B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 19 Kas 2023 #1 2 Sınıf Ataturk Şiirleri Ataturk Şimdi bir deniz varsa Pamuk tarlaları Ruzgarlar altında Şimdi bir tren geciyorsa ovalardan Buğday sarısı guneşte Bir kuş ucuyorsa Şimdi bir bayrak dalgalanıyorsa Aylı yıldızlı Yaşamak seninle guzel Yaşamak bunun icin buyuk Sevgili Ataturk Adnan ARDAĞI ATATURK Adını adımdan once, Heceledim, oğrendim, Duvarları, kitapları, Senin resminle beğendim Binbir bicim icinden, Bir anda secerim yuzunu, Kimse alamaz icimden, Gozlerinin gunduzunu Butun bildiklerimden, daha yakınsın yureğime, Alfabeyi hecelerken, Ataturkyakıştı elime Seni yazdım, okudum, Seni belledim yurekten, Her torende birlikteyiz, Bayrağın icinde sen, ben Daha iyi anladım her yıl, Acıldıkca duşuncelerim, İlk sevgim buyur, buyur de, Seni daha da severim Her yon sen olursun sen, Kitap, tren, şapka, kravat, Sen Turkiye'mi ucuran, En buyuk tanrısal kanat Her On Kasım'da gozlerimiz, Bir daha ağlarken sana, Bir kez daha inanırız, Her yerde yaşadığına İbrahim Zeki BURDURLU 2sınıflara uygun Ataturk şiirleri Ataturk Ataturk dedim iptida Onumu ilkledim Nasıl soylerim olduğunu, Ataturkum karşımda Yatmış uyumuş karlar ustune Kalpağı başında Nasıl soylerim olduğunu, Elinde beyaz tebeşir Gecmiş tahta başına, Ataturkum ders verir Nasıl soylerim olduğunu, Başında yeni şapkası Yola cıkmış yurumuş, Kalabalık arkası Nasıl soylerim olduğunu nasıl, Bir ışık vurmuş yuzumuze Ataturkum bakıyor besbelli Ceki duzen verelim ustumuze İlhan DEMİRASLAN Ataturk Duşmanların elinden Bizi kurtaran sensin Bu toprağı yeniden Ozenle kuran sensin Unumuzu dunyaya Mertce duyuran sensin Gunduz gun, gece aya Benzer kahraman sensin Adını buyuk, kucuk Anıyoruz her zaman, Adı buyuk Ataturk Anlı şanlı kahraman Nabzımızda atansın Ey ! olmeyen atamız Gonlumuzde yatansın Seni unutamayız Mehmet Necati ONGAY
2 Sınıf Ataturk Şiirleri Ataturk Şimdi bir deniz varsa Pamuk tarlaları Ruzgarlar altında Şimdi bir tren geciyorsa ovalardan Buğday sarısı guneşte Bir kuş ucuyorsa Şimdi bir bayrak dalgalanıyorsa Aylı yıldızlı Yaşamak seninle guzel Yaşamak bunun icin buyuk Sevgili Ataturk Adnan ARDAĞI ATATURK Adını adımdan once, Heceledim, oğrendim, Duvarları, kitapları, Senin resminle beğendim Binbir bicim icinden, Bir anda secerim yuzunu, Kimse alamaz icimden, Gozlerinin gunduzunu Butun bildiklerimden, daha yakınsın yureğime, Alfabeyi hecelerken, Ataturkyakıştı elime Seni yazdım, okudum, Seni belledim yurekten, Her torende birlikteyiz, Bayrağın icinde sen, ben Daha iyi anladım her yıl, Acıldıkca duşuncelerim, İlk sevgim buyur, buyur de, Seni daha da severim Her yon sen olursun sen, Kitap, tren, şapka, kravat, Sen Turkiye'mi ucuran, En buyuk tanrısal kanat Her On Kasım'da gozlerimiz, Bir daha ağlarken sana, Bir kez daha inanırız, Her yerde yaşadığına İbrahim Zeki BURDURLU 2sınıflara uygun Ataturk şiirleri Ataturk Ataturk dedim iptida Onumu ilkledim Nasıl soylerim olduğunu, Ataturkum karşımda Yatmış uyumuş karlar ustune Kalpağı başında Nasıl soylerim olduğunu, Elinde beyaz tebeşir Gecmiş tahta başına, Ataturkum ders verir Nasıl soylerim olduğunu, Başında yeni şapkası Yola cıkmış yurumuş, Kalabalık arkası Nasıl soylerim olduğunu nasıl, Bir ışık vurmuş yuzumuze Ataturkum bakıyor besbelli Ceki duzen verelim ustumuze İlhan DEMİRASLAN Ataturk Duşmanların elinden Bizi kurtaran sensin Bu toprağı yeniden Ozenle kuran sensin Unumuzu dunyaya Mertce duyuran sensin Gunduz gun, gece aya Benzer kahraman sensin Adını buyuk, kucuk Anıyoruz her zaman, Adı buyuk Ataturk Anlı şanlı kahraman Nabzımızda atansın Ey ! olmeyen atamız Gonlumuzde yatansın Seni unutamayız Mehmet Necati ONGAY