D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 19 Kas 2023 #1 16 Kişilik Ev Yapımı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için; 6 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı sıcak su 1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya 2 su bardağı un (un daha fazla olabilir markaya göre köpük köpük koyu kek kıvamında olana kadar ekleyin) Sos için; 1 paket dr oetker meyve sosu Yarım su bardağı su Krema için; 4-5 poşet hazır krem şanti dr oetker 2 paket hazır pastacı kreması dr oetker Gıda boyası Süslemek ve içi için; Drajeler Renkli süslemeler İçine dilediğimiz meyveler ceviz fındık ya da çikolata parçaları 16 Kişilik Ev Yapımı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta ve şeker çırpılır. İyice köpürdükten sonra sıcak su eklenir çırpılır. Kuru malzemeler eklenir. Klasik kelepçeli kalıpa yayılır 180 derecede 40 dakika kadar pişirilir. Kremalar önceden soğuk süt ile çırpılır dolapta hazır bekletilir. Kek soğuyunca 3 parçaya kesilir. Servis tabağımızda katların arası tek tek pastacı kreması ile doldurulur. İçine dilediğimiz meyveler veya ceviz fındık kırığı eklenir. Katlar oluşturulduktan sonra pasta sıvanır. En son süslemesi sizin hayal gücünüzü kalmış.Ben meyveli sos ve gül şeklinde süslemesini yaptım. Deneyeceklere kolay gelsin 16 Kişilik Ev Yapımı Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
16 Kişilik Ev Yapımı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için; 6 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı sıcak su 1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya 2 su bardağı un (un daha fazla olabilir markaya göre köpük köpük koyu kek kıvamında olana kadar ekleyin) Sos için; 1 paket dr oetker meyve sosu Yarım su bardağı su Krema için; 4-5 poşet hazır krem şanti dr oetker 2 paket hazır pastacı kreması dr oetker Gıda boyası Süslemek ve içi için; Drajeler Renkli süslemeler İçine dilediğimiz meyveler ceviz fındık ya da çikolata parçaları 16 Kişilik Ev Yapımı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta ve şeker çırpılır. İyice köpürdükten sonra sıcak su eklenir çırpılır. Kuru malzemeler eklenir. Klasik kelepçeli kalıpa yayılır 180 derecede 40 dakika kadar pişirilir. Kremalar önceden soğuk süt ile çırpılır dolapta hazır bekletilir. Kek soğuyunca 3 parçaya kesilir. Servis tabağımızda katların arası tek tek pastacı kreması ile doldurulur. İçine dilediğimiz meyveler veya ceviz fındık kırığı eklenir. Katlar oluşturulduktan sonra pasta sıvanır. En son süslemesi sizin hayal gücünüzü kalmış.Ben meyveli sos ve gül şeklinde süslemesini yaptım. Deneyeceklere kolay gelsin 16 Kişilik Ev Yapımı Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı