I iltasyazilim Yeni Üye Katılım 25 Ara 2016 Mesajlar 2 Tepkime 1 Puanları 38 Yaş 36 Credits -2 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 16 Kas 2023 #1 2 Derslik Atatürk Şiirleri Atatürk Derhal bir deniz varsa Pamuk tarlaları Rüzgarlar aşağı Şu Anda bir tren geçiyorsa ovalardan Buğday sarısı güneşte Bir kuş uçuyorsa Acilen bir sancak dalgalanıyorsa Aylı yıldızlı Yaşamak seninle güzel Yaşamak bunun için büyük Sevgili Atatürk Adnan ARDAĞI ATATÜRK Adını adımdan önce, Heceledim, öğrendim, Duvarları, kitapları, Senin resminle beğendim Binbir biçim içinden, bir anda seçerim yüzünü, Kimse alamaz içimden, Gözlerinin gündüzünü Bütün bildiklerimden, daha yakınsın yüreğime, Alfabeyi hecelerken, Atatürkyakıştı elime Seni yazdım, okudum, Seni belledim samimi, Her törende birlikteyiz, Bayrağın içinde sen, ben Daha iyi anladım her sene, Açıldıkça düşüncelerim, Ilk sevgim büyür, büyür de, Seni daha da severim Her istikamet sen olursun sen, Kitap, tren, şapka, kravat, Sen Türkiye'mi uçuran, En büyük kutsal kanat Her On Kasım'da gözlerimiz, Yeniden ağlarken sana, Bir kere daha inanırız, bitmiş yaşadığına İbrahim Akıllı BURDURLU 2sınıflara uygun Atatürk şiirleri Atatürk Atatürk dedim iptida Önümü ilkledim Nasıl söylerim öldüğünü, Atatürküm karşımda Yatmış uyumuş karlar üzerine Kalpağı başında Nasıl söylerim öldüğünü, Elinde beyaz tebeşir Geçmiş tahta başına, Atatürküm ders verir Nasıl söylerim öldüğünü, Başında yeni şapkası Yola çıkmış yürümüş, Kalabalık arkası Nasıl söylerim öldüğünü nasıl, Bir ışık vurmuş yüzümüze Atatürküm bakıyor apaçık Çeki düzen verelim üstümüze İlhan DEMİRASLAN Atatürk Düşmanların elinden Bizi kurtaran sensin Bu toprağı bitmiş Özenle kuran sensin Ünümüzü dünyaya Yiğitçe duyuran sensin Gündüz gün, gece avuç içi Aynı kahraman sensin Adını büyük, minik Anıyoruz daima, Adı büyük Atatürk Anlı şanlı kahraman Nabzımızda atansın Ey ! ölmeyen atamız Gönlümüzde yatansın Seni unutamayız Mehmet Necati ÖNGAY *
2 Derslik Atatürk Şiirleri Atatürk Derhal bir deniz varsa Pamuk tarlaları Rüzgarlar aşağı Şu Anda bir tren geçiyorsa ovalardan Buğday sarısı güneşte Bir kuş uçuyorsa Acilen bir sancak dalgalanıyorsa Aylı yıldızlı Yaşamak seninle güzel Yaşamak bunun için büyük Sevgili Atatürk Adnan ARDAĞI ATATÜRK Adını adımdan önce, Heceledim, öğrendim, Duvarları, kitapları, Senin resminle beğendim Binbir biçim içinden, bir anda seçerim yüzünü, Kimse alamaz içimden, Gözlerinin gündüzünü Bütün bildiklerimden, daha yakınsın yüreğime, Alfabeyi hecelerken, Atatürkyakıştı elime Seni yazdım, okudum, Seni belledim samimi, Her törende birlikteyiz, Bayrağın içinde sen, ben Daha iyi anladım her sene, Açıldıkça düşüncelerim, Ilk sevgim büyür, büyür de, Seni daha da severim Her istikamet sen olursun sen, Kitap, tren, şapka, kravat, Sen Türkiye'mi uçuran, En büyük kutsal kanat Her On Kasım'da gözlerimiz, Yeniden ağlarken sana, Bir kere daha inanırız, bitmiş yaşadığına İbrahim Akıllı BURDURLU 2sınıflara uygun Atatürk şiirleri Atatürk Atatürk dedim iptida Önümü ilkledim Nasıl söylerim öldüğünü, Atatürküm karşımda Yatmış uyumuş karlar üzerine Kalpağı başında Nasıl söylerim öldüğünü, Elinde beyaz tebeşir Geçmiş tahta başına, Atatürküm ders verir Nasıl söylerim öldüğünü, Başında yeni şapkası Yola çıkmış yürümüş, Kalabalık arkası Nasıl söylerim öldüğünü nasıl, Bir ışık vurmuş yüzümüze Atatürküm bakıyor apaçık Çeki düzen verelim üstümüze İlhan DEMİRASLAN Atatürk Düşmanların elinden Bizi kurtaran sensin Bu toprağı bitmiş Özenle kuran sensin Ünümüzü dünyaya Yiğitçe duyuran sensin Gündüz gün, gece avuç içi Aynı kahraman sensin Adını büyük, minik Anıyoruz daima, Adı büyük Atatürk Anlı şanlı kahraman Nabzımızda atansın Ey ! ölmeyen atamız Gönlümüzde yatansın Seni unutamayız Mehmet Necati ÖNGAY *