Son Konu

2020 iPhone’lar için çentiksiz tasarım iddiaları güçleniyor

teknoloji

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,992
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
iPhone-12-çentiksiz-ekran-tasarımı-söylentisi-artıyor-ShiftDelete.Net_.jpg



Apple iPhone X ile birlikte çentikli ekranlı iPhone’ları hayatımıza sokmasının ardından, yeni cihazlarında da ekran tarafında büyük değişikliklere gitmedi. Ama 2020’de çıkması beklenen iPhone 12 çentiksiz ekran tasarımı ile gelebilir.

iPhone 12 çentiksiz ekran tasarımı söylentisi artıyor!


Apple iPhone X ile çentikli ekran tasarımını 2017’de iPhone modellerine entegre etmeye başladı. Birkaç hafta önce sunulan yeni iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max için bile çentikli ekrandan vazgeçmeyen Apple önümüzdeki yıl bizi şaşırtabilir.

İPhone X çentiği çok çeşitli reaksiyonlarla karşımıza çıktı. Kimi kullanıcılar daha büyük bir ekran gövde oranı sunmasını beğenirken, kimileri de estetik açıdan hoş olmadığını ve çentiği gizlemeye yönelik uygulamaları kullandığını belirtti. Bu tartışma sürse de Apple çentik konusunda son 2 yıldır herhangi bir değişiklik yapmadı.
iPhone-12-çentiksiz-ekran-tasarımı-söylentisi-artıyor-ShiftDelete.Net-1.jpg
Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir araştırma notundaki bilgilere dayanan, isabetli sızıntıları ve render görüntüleriyle tanınan Twitter kullanıcısı Benjamin Geskin, 2020 iPhone serisinin en az bir modelinde çentiğin kaldırılacağını iddia etti. Birçok farklı render ve tasarımı da takipçileriyle paylaştı.



Ayrıca Geskin, çentiksiz iPhone 12’de Face ID, TrueDepth, ön kamera gibi teknolojilerin nasıl konumlandırılacağını da detaylı bir görselle paylaştı. Yeni iPhone modellerindeki çentik kaldırılarak cihazın tüm bileşenlerinin üst çerçeve boşluğuna yerleştirilmesi en muhtemel iddia gibi gözüküyor.

Ama daha net bilgiler için 2020 yaz dönemini beklememiz gerekecek. İddialar o tarihlere doğru netleşmeye başlayacak ve yeni iPhone modelleri tasarımsal ve donanımsal olarak daha net bir şekilde karşımıza çıkmış olacaktır.



 
Üst Alt