Son Konu

19 Mayıs Bayram Programı

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı
19 mayıs bayramı nasıl kutlanır
19 Mayıs bayram programı
19 Mayıs program ve sunumu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Tören Programı Sunumu

Sayın Kaymakamım, Değerli Misafirler, Kıymetli Öğretmenlerim, Sevgili Öğrenciler

Yeni bir yüzyıldayız, 1919'un üzerinden yıl geçti Bir insan için ömür sayılan bu zaman ,ulusların tarihinde bir solgun ,bir nefes fakat

Atatürk zaferden daha sonra: Gerçek ve kuvvet savaş şimdi başlıyor Silahıyla olduğu gibi kafasıyla da savaşmak zorunda olan ulusumuzun, birincisinde gösterdiği gücü, ikincisinde de göstereceğine hiç şüphem yoktur Bu yeni savaş, aydınlığın karanlıkla savaşıdır Ulusal inanışın ve insanlarımızın aydınlanmasına yönelik değişimlerin savaşıdır
Ulusun varlığı tehlikeye düşmedikçe savaş bir cinayettir
Atamızın bu sözlerinden esinlenerek, 19 Mayıs Atatürk'ü Kutlama, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Atatürk'ün Medenilik ve Barışanlayışını öne çıkararak Dünya Adamıolduğunu vurgulamaya çalıştık
Bu süreklilik, uygarlığın ve barışın senaryosudur Barışı ve uygarlığı bütün dünyaya yaşatacak gençler, Atatürk'ü iyi tanımalıdır; çünkü o, milli olduğu dek evrenseldir
19 Mayıs Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı'nı anmak için toplandığımız bu günde hepinizi Atatürk'ün uygar, aydınlatılmış ve barışçı düşünceleriyle selamlıyoruz

Sayın kaymakamım tören programını arz ediyorum

1 Bayram Kutlama Komitesinin , öğrencilerin , öğretmenlerin ve halkın bayramını kutlaması
2 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
3 Günle ilgili konuşmalar
4 Şiirler
5 Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi
6 Gençliğin Ata'ya Cevabı
7 Asalet Çağrısı
8 Gençlik Marşı
9 Tören geçişi
10 Kız ve erkek öğrencilerin gösterileri
11 Atletizm yarışmaları
12 Şarkılar
13 Ödül töreni
14 Insanlar oyunları ekibinin gösterileri
15 Program baştan başa fon grubunun gösterileri

Birinci Dünya Savaşı'na katılan devletimiz yenilmediği halde köşeye kıstırılmış sayıldı Ordularımız dağıtıldı Köylerimiz, kasabalarımız, şehirlerimiz ,yurdumuz bölge alan gidiyor; düşman çizmesi aşağı acımasızca çiğneniyor, eziliyor, inliyor! Büyük Türk milletinin bağrına yılan dişli tutsaklık hançeri sokuluyor Başkent İstanbul bile işgal altında Acı lakin reel, bin yıllık koca çınar yıkıldı artık Hasta denilen fakir millet biçare, başsız; ama korkmayın ey kahramanlar! Bu ahali yılmaz, yıkılmaz, ölmez Bir yiğit çıkarır kendi gibi kahraman
19 mayıs sabahı Samsunlular heyecanlı, hevesli! Milletin fena talihini alt etmek üzere kollarını sıvayan Mustafa Kemal'i bağrına basmaya ,onu kucaklamaya hazır Onunla birlik olmaya, baskı olmaya kararlıEsir olmak mı? Katiyen!

1İlçe Kaymakamı İve beraberinde Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı; öğrenci, öğretmen ve halkın bayramını kutlayacaklardır

Sene 1919
Mayısın on dokuzu,
Uyanın Samsunlular;
Aktarmak ölüme benzer,
Diriltin ruhunuzu
Ufukta bir gemi var!
Lakin bu gemi niçin böyle yavaş geliyor?
Acaba yol mu az, yahut yükü mü ağır?
Bu gemi umut yüklü, inanç yüklü, sürat yüklü;
İçinde bu vatan derdiyle yanan bağır,
Kurtulacak yarını düşünen baş geliyor
Bir baş oysa gökler gibi bir küme yıldız yüklü!
Bu gemi onun için böyle yavaş geliyor

Sayın Kaymakamım, Değerli Misafirler, Kıymetli Öğretmenlerim ve Sevgili Öğrenciler

Eğer vatanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız varsa bunları Atatürk'e ve şehitlerimize borçluyuz Bizim görevimiz de vatanımızı, bayrağımızı ve bağımsızlığımızı gözetmek ve kollamaktır
Hürmet duruşu ve İstiklal Marşı'nda bütün halkımızın ayağa kalkma hususunda hassasiyet göstermesini rica ediyoruz

2Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda sizleri bir dakikalık hürmet duruşuna ve akabinde İstiklal Marşı'na eğlence ediyorum

DİKKAT
RUHLARI ŞAD OLSUN

Medenilik yolunda baş öğretmenimiz Mustafa Kemal'dir
İlim ve fen için tescil ve koşul yokturDiyerek eğitimin önemini vurgulamış, önemli adımlar atmakta da hiç kararsızlık etmemiştir
Bir halk irfan ordusuna sahip çıkmadıkça muharebe meydanlarında kazandığı zaferlerin önemi yoktur; çünkü kurulan cumhuriyet fikren, fiziksel olarak, ilmen kuvvetli ve karakterli koruyucular ister

3 Günün amaç ve önemini belirten konuşmayı yerine getirmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü davet ediyorum

Bugünün gençleri de kahraman atalarına bedel olabilmek için gerekirse canlarını verirler Vatanımızın bir karış toprağı için su baskını olur akar, alev olur yakarlar Önüne çıkacak her türlü engeli geçirmek için azim ve kararlılıkla doludurlar Cumhuriyetin ve bağımsızlığın yılmaz bekçileridirler Atatürk ilkeleri ışığı, onun inkılapları yoludur Bu yoldan asla geri dönmez ve döndürülemezler

4 Gençlik namına konuşmayı gerçekleştirmek üzere gösteri ediyorum

Hürriyet ve istiklal benim karakterimdirDiyen Mustafa Kemal ATATÜRK Türk milletinin tarih her tarafında, bağımsızlık ve istiklale simge olduğunu söylemiş, özgürlükten yoksun bir milletin, uygar insanlık karşı , ezileceğini, değil olacağını belirtmiştir

5 19 Mayısadlı şiiri okuması için misafir etme ediyorum

Atatürk gençliğe verdiği değeri şöyle belirtmiştir: Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız da beni peşine düşüp takip edeceksiniz Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar Türk gençliği, gayeye, idealizme durmadan ve yorulmadan yürüyecektir Bütün ümidim gençliktedir

6O Geliyoradlı şiiri okuması için gösteri ediyorum

Sivas Kongresi'nde İstanbullu bütün aydınlar mandayı yeğlerken bir genç yüz parıldar, özgürlük düşüncesinde direnir,bağımsızlığa karşısında olacak herkesle çaba edeceğini söyler Hikmet adında bu genci dinleyen Mustafa Kemal: Gençlikle övünüyor, gençliğe güveniyorum Biz azınlıkta kalsak bile mandayı kabul etmeyeceğizparolamız tektir, değişmeyen Ya istiklal ya ölüm

7 Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuması için ziyafet ediyorum

Onunla var olduk, onun izinde gideceğiz,
Onun öğrettiği inkılap şarkılarını söyleyeceğiz
O, bizim hakkımız, hukukumuz,
O, Türkiye kalesinde dalgalanan bayrak,
O, sonsuza dek yaşayacak

8 Gençliğin Ata'ya Cevabı, yönetiminde tüm öğrenciler namına bir grup öğrenci kadar söylenecektir

Bu vatan toprağın kara bağrında,
Sıra dağlar gibi duranlarındır
Bir tarih baştan başa onun uğrunda,
Kendini tarihe verenlerindir

Tutuşup kül olan ocaklarından,
Şahlanıp köpüren ırmaklarından,
Hudutlarda gaza bayraklarından,
Alnına ışıklar vuranlarındır

Ardına bakmadan yollara düşen,
Yıldırım gibi çakan, su baskını gibi coşan,
Huduttan hududa yol bulup koşan,
Cepheden cepheyi soranlarındır

9 Ttarafından bütün öğrencilere haysiyet çağrısıyaptırılacaktır

Türk gençliğinin özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına sesleniyorum Batı senden, Türkten çok geriydi Anlamda, fikirde, tarihte bu söylendi Eğer bugün batı, nihayet teknikte bir üstünlük gösteriyorsa Ey Türk çocuğu! O suç da senin yok, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin sonucudur Şunu da söyleyeyim ama çok zekisin! Bu belli lakin zekanı unut! Defalarca çalışkan ol!

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

10 Gençlik Marşı, yönetiminde bir grup öğrenci göre söylenecektir

Dağ başını duman almış,
Gümüş nehir durmaz akar
Türk eline kafir dolmuş,
Dadaş ağlar,uşak ağlar, er ağlar
Güneş ufuktan derhal doğar,
Yürüyelim arkadaşlar
Bugün 19 Mayıs
Bir tarih burda biter, bir tarih burda başlar

11 Bütün öğrenciler ve görevliler bando eşliğinde merasim geçişi yapacaklardır

*