitmez tükenmez

* …………………………… İÖO öğrencileri, Türkçe öğretmeni yönetiminde Atatürk oratoryosunu seslendirecek

Ellerin üstünde bir bulut değil,
Yerinden oynayan bir dağ olmalıydı
O bizi bırakıp gitmesin diye,
Gönüller sarılıp tahvil olmalıydı

*……………………………… İÖO korosu, ………………………………yönetiminde “Atatürk ’ün sevdiği şarkıları seslendirecek
Davullar zurnalar döğende
Biz seni hatırlarız!
Binip trene gezende
Biz seni hatırlarız!

Önce adını öğrenir çocuklarımız!
Eli kalem tutup yazanda
Binler yaşa, yurdumuza hizmeti büyük!
Kemal Paşa! Ölümsüz insan!
Şanlı Atatürk!

* 10 Kasım Atatürk ’ü anma programı sona ermiştir, talep ederim *

Üst Alt