Son Konu

2006 Dünya Kupası‘nı Kazanan İtalya Oyuncuları Şu Anda Ne Yapıyor?

dagcı

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,900
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
68
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-c77aec6a6df351ff895de70818b9cc3239e2c525.jpg


Sene 2006, Dünya Kupası rüzgarları çoktan esmeye başlamış. Televizyonlarda reklamlar, markaların dünya kupasına özel eserleri derken dünya değişik bir sevinçte... Herkes maçları heyecanla bekliyor, bilhassa 90'lı yıllarda doğan kuşaklar birinci kere aklı başında maç izleyebilecekleri için epey keyifli. Arjantin, İngiltere, İspanya, Almanya, Brezilya derken, final günü gelmişti ve finalin ismi da muhakkak olmuştu: İtalya-Fransa... 1-1 biten ve çok kritik anlara sahne olan maç penaltılarla İtalya'nın olmuştu. 2006 dünya şampiyonu İtalya’nın o takımı, ülke futbol tarihinin tahminen de en yeterli takımlarından biriydi. Final oyuncuları genç yaşlarda değillerdi fakat final sonrası hepsi birer birer düşüş yaşadı, gözden kayboldu...Peki artık Dünya Kupası başarısı gösteren o takımın oyuncuları ne yapıyor?


Gianluigi Buffon




Juventus'tan ayrılarak futbola başladığı kulüp olan Parma'ya dönen tecrübeli kaleci Gianluigi Buffon, son günlerde 44 yaşında ve artık emekli olması gerektiğinin de sinyallerini veriyor aslında. Geçtiğimiz günlerde de takımının Perugia'yla oynadığı gayrette kendisine gelen bir geri pası ıskalayarak gol yemesi üzerine taraftar artık emekli olması gerektiğini düşünüyor.

Guinness Rekorlar Kitabı'na da girdiğini belirtmişti efsane kaleci!

Gianluca Zambrotta



Sırasıyla Juventus ve FC Barcelona formaları giyen oyuncu turnuva sonrası 2008-2012 yılları arasında Milan forması giydi. 2013 yılında futbolcu ve menajer asistanı olarak İsviçre Harika Lig takımlarından FC Chiasso ile anlaştı ve 2014 yılında 37 yaşındayken profesyonel futbol hayatını noktaladı.

Yakın vakitte en yeni FIFA Müze Elçisi olmuş.

Fabio Cannavaro



Milli formayı 1998, 2002 ve 2006 Dünya Kupaları'nda ve 2000, 2004 Avrupa Şampiyonalarında aralıksız giyen Cannavaro ulusal formayla 90 maça çıkma başarısı göstermiştir. 2006 yılında gösterdiği performans ile UEFA tarafından yılın futbolcusu seçilmişti. 2013'te Al-Ahli Dubai'de yardımcı antrenörlüğe başlayan deneyimli defans, en son 2019 yılında Çin'de süreksiz antrenörlük yapıyordu.

Son postlarından anladığımız üzere kayak yapmaktan ve bisiklet sürmekten epey keyif alıyor ve sıkça paylaşım yapıyor.

Marco Materazzi



2006 FIFA Dünya Kupası Finalinde Fransız futbolcu Zidane ile girdiği diyalogla unutulmayacak bir sahne akıllarda bırakmıştır. Zidane'ın son maçı olmasına rağmen Materrazi'ye attığı baş sonrasında kırmızı kart görmüştür. Ayrıyeten 1 gol atarak maçı uzatmalara götürmüştür. Penaltı atışlarında da bir gol atarak İtalya'nın kupayı almasında büyük bir rol oynamıştır.

Efsane oyuncu şimdilerde 48 yaşında ve hayatın tadını çıkarıyor.

Fabio Grosso



İşte o son penaltının sahibi yıldız Grosso! Ne büyük gurur, son penaltıyı kullanan ve topu ağlarla buluşturan oyuncu olmak. Fabio Grosso Dünya Kupası'ndaki başarılı oyunu sonrası birçok kadronun dikkatini çekmiş ve İtalyan kulübü FC Internazionale Milano'ya, 2007-2008 yılında Lyon'a ve 2009-2010 döneminde Juventus'a transfer olmuştur.

