Son Konu

2019 sonbaharına özel dekorasyon fikirleri

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
sonbahara-ozel-dekorasyon-fikirleri-04.jpg
Mimar Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu'na nazaran, ömür ortamlarında sonbaharı çağrıştıran bir dekorasyon oluşturmak bireyleri ruhsal açıdan mevsim dönüşüne hazırlıyor. Sonbahara kişisel dekorasyon fikirleriyle bu mevsimin hoş ve dingin gücünden yararlanmak mümkün. Evet konutumuza sonbaharı nasıl taşıyabiliriz?
 
Giriş kapısında sonbahar renkleri

Yalın tahlillerle sonbahara ait kurgular oluşturmak algıda önemli farklılıklar yaratıyor.

sonbahara-ozel-dekorasyon-fikirleri-kapi-suslemesi.jpg
Tamer ve Hatipoğlu, “Giriş kapınıza kızarmış sonbahar yapraklarından bir kapı süsü asabilirsiniz. Bu biçim süsleri kendiniz de yapabilirsiniz. Kuru kollar, kızarmış yapraklar ve kozalaklar size bu tip işlerde yardımcı olacaktır“ diyor.
 
Bahçe ve veranda düzenlemeleri

Bahçesi, verandası ve velev küçük de olsa bir balkonu olanlar, mevsim geçişlerini çok daha düzgün yaşayabilecekleri hoş mekanlar yaratabiliyor. Tamer ve Hatipoğlu bu ortamlar için şu tekliflerde bulunuyor:
“Verandalar ve kış bahçeleri ısıtma imkanı da varsa, sonbaharda güneş yüzünü gösterdiğinde bir fincan kahvenin tadına doyulmadığı mekanlara dönüşür. Bu tip mekanlarda jüt halılar sonbahar dekorasyonunda baş rolü oynar. Bu mekanlara yerleştirebileceğiniz minik hane seraları, sizi tabiata bağlı meblağ ve ortama daha sıcak bir atmosfer katar. Başkaca güneşten uzak bir bucağa yerleştireceğiniz kışlık domates salçası ve reçel kavanozlarını koyabileceğiniz bir tel dolap da mekana keyifli bir imaj verir.“
 
Yemek masaları ve duvar süslemelerini de sonbahara hazırlayın

 
sonbahara-ozel-dekorasyon-fikirleri-salon-dekorasyonu-sonbahar.jpg
Yemek masalarında da sonbahar renklerini kullanmak dekorasyon açısından gerçek bir yaklaşım. Tamer ve Hatipoğlu, “Sonbaharın kiremit, kahverengi, yağ yeşili üzere renklerindeki amerikan servisleri, üzerine kuru yapraklar ve kozalaklar arasına yerleştirilmiş mumlar, al ve sarı elmalarla hazırlayacağınız bir meyve tabağı ile kombinlediğinizde ortaya şirin bir sonbahar dekoru çıkacaktır. Ayrıca rafya, saman kağıtları, mısır koçanları, kuru kısımlar, kızarmış yaprak ve kozalaklarla hazırlanan duvar süsleri de hanenizde çok şık bir hava katar. Şömineniz varsa burası da süslemeler için çok keyifli bir yer oluşturabilir“ malumatını veriyor.
 
Hane dokumaları ile sıcak bir ortam yaratın

 
sonbahara-ozel-dekorasyon-fikirleri-02.jpg
Serin havalara sıcak atmosferlerin yakıştığını söyleyen Tamer ve Hatipoğlu, şunları belirtiyor: “Evlerinize hobilerinize münasip olarak içlerini yünler, kitaplar, mecmualar ya da ağaç kabukları ile doldurduğumuz sepetler yerleştirebilirsiniz. Kanepe üzerine atılmış battaniye, sıcak tutan polar, kaşe yahut kaşmir şallar, sonbahar renklerine bürünmüş minderler dilek ettiğiniz havayı sağlayacak.“
 
Konut ışığıyla keyifli atmosfer

Sonbaharın gelmesiyle erken kararmaya başlayan havaların meskenleri kasvetli bir hale soktuğunu söyleyen Tamer ve Hatipoğlu, “Oysa bu vakitlerde meskenin bir zaviyesine yerleştireceğiniz minik nokta ışıklı led aydınlatmalar yahut mumlarla yapacağınız düzenlemelerle korkunç keyifli bir atmosfer yaratmanız mümkün“ diyor.



 
Üst Alt