Son Konu

2023 En İyi Online Oyunlar

bilgiliadam

Yeni Üye
Katılım
16 Ağu 2017
Mesajlar
1,516,397
Tepkime
31
Puanları
48
Credits
-6
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Online oyunlar, günümüzde oldukça popüler durumdalar. Birçok oyuncu, tek başına oyun oynamaktan sıkıldığı için online oyun oynamayı tercih etmektedir. Bundan dolayı, online oyunların sayısı oldukça fazla. Bu durum, oyuncular içn kafa karıştırıcı oluyor. Bu yüzden eminiz ki sizlerin de akıllarına ‘‘en iyi online oyunlar hangileri?’’ sorusu gelmiştir. Biz de sizler için online oyun önerilerimizi bir araya getirdik.



Günümüz dünyasında teknolojinin gelişmesiyle birlikte oyun sektöründe de müthiş gelişmelere şahit olduk. Çevrimiçi yani online oyunları da böyle bir dönemde tanıdık. Her ne kadar büyük oyunlar olarak adlandırdığımız AAA yapımlar oyun dünyasında önemli yerler alsa da online oyunların yerini azımsamamak gerek. Çünkü belirttiğimiz gibi hikaye akışını sevmeyen veya tek başına oyun oynamaktan hoşlanmayan kişiler, online oyunlara yönelmektedirler.

Bu sebeple, hikaye odaklı oyunlardan biraz ayrılıp online oyunlarda arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmeyi düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Listemizde en çok oyuncuya sahip olan ve en başarılı online oyunlara yer vermeye çalıştık. Bundan dolayı oluşturduğumuz uzun listede, sizlere hitap eden en başarılı oyunu rahatlıkla bulabilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmadan sizler için hazırlamış olduğumuz listeye geçelim.

Not: PC ve konsollar için bahsettiğimiz oyunların birkaçı mobil platformlarda da yer alıyor. Ancak, asıl oyuncu toplulukları mobil platform üzerinde değil. Bunun tam tersi durumda olan oyunlar da listemizde mevcut. Bu nedenle en iyi online mobil oyunları da listemizde bulabilirsiniz.

Playerunknown’s Battlegrounds – PUBG​

Battle royale kültürünün temelini atan PlayerUnknown’s Battlegrounds ya da PUBG, kısa bir sürede büyük bir kitleyi toplamayı başarmıştı. 2017 yılında çıkışını yapan oyun günümüzde de yeni oyuncuları kitlesine eklemeyi başarıyor.

Bunu sağlayan en büyük etkenlerden biri oyunun yapımcısı olan firmanın, PUBG’ye gelen dönütlerini oldukça iyi bir şekilde dinlemesi. Oyuncuların istekleri doğrultusunda haritalardaki çeşitlilik artıyor. Buna ek olarak yeni oyun modları da oyuncuları monoton oynanıştan kurtarıyor.

En İyi Online Oyunlar

PUBG oyununu arkadaşlarınızla oynamak istiyorsanız iki ya da dört kişilik takımlar halinde oynama şansınız var. Böylece, battle royale keyfini daha da üst seviyelere taşıyabilirsiniz.

Tüm bu sebeplerden dolayı PUBG, en iyi online oyunlar listemizde yer almaya hak kazanıyor.

League of Legends​

Uzun yıllardır ülkemizde de popüler olan League of Legends şüphesiz MOBA türünün en başarılı örneklerinden birisi. Onlarca karakteriyle oynanış zevkini artıran LoL, güncellemeleriyle de kendini güncel tutmayı başarıyor. Oyunun popülerliği espor faaliyetleri sayesinde gelecekte daha da artacak gibi duruyor.

En İyi Online Oyunlar League of Legends

Beşer kişilik takımlarla klasik karşılaşmaların yanı sıra birçok farklı modla eğlencenizi de katlayabilirsiniz. Eğer iyi bir MOBA arıyorsanız League of Legends aradığınız oyun olabilir. Bu nedenle, birçok oyuncu için en iyi online oyunlar arasında akla gelen ilk oyun diyebiliriz.

GTA 5 Online​

Rockstar, oyunun ilk çıkışında müthiş satış rakamlarına ulaşan GTA 5’i bir de online platforma taşıdı. Online oynanışı ile oldukça beğenilen GTA serisi yaklaşık sekiz yıldır en çok oynanan oyunlar arasında. Bu hamleyle Rockstar, oyundan kazandığı geliri daha da artırdı. Oyunun sahip olduğu farklı görevleri ister arkadaşlarınızla ister dünyanın diğer ucundaki başka biriyle yapabiliyorsunuz.