Şimdilerde Gessica'nın kocası, Filippo ve Giacomo'nun babası olarak anılmak istiyor.

Mauro Camoranesi



Dünya Kupası'nın akabinde Juventus, Stuttgart, Ranus ve som olarak Racing Club kulüplerinde forma giyen Camoranesi devrin kıymetli futbolcuları ortasındaydı. 2015 yılından bu yana ise Liga Premier de Mexico ve PrvaLiga'da kimi ekiplerin hocalığını yapıyor.

Antrenörlük mesleğine devam edecek üzere...

Gennaro Gattuso



Gattuso, tahminen de o maçtaki takımdan mesleği düşüşe geçmeyen tek isim. Teknik yöneticilik mesleğine, 2013 yılında oynadığı son kadro olan Sion'da oyuncu-teknik yönetici olarak başladı. Şimdilerde 44 yaşındaki yıldız Milan'da top koşturduğu periyotta isminden sıkça kelam ettirmeyi başarmıştı.

Geçtiğimiz dönem Napoli'de teknik yöneticilik vazifesini üstlenmişti.

Andrea Pirlo



İnter, Milan, Juventus mesleği sonrası 2018'de futbolu bırakan Pirlo da devrin en büyük futbolcularından... Juventus'un 'maestro'su! Hala konuşulan büyük bir mesleğin sahibi olan yıldız atletin, geçtiğimiz dönem Juventus'un teknik yöneticiliğini vazifesini üstlendiğini hepimiz biliyoruz. Teknik yöneticilik mesleği yeni başladı denilebilir, bakalım onu hangi kadroların başında göreceğiz...

Şimdilerde İnsta'dan reklam falan alıyor Pirlo abimiz, tahminen yeşil alanlarda teknik yönetici olarak devam eder.

Simone Perrotta



Kariyerine 2013 yılında Roma'da son veren Perrotta da devrin en değerli oyuncularından biriydi. “Kariyerimi öteki bir kulübün eski oyuncusu olmaktansa eski bir Roma futbolcusu olarak bitirmeyi tercih ederim” diyen Perrotta şimdilerde İtalyan futbolunun gençlik kesiminin tepesinde iki rol üstleniyor. Birincisi, Perrotta'nın derneğin genç oyuncuları için yol gösterici bir el olduğu İtalyan Futbolcular Derneği'nin genç yöneticisi. Perrotta birebir vakitte ülkenin her yerinde genç futbol karşılaşmalarını ve idmanlarını organize eden FIGC Gençlik ve Okul Kesimi'nin de lider yardımcısı.

Ailesiyle epeyce mutlu!

Emekli olduğundan beri, Perrotta İtalya'da gençlerin gelişimine odaklandı!

Luca Toni



Dünya kupasının akabinde AS Roma, Fiorantina, Bayern, Genoa, Juventus, Al-Nasr üzere kadrolarda forma giyen yıldız forvet 2015 yılında futbolu bıraktığını açıklamıştı. 1 yıllık bir menajerlik tecrübesi de bulunan futbolcu devrin en kıymetli golcülerinden biri olarak hafızalarımızda yerini koruyor.

Spor yorumculuğu yapıyor...

Bazı dünya markalarıyla iş birliği yapıyor.

Francesco Totti



Roma'ya adanmış bir ömür Totti! Tamı tamına 30 yıl. 2 kez Serie A Yılın Futbolcusu, 5 defa Yılın İtalyan Futbolcusu seçilmiştir. Totti 2006-2007 döneminde attığı 26 golle İtalya Serie A gol hükümdarı olmuş ve Avrupa Altın Ayakkabı (European Golden Shoe) mükafatını kazanmıştır. Şampiyonlar Ligi, UEFA Ve İtalya Kupasıyla birlikte toplamda 775 maçta 307 golü ve 183 asisti vardır.1 kez Serie A Şampiyonu, 2 kez Coppa Italia ve 2 defa de Supercoppa Italiana'yı kazanmıştır.

Şimdilerde bol bol reklam alıyor...

Reklamlara doymuyor...
 
Üst Alt