bilgiliadam
Yeni Üye
10 Kasım İle İlgili Şiirler Bu konu 10 Kasım şiirleri hakkında bilgiler vermektedir Sevgili melekler, bugün bildiğiniz gibi Cumhuriyetimizin 89 yılını kutluyoruz Bilhassa İstanbul Boğaziçi'nde akşam 19:00 'dan itibaren yapılacak olan havai fişek gösterisi merakla bekleniyor Geçirdiğimiz bu kutlu günün ardındaki Kasım ayında da bir kutlama günü yaşayacağız 10 Kasım 'da Cet 'mız tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anılacak Biz de bu sayfamızda o günün anlamına önemine dair bazı şiirler paylaşıyoruz sizlerle 1549099182 1549099182 10kasimileilgilisiirler5c5560b3a7d5a10kasimileilgilisiirler5c5560b3a7d5a 10kasimileilgilisiirler5c5560b3a7d5a 10 Kasım İle İlgili Siirler 10 Kasım 10 Kasım günü Cümbür Cemaat üzülür Atatürk öldü diye Bütün insanlar toplandı Atatürk'ün cenazesine Atatürk'ün öldüğüne Kimse inanamadı Her 10 Kasım günü Bayraklar yarıya iner Herkes toplanır Saygı duruşu yapılır Bütün okullarda Atatürk anılır Mustafa Kemal'i Düşünüyorum Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Yeleleri alevden al bir ata binmiş Aşıyor ulu dağları, engin denizleri, Altın saçları dalgalanıyor rüzgârda, Işıl ışıl yanıyor mavi gözleri Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Yanmış, harap savaş meydanlarında Destanlar yaratıyor cihanın görmediği Gerisinde dağ dağ ordular geliyor Her askeri Mustafa Kemal gibi Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Gelmiş geçmiş kahramanlara değer Hükmediyor uçsuz bucaksız göklere Al bir cet binmiş yalın kılıç Koşuyorlar zaferden zafere Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Ölmemiş bir Kasım sabahı! Tekrar bizimle beraber baştan Yaşıyor dört köşesinde vatanın Yaşıyor damar damar yüreklerde Mustafa Kemal'i düşünüyorum: Altın saçları dalgalanıyor rüzgârda, Mavi gözleri ışıl ışıl görüyorum Uykularıma giriyor her gece Elllerinden öpüyorum Ü Yaşar Oğuzcan Öğretmen Atatürk Yine derse giriyorsun Samsun kapısından Selâmlıyor, seviyor tek öğretmenini İl il, köy köy, can can Tüm Anavatan Anında başlıyor mutlu ders Erzurum'dan Daha Sonra derinleşiyor volkanöğütle Sivas'taki son oturumdan Bütün memleket tek sınıf Bir istikamet sancak, bir istikamet tan Öyle bir görev veriyorsun fakat öğretmenim Süngükalemle başlıyoruz Afyon'dan Sınıfımız her lahza kutlu bir savaş Öğretiyor, eğitiyorsun Ankara'dan Daima birdenbire söylüyoruz bağımsızlık türkümüzü Vatanın uzaklıkları kalkıyor da aradan Mavi gözlerin daima barıştırma barış Mavi yüceliğin hep duman duman Böylece ateş alev bir ders fakat Yanıyor, yanması gerektiğinde her düşman Anlatış tadı, kıvam kıvam öz Son bölüm: Birincil kasıt, Dumlupınar'dan Kocatepe, yalnız coğrafya değil Dağ dağ ateş yağdırıyorsun her damla kandan Öpüyorsun hepimizi göz göz Şehitler birinci geldikçe her zaman destan destan Yağmurlaşıyoruz er er Akdeniz'e Ektiklerini biçiyorsun İzmir yollarından Bir hür meyva doğuyor Türklüğümüze Tattırıyorsun utku yemişi utku dallarından Öğrenmeye son yok Cumhuriyet, bir ders benzer konudan Öğrendikçe özleşiyoruz da hep geçiyoruz Senin yarattığın vatankanıdan Anlatıyorsun açık ve seçik Yıkılıyor her gölge hafızakurşundan Dövüyorsun her yüreği örsünde devrimlerin Tümleniyor her yetkisiz, yaratan vuruşundan Yaşatarak öğretmek senin elinde Sonsuz ders, tek yaşam, bize bayraktan Seni özledikçe bellemek hoş Akıltoprak oldu vatan, reel topraktan Sor bize her şeyi, konuşsun her öz Başlayı versin en kuvvet imtihan Bağımsızlık güneşin birincil cevap, inan Ey vatansınıfta ey Cetvatan! İ Zeki Burdurlu Atatürk Yazan Sordum seni; Dağına, taşına Türkiye'min, Herkes kendinden belirlenmiş, Yükseldi gür sesler; Umutlar, sevgiler: O biziz, O bizleriz Hepimiz bir parçayız Atatürk'ten, Tüm doğa, Atatürk'ü anar, Atatürk'ü şaşar Herşeydir OTürkiyem'de Göller, ırmaklar, ormanlar İmza imza Atatürk yazan M Vasfi Saral Bir Tutkudur Mustafa Kemal Bir Tutkudur Mustafa Kemal; Nice sevdalara değişilmeyen Yitirilmiş Kasımlarda açan