En İyi Online Oyunlar

Güncellemeleri sayesinde başarılarından hiç ödün vermeyen GTA 5, bizlere farklı lokasyonlarla ya da yeni görevlerle asla sıkılmayacak bir hale getiriyor. Eğer bir GTA oyunuyla online platforma bir giriş yapmak istiyorsanız GTA 5 Online size göre. Sahip olduğu görevler en azından çıkana kadar sizleri mutlu edecektir.

Call of Duty: Warzone​

Call of Dut: Warzone

Call of Duty serisi, dünya genelinde oldukça popüler bir oyun serisidir. Sahip olduğu karakterlerle ve müthiş hikaye sunumuyla seri, uzun süredir oyuncuların FPS gözdesi olarak hayatına devam ediyor.

Activision şirketi de, PC ve konsol tarafında battle royale türünün popülerliğini kullanarak bizleri Call of Duty: Warzone’u bizlere sunuyor.

Loot ve savaş sistemlerinin oldukça başarılı şekilde bir araya getirildiği Call of Duty: Warzone, aldığı güncellemelerle oynanabilirlik açısından eskimiyor. Rakiplerine nazaran daha fazla depolama alanı isteyen bir oyun olsa da Call of Duty: Warzone kesinlikle denemeye değer.

Counter-Strike: Global Offensive​

Online oyun deyince akla gelen ilk isimlerden biri olan Counter-Strike: Global Offensive, yüzbinlerce oyuncuya sahip. Valve şirketi hile konusunda biraz eksik kalsa da oyun popülerliğini kaybetmiyor.

2012 yılında çıkışını yapan CS:GO, aldığı güncellemeler sayesinde anlık oyuncu sayısında başı çekmeyi başarıyor. CS:GO espor tarafında büyük ödüllere sahip turnuvalarda yer almasıyla son yıllarda büyük bir izleyici kitlesi de kazanıyor.

Counter-Strike: Global Offensive

İki farklı takımda yer alabileceğiniz bu oyunda asıl amaç rakip takıma karşı bir mücadele vermek. Birden çok modla farklı maceralara atılmak da mümkün. En iyi online oyunlar arasında akla ilk gelen oyunlardan CS:GO, bir efsane olarak listemizde yerini alıyor.

Apex Legends​

Battle royale türüne harikulade bir giriş yapan Apex Legends, çıktığı ilk günlerde bile binlerce Twitch izleyicisini bir araya toplamıştı. Respawn Entertainment gibi köklü bir şirketten çıkması da izlenmeleri daha da fazla artırdı diyebiliriz.

Her ne kadar ara ara oyuncu kaybetse de battle royale türünde yerini korumayı bilen bir oyun Apex Legends. Farklı yeteneklere sahip karakterlere yön verdiğimiz oyunda hız belki de en ihtiyacınız olan şey.

Apex Legends

Arkadaşlarınızla geniş karakter havuzuna sahip müthiş bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız Apex Legends oyununa bakmanızda fayda var.

Overwatch​

Blizzard tarafında geliştirilen Overwatch birincil kişi nişancı bir online oyun olarak karşımıza çıkıyor. Online platformda müthiş bir başarı kazanan oyun diğer oyunlara da örnek oluyor. Birçok oyunda Overwatch esintilerini görmek mümkün.

Overwatch

Süper güçlerin ve takım oyunun öncelikli olduğu oyun türevi arttığı için popülerliğini biraz kaybetti. Ancak Overwatch oyunu da en iyi online oyunlar listesinde yerini alması gereken oyunlardan biri.

Valorant​

League of Legends oyunun yapımcısı olan Riot Games tarafından geliştirilen Valorant, Mayıs 2020 yılında çıkışını yaptı. Çıkışında Counter-Strike: Global Offensive ile çok karşılaştırılan oyun bir süre sonra kendisine büyük bir kitle edindi.

Apex Legends gibi karakter odaklı bir oyun Valorant. Bu oyunda da karakterinizin özel güçlerinden faydalanıyorsunuz. Bununla birlikte, takım dinamikleri de oyunda oldukça önemli bir yer kaplıyor.

Valorant

Twitch yayınlarında popülerliğini hala koruyan oyun, oyuncu sayısında da tekrardan bir artışa geçti diyebiliriz. Bu artıştaki en büyük etkenin Twitch yayıncılarından kaynaklı olduğunu da söyleyelim.

Counter-Strike: Global Offensive benzeri bir rekabetçi oyun arıyorsanız Valorant’ı listenize ekleyebilirsiniz.

Fall Guys​

Çıktığı dönemde en çok oynanan yapımlardan biri olan , PlayStation Plus platformunda ücretsiz bir şekilde yer almasıyla birlikte büyük bir popülerlik kazandı.

Bu popülerliğin ardından, Steam’de CS:GO gibi oyunları geçerek en çok oynanan oyunlardan biri oldu. Twitch yayınları da insanların ilgisini topladığı bir başka yer.



