iltasyazilim
Yeni Üye
2 Portakal İle 3 Litre Portakal Suyu Tarifi İçin Malzemeler
*Önceden tamamen dondurulmuş 2 portakal
*1 yemek kaşığı (silme) limon tuzu
*1 bardak şeker (daha az şekerli isterseniz şekeri 12 kaşık daha az koyabilirsiniz)
*3 litre su
2 Portakal İle 3 Litre Portakal Suyu Tarifi Yapılışı Önceden tamamen dondurulmuş olan portakallar yarım saat önce buzluktan çıkarın
Hafif kesilecek kıvama gelsin ancak tamamen yumuşamasın yoksa tadı acı olur
Portakalları 8 e bölün Rondaya atın
Üzerine şekeri ve limon tuzunu ekleyin
Rondonuzun büyüklüğüne göre 1 ya da 2 bardak su ekleyin ve rondoyu çalıştırın
Portakallar iyice püre haline gelsin
Diğer taraftan büyük bir kabın içine temiz bir tülbent serin ( Ben bir tülbenti sadece portakal suyu için kullanıyorum )
Tülbentin içine rondodaki karışımı dökün ve üzerine kalan suyu boşaltın Karıştırıp 12 dakika bekleyin Tülbenti iyice sıkın
NOT: Sıktıkça rengini daha iyi verecektir
Süzülmüş olan portakal suyunu şişe veya kavanozlara paylaştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın
Sıcaklar için ideal ve asitsiz bir soğuk içecek 1 hafta boyunca rahatlıkla kullanın Tabiiki o kadar süre bitmeden kalırsa
Herkese afiyet olsun
*Önceden tamamen dondurulmuş 2 portakal
*1 yemek kaşığı (silme) limon tuzu
*1 bardak şeker (daha az şekerli isterseniz şekeri 12 kaşık daha az koyabilirsiniz)
*3 litre su
2 Portakal İle 3 Litre Portakal Suyu Tarifi Yapılışı Önceden tamamen dondurulmuş olan portakallar yarım saat önce buzluktan çıkarın
Hafif kesilecek kıvama gelsin ancak tamamen yumuşamasın yoksa tadı acı olur
Portakalları 8 e bölün Rondaya atın
Üzerine şekeri ve limon tuzunu ekleyin
Rondonuzun büyüklüğüne göre 1 ya da 2 bardak su ekleyin ve rondoyu çalıştırın
Portakallar iyice püre haline gelsin
Diğer taraftan büyük bir kabın içine temiz bir tülbent serin ( Ben bir tülbenti sadece portakal suyu için kullanıyorum )
Tülbentin içine rondodaki karışımı dökün ve üzerine kalan suyu boşaltın Karıştırıp 12 dakika bekleyin Tülbenti iyice sıkın
NOT: Sıktıkça rengini daha iyi verecektir
Süzülmüş olan portakal suyunu şişe veya kavanozlara paylaştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın
Sıcaklar için ideal ve asitsiz bir soğuk içecek 1 hafta boyunca rahatlıkla kullanın Tabiiki o kadar süre bitmeden kalırsa
Herkese afiyet olsun