Son Konu

2023 için kripto yol haritası yayınlandı!

dadaş

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,364
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier




Uluslararası Menkul Değer Kurulları Örgütü (IOSCO), önümüzdeki birkaç yıl içinde kripto para ünitesi düzenlemelerinin eksikliğini ele alarak bölümü yönetmek için çerçevesini yayınladı.

2023 için kripto yol haritası yayınlandı!


Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yönergelere nazaran, IOSCO'nun İdare Heyeti seviyesindeki Fintech Vazife Gücü (FTF) tarafından hazırlanan çerçeve, Kripto ve Dijital Varlıklara (CDA) ve merkezi olmayan finansa ( DeFi ) odaklanan iki iş akışına odaklanacak.

Her iş akışı, 2023'ün sonuna kadar siyaset teklifleri içeren bir rapor yayınlamayı planlıyor.

Yatırımcıları kayıplardan korumak

Bu yılın başlarında kurulan vazife gücüne nazaran, bu yıl şahit olunan yatırımcı kayıpları, piyasadaki düzenlemelerin eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu nedenle FTF, yatırımcıları muhafazaya ve piyasa bütünlüğüne karşılık vermeye muhtaçlık olduğunu belirtti.

IOSCO Lideri ve CEO'su Ashley Alder, “IOSCO'nun tezli yol haritası, düzenleyicilerin süratle gelişen, karmaşık ve şeffaf olmayan bir kripto varlık ekosisteminden kaynaklanan kıymetli riskleri ele alırken inovasyonun toplumsal yararlarını korumak için muhtaçlık duyduğu global siyasetleri sunacak” dedi.

Grup ayrıyeten kripto para ünitelerinin hudut ötesi yapısını göz önünde bulundurarak finansal istikrara yönelik muhtemel riskler üzere ögeler üzerinde Finansal İstikrar Konseyi (FSB) ile işbirliği yapıyor. İşbirliği tıpkı vakitte hem global hem de bölgesel seviyede bilgi alışverişini de içerecek.

IOSCO Lideri ve CEO'su Ashley Alder, kelamlarının devamında şu sözlere yer verdi;

“Kripto varlıklarının ve pazarlarının hudut ötesi tabiatı, dengeli ve koordineli düzenleyici hareketi desteklemek için sağlam bir dizi siyaset tavsiyesi gerektiriyor. FTF lideri Tuang Lee Lim, IOSCO Fintech Vazife Gücü, çalışmalarını yürütürken, piyasa bütünlüğü ve yatırımcı muhafazasının öncelikli alanlarını ve bunların finansal istikrar üzerindeki tesirlerini ele almak için öbür milletlerarası kuruluşlarla yakın işbirliği yapacak”

 
Üst Alt