Son Konu

2020 Yılında Çıkacak Olan Call of Duty Oyunu Geliştirilme Aşamasında

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
2020-yilinda-cikacak-olan-call-of-duty-oyunu-gelistirilme-asamasinda_1581073526-b.jpg

     Oyun yerküresinin en kıymetli serilerinden birisi olan Call of Duty'in yeni oyununun geliştirilme aşamasında olduğu duyuruldu. Activision'ın CEO'su Coddy Johnson, yatırımcılarla görüşmelerinin sürdüğünü ve son aşamalarda olduğunu belirtti. Derhal hemen her sene yeni oyununu gördüğümüz Call of Duty serinin bu yılki geliştiricisi bilinmeyen tutuldu ve şu an itibariyle bilinmiyor.

     Activision CEO'su Coddy Johnson'ın yaptığı açıklamalarda, Call of Duty serisinin gelişmesi ve yükselmesi için daha evvelden hiç bu kadar şık konumda olmadıklarını bu yüzden çalışmalarının sürdüğünü ve daha ziyadesinin yolda olduğunu belirtti. Ayrıyeten Coddy Johnson, 2020 yılının son çeyreğinde yeni bir oyun çıkartacaklarını ve bu oyunun öncekilerine benzemediğini belirtti.
6548-entry-1-1581073526.jpg
       Oyun yerküresinin en kıymetli serilerinden birisi olmak kolay değil. Üç farklı stüdyo'da geliştirilen serinin direkt olarak gerisinde kim olduğu bilinmiyor. Ama kestirim edebildiğimiz detaylardan birisi de şu ki , Treyarch, Infinity Ward ve Sledgehammer Games arasında bir ilişkinin olduğu ve bu kontaklar aracılığıyla oyunun geliştirildiğini düşünülüyor.

     Daha evvelki yıllardan da bildiğiniz üzere 2018 yılında piyasaya sürülen Call of Duty: Black Ops, Treyarch tarafından geliştirilmişti. 2019 yılında çıkartılan Call of Duty: Asrî Warfare oyunu ise Infinity Ward tarafından geliştirilerek başarılı bir çalışmaya imza atmışlardı. Bu iki geliştirici şirketin vazifesini mekanına getirmesinin akabinde sıranın Sledgehammer Games'e geldiği düşünülüyor. Fakat detayı vermeden de geçmeyelim, bu türlü durumlarda ipleri elinde tutan şirket Activision.

2020 Yılında Çıkacak Olan Call of Duty'i Kim Geliştiriyor?

6548-entry-2-1581073526.jpg
      Medya oyunlarıyla alakalı paylaşımlar yapan ünlü blog Kotaku'nun 2019 yılında yayınladığı bir haberde; 2020 yılında piyasaya sürülecek oyunla alakalı bir tez ortaya atmıştı. Merkezinin Wisconsin olduğu bilinen Raven Software şirketinin 2020 yılında çıkartılması planlanan yeni Call of Duty oyunu için yardım teklifinde bulunduğunu belirtmişti. Şayet bu tezler akıllıca çıkarsa 2020 yılında çıkacak olan oyunu Treyarch'ın yanında Sledgehammer ve Raven Software şirketlerinin de geliştirme aşamasında yardım etmesi bekleniyor.

      Şayet Kotaku'nun yayınladığı raporlar yanlışsız çıkarsa yani geliştirici şirket Treyarch olursa, yeni oyunun soğuk savaş periyodunda geçme ihtimalinin yüksek olacağı düşünülüyor. Başkaca Kotaku, şirketin Black Ops 4'te oyuncular tarafından gelen tenkitlere ehemmiyet vererek yeni oyunda hikaye modunu es geçmeyeceklerini ve büyük ehemmiyet vereceklerini belirtiyor.
 
Üst Alt