Fall Guys

Basit grafiklere sahip olmanın bir kusur olmadığını gösteren bir oyun Fall Guys. Sahip olduğu platformlarla oyuncuları kendisine çekmeyi biliyor.

60 farklı oyuncudan oluşan parkurlarda sizleri çekişmeli oyunlar bekliyor. Bunu ister tek ister arkadaşlarınızla deneyimlemeniz mümkün.

Kimi bölüm tasarımlarında takım ya da bireysel olarak oynadığımız oyun, basit grafiklerle yüksek eğlence istiyorsanız beklentilerinizi karşılayacaktır.

Fortnite​

Battle royale deneyimini eğlenceli grafiklerle bizlere getiren Fortnite, kısa bir sürede Steam gibi bir platformla yarışacak bir markanın temellerini attı diyebiliriz. Epic Games platformunu bu günlerde çok duyuyoruz ve aslında kendisi de bir oyun marketi olarak karşımızda.

Epic Games, Fortnite sayesinde kazandığı ünün üstüne bedava oyunlar dağıtarak oyun dünyasına sağlam bir giriş yaptı. Bir market gelirinin yanında, Fortnite oyunundaki oyun içi satın alımlarla da Epic Games, müthiş bir gelir elde etmeyi başardı.

En İyi Online Oyunlar

Birçok ünlü ismin de yer aldığı Fortnite, battle royale deneyiminin en eğlenceli hali diyebiliriz. İnşa etme gibi bir özelliğin olmasıyla savunmanın da büyük bir yer edindiği oyunu denemenizi tavsiye ediyoruz. Farklı bir battle royale deneyimi için belki de en iyi adres olabilir.

Warframe​

Warframe

Aslında Warframe oldukça basit temellere dayanan bir oyun. Bir başka deyişle, önünüze gelen her şeye ateş etmeniz gereken bu oyunda co-op deneyimi en üst seviyelerde.

Süper güçlerin de yer aldığı oyunda yapabilecekleriniz oldukça çeşitli. İster eşya toplamaya odaklanabilir isterseniz düşmanlarla savaşabilirsiniz. Denemenizi tavsiye ediyoruz.

Rocket League​

Rekabetçi oynanışın futbol ve arabalarla birleştiği Rocket League, diğer rekabetçi oyunların aksine farklı bir tarzda bizi karşılıyor. Hem arabaların hem de futbolun iç içe olduğu bu oyunda, tahmin edeceğiniz gibi amaç rakip kaleye gol atmak oluyor.

Rocket League

Eğer farklı bir rekabetçi arıyorsanız, futbol ve arabaların müthiş birleşimini kaçırmamanızı öneriyoruz. Tek kişilik veya takımlar halinde oynayabildiğinizi de ekleyelim.

Rocket League en iyi online oyunlar listemizde yer almasına rağmen son günlerde eski oyuncu sayısını pek fazla yakalayamıyor. Yine de göz atmakta fayda var.

Portal 2​

Oldukça yenilikçi bir yapıyla gelen Portal 2, son günlerde büyük bir güncelleme daha alıyor ve böylece oyun içi çeşitlilik git gide artmaya başlıyor.

Aslında Portal 2’den bahsederken online oyun demek tam olarak doğru olmayabilir. Ancak, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz son derece başarılı bir co-op modu bulunuyor. Bu nedenle listemize eklemek istedik.

Co-op deneyimini oldukça güzel yansıtan Portal 2, co-op tarzı oyunlarda belki de en başta gelen oyunlardan biri. İyi bir takım anlaşması isteyen oyun, bizleri birçok platformda karşılıyor.

En İyi Online Oyunlar

Oyunda, beyin fırtınası yapıp bulmacaları çözmeye çalışıyorsunuz. Co-op deneyimini bulmacalarla harmanlamak istiyorsanız, Portal 2 sizleri dört gözle bekliyor.

Among Us​

Among Us oyunu çıkışında PC platformunda büyük ses getirmişti. Popülerliğini Twitch yayınları sayesinde kazanan bir başka oyun daha görüyoruz aslında.

Oyunun mobil sürümü de PC platformunda ki etkinin bir benzerini gördü. Kısa bir sürede basit bir oyun yapısı oyuncular tarafından oldukça beğenildi.

Ardından, 5-10 kişilik arkadaş gruplarınca tercih edilmesi de oyunun bu günlere gelmesini sağladı.

Among Us

Eğer şüpheciliğin yüksek olduğu bir rekabetçi oyunu arıyorsanız Among Us’ı arkadaşlarınızla deneyebilirsiniz. Among Us hakkında daha detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz.

Roblox​

Bir rol yapma oyunu olan Roblox, sizlere müthiş bir serbestlik veriyor. Oyunda kullandığınız rol yapma modelleriyle serbestlik oldukça artıyor. Online bir oyunda serbest bir oynanış her zaman eğlenceli anlara sahne oluyor.



