Son Konu

2022 dekorasyon trendleri

seocu

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,414
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
2022_dekorasyon_trendleri-0.jpg

2021 yılı çoğumuz için bir çeşit farkındalık yılı oldu. Yaşadığımız yerin ehemmiyetini kavrarken konutlarımızı gündelik kullanım alışkanlıklarımıza nazaran yeniledik. Global felaketler dünyamızın geleceği için kişisel tüketimlerimizi yine gözden geçirmeye de itti hepimizi. Artık az ile birden fazla yaratmanın yollarını ararken meskenlerde well-being yaklaşımının izini sürüyoruz.

2022 dekorasyon trendleri de bu doğrultuda içinde kendimizi daha yeterli hissedeceğimiz yerleri odağına alıyor. Sürdürülebilirlik, doğal materyal kullanımı ve huzur veren bir renk paleti 2022 konutlarının özgün kimliğinin altını çiziyor.



Optimist tasarım


Geçtiğimiz iki sene boyunca hepimize hayatlarımızı yine sorgulatan pandemi, global ısınma, yangınlar ve ekonomik kriz sonrası uzmanlar 2022'de ruhsal sıhhatimiz açısından olumlu titreşimler yayan optimist yerlerin ehemmiyet kazanacağını işaret ediyorlar. Güç veren canlı renkler, gözü pek desenler ve dizaynlarda abartılı oranlar bir yerin optimizm pahasını yükseltirken maksimalizm tarzı yer dizaynlarına tekrar istikamet verecek.



Vintage geri dönüyor

Sürdürülebilirlik kavramı hayatımızın her alanına nüfuz etmeye başladı. Tüketimlerimizi ve satın aldığımız eserlerin gereçlerinin nereden geldiğini daha derin sorgular olduk. Seri üretimler yerine 'unique' olan el işi dizaynları tercih ediyor, çağdaş hayat alanlarımıza birkaç kesim vintage mobilya ekleyerek geçmişin nostaljisini yaşatırken ekolojik manada da eskileri kıymetlendirerek etrafa katkı sağlıyoruz. Etik hayat prensiplerinin yörüngesinde şekillenen bu yeni periyot vintage mobilyalara yeşil ışık yakıyor.



Sütun bacaklar

Geçtiğimiz yıllara damgasını vuran Neoteni akımının bir cins devamı niteliğinde bu sütun bacaklar. Neydi neotenik tasarım? Şirin, şişman, boğum boğum ve pufuduk formlara sahip, beşerde memnunluk uyandıran çocuksu bir görünüme sahip mobilya ve aksesuarlar... Masa, sandalye, sehpa ve koltuklara eklenen sütun formlu kalın bacaklar geçtiğimiz eylül ayında gerçekleşen Milano Tasarım Fuarı'nda Mario Bellini, Patricia Urquiola, Barber&Osgerby üzere dekorasyon dünyasının yıldız tasarımcılarının yeni koleksiyonlarında dikkat çekiyordu.



Mermerin cazibesi

2022'nin meskenlerinde mimarlar, doğal gereçlerin kullanımının daha da çok artacağını, ahşap, doğal taş, terakota üzere gereçlerin yanı sıra mermerin yer, duvar ve tezgahlar dışında mobilya ve aksesuarlarda da daha fazla karşımıza çıkacağını söylüyorlar. Cassina markasından ahşap ile mermerin kusursuz ahengini gözler önüne seren Sengu masa, Fransız La Chance markası için Mathieu Girard&Gauthier Pouillart tasarımı Monument kitaplık ve Naota Fukasawa'nın DePadova için tasarladığı Tsuki aydınlatma bu trendin en hoş örneklerinden.



Sanatsal halılar

Yerlere boyut katan sıra dışı halılar tasarımcıların yeni odağı. Amorf formlar, soyut desenler ve adeta bir sanat yapıtı üzere yerde algıları üzerine çeken halı dizaynları 2022 yılında daha çok karşımıza çıkacak. Mobilyaları seçip onlara uygun halı arayışı artık bilakis dönüyor, evvel halıya karar verip onun desen ve formlarına nazaran iç mekânımızı şekillendiriyoruz.



Santa Fe tarzı

2022 yazına damgasını vuracak bir tarz 'Santa Fe'... Güneybatı Amerika'nın çöllerinden esinlenen bu tarz, klasik dokumalar, Navaho desenleri, kaktüsler, yerlilerin avladıkları av hayvanı figürleri ve seramik karolarla karakterize edilirken köklerinde Zen kültürünün yalın zarafetinden derin izler taşıyor.



Renk paleti: Bright Skies

Dulux boya markasının renk uzmanları 2022'de iç yerleri tesiri altına alacak 'Bright Skies' isimli bir renk paletini geliştirdi. Ruha düzgün gelen, hafif ve optimist bir mavi tonunu merkezine alan renk paleti, gökyüzünün beşere huzur veren tabiatından ilham alıyor. 'Bright Skies' yerde farklı tonlarla kombinlendiğinde enerjiyi dengeleyici ve konfor hissini artırıcı rolleri de üstleniyor.

(oggusto.com)


 
Üst Alt