Son Konu

2008 OKS sınav sonuçları

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
OKS Sınav Sonuçları İçin Tıklayınız

OKS'de, MatematikFen (MF) ve TürkçeMatematik (TM) puan türlerinde birinciliği 5 namzet paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık Başöğretmen Salonu'nda, OKS sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi Her iki puan türünde de birinciliği paylaşan adayların okulları ve isimleri şöyle:

Bursa Özel Tunçsiper İlköğretim Okulu'ndan Anıl Balkan
İstanbul FMV Özel Ayazağa Işık İlköğretim Okulu'ndan Atakan Özel
Malatya Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu'ndan Büşra Eroğlu
Bursa Özel Emine Örnek İlköğretim Okulu'ndan Ece İrem Arslan
İstanbul Özel Merter Fatih İlköğretim Okulu'ndan Reyyan Ergüder

2005 ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI SONUÇ BİLGİLERİ

İkinciliği 6 adayın paylaştığı OKS'de, MatematikFen (MF) puan türünde 4, TürkçeMatematik (TM) puan türünde de 2 namzet ikinci oldu MF puan türünde, Eskişehir Özel Atayurt İlköğretim Okulu'ndan Oral Ersoy Dokumacı, Manisa Turgutlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Karaduman, Kocaeli Özel Körfezim İlköğretim Okulu'ndan Arda Küçükgüvenve İzmir Özel Türk İlköğretim Okulu'ndan Murat Uzun, TM puan türünde ise Zonguldak Özel Zonguldak Ufuk İlköğretim Okulu'ndan Yiğit Yarımbaş ve İstanbul Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu'ndan Doğan Yağız Küsmez, ikinciliği paylaştı

Üçüncülüğü ise her iki puan türünde de Isparta Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu'ndan Esra Yıldırım ve İstanbul Özel Avcılar Fatih İlköğretim Okulu'ndan Ömer Uludağ aldı

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'nda (OKS) TürkçeMatematik (TM) alanında 703 bin 533, MatematikFen (MF) alanında 703 bin 532 aday, 160 baraj puanını geçerek, mektep tercihi yapmaya yargı kazandı

Ulusal Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS sonuçlarına ilişkin bilgi vermek nedeniyle Başöğretmen Salonu'nda basın toplantısı düzenledi Çelik'in verdiği bilgiye göre, sınava başvuran 786 bin 284 adaydan 768 bin 636 namzet sınava katılırken, 17 bin 648 aday sınava girmedi

Sınavda, 3 yanlışın 1 doğruyu götürmesi kuralının uygulanması sebebiyle geriye 2'den eksik içten yanıtı kalan 65 bin 76 adayın puanı hesaplanamadı Bu adayların bütün testlerden aldıkları çiğ puanların ortalaması 05'ten ufak kaldığı için standart puanlarının hesaplanamadığı kaydedildi

TM puan türünde 703 bin 533, MF alanında da 703 bin 532 namzet, 160 baraj puanını aşarak ilgili puan türlerinde okul tercihi yapmaya hak kazandı

TM alanında 26, MF alanında 27 namzet, 160 baraj puanını geçemedi

KIZLAR DAHA BAŞARILI

Sınava giren 402 bin 475 erkek öğrencinin yüzde 8941'i, 366 bin 161 kız öğrencinin yüzde 9386'sı baraj puanını geçti Adaylardan 12'sinin cevap kağıtları bakanlığa ''belirlenen imtihan kuralları içerisinde ulaştırılamadığından'' iptal edildi

Her iki puan türünde de Edirne birinci, Ankara ikinci, Eskişehir üçüncü sırayı aldı

Devlete Ait ve özel fen liselerine yerleştirmede MF puanı, fen liseleri dışındaki okullara yerleştirmede de TM puanı kullanılacak Adaylar, imtihan sonuçlarını bakanlığın ''wwwmebgovtr'' internet adresinden ve Avea'nın SMS hizmeti aracılığıyla öğrenebilecekler

Sınav netice belgelerini bugünden itibaren mezun oldukları ilköğretim okullarından alabilecek adayların adreslerine, keza posta yoluyla sınav netice belgesi gönderilmeyecek

TERCİHLERİN ALINMASI

Bu yıl ilk önce OKS'de tercihler, adayların puanı belli olduktan sonra ve internet aracılığıyla alınacak Veliler, öğrencilerin mezun olduğu ilköğretim okulu müdürlüklerine başvurarak, seçim işlemlerini gerçekleştirecekler
Imtihan sonucunda fen liselerine 5 bin 328, sosyal bilimler lisesine 384, Anadolu liselerine 118 bin 900, Anadolu teknik ve Anadolu iş liselerine 53 bin 719, Anadolu öğretmen liselerine 13 bin 230, Anadolu imam hatip liselerine 14 bin 40, özel fen ve meslek lisesine 5 bin 2, sağlık meslek liselerine 7 bin 534 ve diğer bakanlıklara tabi meslek liselerine 634 elde etmek üzere toplam 218 bin 771 öğrenci yerleştirilecek

Tercih başvuruları, 21 Temmuz Perşembe günü başlayacak ve 5 Ağustos'a kadar sürecek Her iki puan türünün asgari birinden 160 puan barajını geçen adaylar, puan türüne göre en fazla 12 seçim yapabilecek

Sıralama sonuçları 16 Ağustos'ta açıklanacak Evraklar, 1623 Ağustos tarihleri aralarında yapılacak Anlamsız kalan kontenjanlara tercih kılavuzda açıklanmış takvime uygun bir şekilde merkezi sistemle ikinci kere sıralama yapılacak

BAŞARI ORTALAMALARI

Ulusal Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerin imtihan sorularındaki başarı durumlarını da geçen yılki imtihan sonuçları ile karşılaştırdı Buna kadar, geçen sene Türkçe testindeki 754 galibiyet ortalaması, bu yıl 990'a, matematik testindeki başarı ortalaması 115'ten 235'e, fen bilgisi testindeki galibiyet ortalaması 470'den 479'a, sosyal bilgiler testindeki galibiyet ortalaması 768'den 820'ye yükseldi

Çelik, her sene adayların en fazla zorlandığı testin matematik olduğunu belirterek, yeni müfredatın bu sonuçlar da göz önünde bulundurularak hazırlanacağını kaydetti

bu arada, birinciliği paylaşan adayların sınavda yöneltilen soruların tümünü içten yanıtladıkları belirtildi Sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler alanlarının her birinden 25 almak üzere toplam 100 soru yöneltilmiş, ama MEB'in yaptığı değerleme sonucunda Fen Bilgisi'nden bir soru iptal edilmişti

Forumdas Ailesi Adına Sınava katılan tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum *

Üst Alt