Milyonlarca oyuncuya sahip Roblox, şüphesiz dünyada en çok tercih edilen online oyunlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Roblox

League of Legends: Wild Rift​

Önceden de bahsettiğimiz gibi PC ve konsol tarafındaki bazı oyunların mobil sürümlerini de son günlerde sık sık görmeye başladık. Bunun başlıca sebebi kesinlikle mobil cihazlara artan ilgi diyebiliriz. League of Legends: Wild Rift de bu eğilimi avantaja çeviren oyunlardan biri oldu.

League of Legends: Wild Rift bu deneyimi mobile taşımak isteyenler için sunuluyor. Birçok benzeri olsa da League of Legends: Wild Rift diğer oyunlardan daha fazla oyuncu miktarına sahip.

Mobil Online Oyunlar

Eğer League of Legends oyununa aşinaysanız ve mobil platformda da deneyimlemek istiyorsanız League of Legends: Wild Rift tam size göre.

Aynı zamanda son derece başarılı bir oyun olduğunu da hatırlatalım. Bu nedenle en iyi mobil online oyunlar arasında yerini kesinlikle alıyor.

Call of Duty: Mobile​

Call of Duty: Warzone gibi bir oyundan bahsettikten sonra bir de mobil tarafta Call of Duty olmasa olmazdı. Warzone ile aynı temellere dayanan Call of Duty: Mobile mobil tarafında da geniş bir kitleye sahip.

Mobil bir cihazda Call of Duty gibi bir oyun oynamak oldukça zevkli olduğu gibi rekabetçi deneyimini de çok iyi bir şekilde yansıtıyor. Mobil tarafta iddialı olan Call of Duty: Mobile oyununu denemenizi öneriyoruz. Bu mobil oyun da en iyi online oyunlar listemizde yer alıyor.

Clash of Clans​

Mobil tarafta belki de online strateji türünün temellerini atan Clash of Clans, hala anlık aktif oyuncu sayısıyla oyuncuları şaşırtmayı başarıyor. Stratejik elementlerin ağırlıklı olduğu oyunda ‘’Clan’’ adı verilen gruplara katılabiliyor ve diğer insanlarla da stratejik bir savaşın içinde kendinizi bulabiliyorsunuz.

Clash of Clans

Online strateji türünün öncülerinden Clash of Clans oynamaya değer bir oyun. Uzun süredir mobil oyun pazarında yerini kaybetmeyen oyun sizleri bekliyor.

PUBG Mobile​

PUBG oyunu bahsettiğimiz gibi battle royale türünün temelini atan bir oyun. PC platformunda kazandığı başarılıyla birlikte oyun mobil platformda da çıkışını yaptı.

PC platformunda ücretli ancak mobil tarafta ücretsiz olmasıyla kendisine daha fazla oyuncu topladı. Ardından kısa bir sürede, online mobil oyun listelerinde ilk sıralara geldi ve henüz yerini kaybetmedi.

PUBG Mobile

Oyun içi alımların PUBG Mobile oyununda artmasıyla yapımcı firma büyük bir gelir kazanmıştı. PUBG oyununu mobil platformda denemek istiyorsanız PUBG Mobile’ı tavsiye ediyoruz.

Böylece PUBG Mobile oyunu da en iyi online oyunlar listesinde son sırayı alıyor.

En İyi Online Oyunlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?​

Oyun sektörü, her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bundan dolayı her gün bir öncekinden daha kaliteli oyunlar, oyuncularla buluşuyor. Bu durum oyuncular için ilgi çekici olduğu kadar kafa karıştırıcı da oluyor. Çünkü oyuncular, bu durumda hangi oyunu oynayacakları konusunda karar vermekte zorlanabiliyorlar.

Online oyun sektörü de diğer oyun sektörleri gibi git gide büyümeye devam ediyor. Hem PC ve konsol tarafında hem de mobil oyun sektöründe firmalar online oyunlar çıkarıyor. Bunun sebebi, oyuncuların bilgisayarda olduğu kadar konsol ve mobilde de oyun oynamaları oluyor.

Oyun içi satın alımların artmasıyla da firmalar bu şekilde büyük bir gelir etmeye başladı. Oyuncuların da Twitch gibi yayın platformlarında bu oyunları oynaması popülariteyi artırıyor. Gelecekte online oyunları daha da fazla duyacak gibiyiz.

Peki, sizler en iyi online oyunlar’ hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce en iyi online oyunlar listemize eklememiz gereken bir oyun var mı? Online oyunlar arasından en beğendiğiniz oyun hangisi oldu? Sizce online oyunların popülerliği daha da artacak mı? Sizler de online oyunlar hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
 
Üst Alt