Son Konu

2021 yılında ABD’de en çok satılan akıllı telefon markaları belli oldu!

teknoloji

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,992
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
apple-ve-samsung-rekabetinde-kazanan-belli-oldu-3-1-1.jpg



Geçtiğimiz yıl hiç kuşkusuz Kovid-19’un zirvede olduğu, çoğu ülkede karantinaların uygulandığı bir yıl olarak hafızalarda yer etti. Bu dönemde birçok kişi evde kapalı kaldığı süre boyunca akıllı telefon dünyasına daha çok dahil oldu. Teknolojik ürünlerin satışlarındaki artışa da bu dönemin etki ettiği belirtiliyor.

Ancak salgın döneminin teknoloji dünyasındaki en büyük tahribatlarının başında küresel çip krizi geliyor. Birçok analiste göre salgın dönemindeki kapanmalar yüzünden oluşan yarı iletken tedarik zinciri, teknolojik ürünlerin üretimini oldukça etkiledi. Ancak tüm bu olumsuz havaya rağmen üst düzey akıllı telefon üreticileri satışlarını arttırdı.

Apple’ın iPhone’u 2021’de ABD akıllı telefon pazarının lideri oldu


Counterpoint Research, 2021 yılında akıllı telefonların ABD piyasasındaki durumuyla ilgili bir analiz yaptı. Genel olarak geçtiğimiz yıl içerisinde telefon satışlarında da artış gözlemlendi. Ayrıca yapılan analize göre ülkedeki en çok satılan akıllı telefonlar belli oldu. Buna göre pazarın lideri Apple’ın iPhone akıllı telefonu olarak kayda geçti.
2021-yilinda-abdde-en-cok-satilan-telefon-markalari-belli-oldu.jpg
Yapılan analizde, yıl içerisindeki 4 çeyrek de ayrı ayrı incelendi. ABD’deki akıllı telefon satışları bir önceki yıla göre yüzde 21 oranında büyümeye sahne oldu. Öyle ki yıl içerisindeki en düşük satış oranı yaz aylarına da denk gelen üçüncü çeyrekte gözlemlendi. Fakat orada bile yüzde 1’lik de olsa artış oluştu. Haliyle ülkede en çok satılan akıllı telefon markası Apple’ın satışlarında ise dev bir artış gözlendi.

Tüm veriler ışığında Apple, yüzde 38’lik bir artış yakaladı. Buna göre şirket, 2021 yılı içinde yüzde 47’lik dev bir pazar payıyla liderliğe oturdu. Özellikle iPhone 13 serisinin piyasaya sürülmesinin ardından şirket, bulunduğu çeyrekte yüzde 19’luk büyümeye uğradı.
2021-yilinda-abdde-en-cok-satilan-telefon-markalari-belli-oldu23-scaled.jpg
Listede Apple’ı Samsung takip etti. Geçtiğimiz yılı büyüme ile kapatan şirket, sadece üçüncü çeyrekte yüzde 34’lük pazar payıyla ABD’de en çok satılan ikinci telefon markası oldu. Ancak şirket, 2021’in dördüncü çeyreğini kayıpla kapattı. Pazar payında oluşan kayıptan sonra yüzde 22’lere geriledi. Bu kaybın asıl nedeninin S21 serisinde gerçekleşen gecikmenin büyük payı olduğu düşünülüyor.

Siz bu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da veya yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
 
Üst Alt