umuttur, Bir baştır, vazgeçilmeyen Bir Türküdür Mustafa Kemal; Suskun ağızlarda söyleşir, durur Çaltıburnu'nda gözetir denizi Köroğlu'nda bağdaş kurup oturur Bir İnançtır Mustafa Kemal; Yurdun dört yönünde, bir çağdır yaşayan Sarmış kollarıyla, çepçevre ulusu Sakarya boylarından Akdeniz'e içeren Bir Anlamdır Mustafa Kemal; Belkahve'den dürbünüyle seyrediyor İzmir'i Hür diyor, al atının üstünde, Kırıyor kılıcıyla, tutsak eden zinciri Bir Bayraktır Mustafa Kemal; Çekilmiş kalelere, rüzgârda dalgalanan Bozkırın bağrında yol bölge kağnılara, Işık tutan, baskı veren, yol bulan Y Doğan Ergeneli 10 Kasım Türküsü Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler Bozkır ovalarına, Erciyes'e, Ağrı'ya Ulusun baskın olduğunu Özgürlük olduğunu Haykıracağım haykıracağım işte Senin sustuğunca! Yolunda yürüyeceğim Atatürk; Belli Başlı baba oğul kız Nehir yığın bucak köy Yeryüzü yaşamalarımla değil Oralarda, senin gittiğince! Atatürk, taşıyacağım Çanakkale'de, Sakarya'da, Çankaya'da, al al Senin taşıdığını; Yurdun gök ülküsü Dalgalanırken Senin bayrağını yücelteceğim Senin çıktığınca Fazıl Hüsnü Dağlarca Mustafa Kemal'ler Bitmez Tükenmez Tükenir elbet gökte yıldız, denizde kum tükenir Bu vatan bu topraklar eli açık Tanrısal bir ateşim fakat ben sönmez İnanın Mustafa Kemal'ler tükenmez Ben de etten kemiktendim elbet Ben de bir gün geçecektim elbet İki Mustafa Kemal var iyi bilin Ben işte o ikincisi sonsuzlukta Ruh gibi bir şey görünmez İnanın Mustafa Kemal'ler bitmez tükenmez Daima kardeşliğe bolluğa giden yolda Bilimin yapıcılığın aydınlığında Hoş fikirler görünmeyen fikirlerde ben Evrensel yepyeni buluşlarda Geriliği kovmuşum ben dönmez İnanın Mustafa Kemal'ler tükenmez Başın mı dertte beni hatırla Duy beni en sıkıldığın lahza tamamen herşeyiyle bu vatan Sakın ağlamasın Kasım'larda Fatih'ler Kanunî'ler ölmez İnanın Mustafa Kemal'ler bitmez tükenmez Halim Yağcıoğlu 10 Kasım Şiir Ağlayalım Atatürk'e Ağlayalım Atatürk'e Bütün dünya kan ağladı Süleyman olmuştu mülke Geldi ecel, can ağladı Doğu batı cenup şimal Aman tanrı bu nasıl hal Atatürk'e erdi zeval Memur mebusan ağladı Atatürk'ün eserleri Söyleyecek bundan geri Tüm dünyanın her yeri Ah çekti, vatan ağladı Fabrikalar buluş etti Atalığın kanıt etti Varlığın Türke terketti Döndü çarh devran ağladı Bu ne şiddet, bu ne kudret Var idi bunda bir hikmet Bütün Türkler İnön'İsmet Gözlerimiz kan ağladı Tren hattı tayyareler Tükler giydi daima kareler Semerkantla Buharalar İşitti her ast ağladı Siz sağ olun Türk gençleri Çalışanlar kalmaz geri Mareşalin askerleri Ordular tümen ağladı Zannetme ağlamaklı gülmez Aslan yatağı abes kalmaz Yalnız gidenler gelmez Her gelen insan ağladı Uzatma Veysel bu sözü Dayanmaz herkesin özü Koruyalım yurdumuzu Dost yok, düşman ağladı Aşık Veysel Mustafa Kemal'e Giden Yol Karşıda bir ışık, bir ümit yolu Kollarımı yarına güvenle açacağım, Karşıda bir ışık, bir ümit yolu Bırakın, Mustafa Kemal'e varacağım Ellerimi uzatıyorum, daha ötede Son duraktan azıcık daha ötede Gücümün kuvvetimin kesildiği yerde Karşıda Mustafa Kemal'i görüyorum; Gün geçer ödev değişir En olmaz istekler biter, Bir ses bırakmaz kişiyi yerinde Mustafa Kemal'in sesi, İlerider Boyuna yeniliğe, ileriye Boylu Boyunca en ulu gerçeklere dürüst! Apaydınlık bir yoldasınız, bakın Karşıda Mustafa Kemal, Mustafa Kemal yolu Attığım her adımı biliyorum Yarın daha güzel, daha parlak! Nasıl durabilirim, Mustafa Kemal sesleniyor Uzattım ellerimi varıyorum Yürüyorum, yılmadan yürüyorum Karşıda bir ışık, bir ümit yolu İşte, ışıklar içinde gelişen Mustafa Kemal'i görüyorum Mustafa Canpolat 10 Kasım Şiir Atatürk'ü Yitirmedik Yıllar Defalarca katlandıkça Acımasız uzadıkça Çelik mavisi gözlerinde Her geçen gün Işığını çoğalttıkça Hoş vatanımızı Kurtardığın anıldıkça Seni yitirmedik ama Dün olduğu gibi Bugün de aramızdasın her lahza Buna inan Soy'm Yüzyıllar da geçse aradan Sen tekrar tekrar anılan Kutsal bir kahramansın Süleyman APAYDIN