B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 25 Kas 2023 #1 24 Kasım Oğretmenler Gunu Şiirleri Oğretmenler Gunu 24 Kasım Şiir SEVGİLİ OĞRETMENİM Sevgili oğretmenim, İnan sen bir ışıksın Yanarsın gece gunduz Aydınlatırsın bizi Doğruyu, guzeli, Bize sen oğretirsin Vatanıma sevgiyi, Kalbimize sen korsun Cevreni aydınlatır, Bir mum gibi erirsin Anne baba gibisin, Bizi, bağrına hep basarsın Fethi BOLAYIR BAŞOĞRETMEN Ataturk benim, Başoğretmenim, Ne oğrendimse, Ondan oğrendim Yenilikleri, Hep o duşunmuş, Milleti icin, Ağlamış, gulmuş Cocuk kalbimle, İlk onu sevdim, Ataturk benim, Başoğretmenimdir 24 Kasım Oğretmenler Gunu Ellerim kirliydi tuttun elimden Bilgi dağarcığın actın ozunden Bendeki cevheri gordun gozumden Umudum sen oldun duşum sen gibi Yuksunmedin burnumdaki sumukten Sende bir insandın etten kemikten Annem miydin,babam mıydın,eğitmen Kutsal meslek istiyorum sen gibi Yırtığımda yamam oldun dikişsiz Ozunde doğruydun sussuz nakışsız Yureğimdi yureğin duzgun cakılsız Duz yollarda gideceğim sen gibi Aklaştı sacların bendeki kara Yurudum bir hayli vermedim ara Ektiğin tohumlar yeşersin daha Ben de tohum ekeceğim sen gibi Yurdumu oğrettin bayrağım başta Atamı sevdirdin, her an,her yaşta Kol kolaydık cehaletle savaşta Şimdi eğitmenim tıpkı sen gibi Yureğim yorulmaz feyz aldım senden Ben de tutacağım camurlu elden Dikensiz gorduğum, dikenli gulden Demet demet dereceğim sen gibi DUNYANIN BUTUN CİCEKLERİ Dunyanın butun ciceklerini diyorum Butun cicekleri getirin buraya, Oğrencilerimi getirin, getirin buraya, Kaya diplerinde acmış ciğdemlere benzer Butun koy cocuklarını getirin buraya, Son bir ders vereceğim onlara, Son şarkımı soyleyeceğim, Getirin, getirin ve sonra oleceğim Dunyanın butun ciceklerini diyorum Kır ve dağ ciceklerini istiyorum Kaderleri bana benzeyen, Yalnızlıkta acarlar, kimse bilmez onları, Geniş ovalarda kaybolur kokuları Yurdumun sevgili ve adsız cicekleri, Hepinizi, hepinizi istiyorum, gelin gorun beni, Toprağı nasıl orterseniz oylece ortun beni Dunyanın butun ciceklerini diyorum Ben bir koy oğretmeniyim, bahcıvanım, Ben bir bahce suluyorum gonlumde, Kimse bilmez, kimse anlamaz dilimden Ne guller fışkırır cilelerinde, Kandır, hayattır, emektir benim gullerim Korkmadım, korkmuyorum olumden, Siz cicek getirin yalnız, cicek getirin Dunyanın butun ciceklerini diyorum En guzellerini saymadım ciceklerin, Cocukları, oğrencilerimi istiyorum Yalnız ve cileli hayatımın ciceklerini, Koy okullarında acan, gizli ve sessiz, O bakımsız ama kokusu eşsiz cicek Kimse bilmeyecek seni, beni kimse bilmeyecek Seni, beni yalnızlık ortecek, yalnızlık ortecek Dunyanın butun ciceklerini diyorum Okulun duvarı coktu altında kaldım, Ama ben dunya ustundeyim, toprakta Yaz kış bir şey soyleyen sonsuz toprakta, Cile cektim, yalnız kaldım, ama yaşadım Yurdumun ciceklenmesi icin, daima yaşadım, Bilir bunu bahceler, kayalar, koyler bilir Şimdi ustum, ortun beni, yatırın buraya, Dunyanın butun ciceklerini getirin buraya Dunyanın butun ciceklerini diyorum Afyon ovasında acan haşhaş ciceklerini, Bacımın suladığı fesleğenleri, Koy ciceklerinin hepsini, hepsini, Avluların pembe entarili hatmisini, Coban yastığını, peygamber ciceğini de unutmayın, Aman Isparta gullerini de unutmayın, Hepsini, hepsini bir anda koklamak istiyorum Getirin, dunyanın butun ciceklerini istiyorum Dunyanın butun ciceklerini diyorum Baharda Polatlı kırlarında acan, Guz geldi mi Kop dağına gocen, Yurukler yaylasında, Toroslarda eğleşen, Muş ovasından, Ağrı eteğinden, Gucenmesin, butun yurt bahcelerinden Cicek getirin, ortun beni, Eğin turkulerinin icine gomun beni Dunyanın butun ciceklerini diyorum Ben mezarsız yaşamayı diliyorum, Olmemek istiyorum, yaşamak istiyorum, Yetiştirdiğim bahce yarıda kalmasın, Tarumar olmasın istiyorum, perişan olmasın, Beni bilse bilse cicekler bilir dostlarım, Nicin yaşadığımı ben onlara soyledim, Ciceklerde acar benim gizli arzularım Ceyhun Atuf KANSU
24 Kasım Oğretmenler Gunu Şiirleri Oğretmenler Gunu 24 Kasım Şiir SEVGİLİ OĞRETMENİM Sevgili oğretmenim, İnan sen bir ışıksın Yanarsın gece gunduz Aydınlatırsın bizi Doğruyu, guzeli, Bize sen oğretirsin Vatanıma sevgiyi, Kalbimize sen korsun Cevreni aydınlatır, Bir mum gibi erirsin Anne baba gibisin, Bizi, bağrına hep basarsın Fethi BOLAYIR BAŞOĞRETMEN Ataturk benim, Başoğretmenim, Ne oğrendimse, Ondan oğrendim Yenilikleri, Hep o duşunmuş, Milleti icin, Ağlamış, gulmuş Cocuk kalbimle, İlk onu sevdim, Ataturk benim, Başoğretmenimdir 24 Kasım Oğretmenler Gunu Ellerim kirliydi tuttun elimden Bilgi dağarcığın actın ozunden Bendeki cevheri gordun gozumden Umudum sen oldun duşum sen gibi Yuksunmedin burnumdaki sumukten Sende bir insandın etten kemikten Annem miydin,babam mıydın,eğitmen Kutsal meslek istiyorum sen gibi Yırtığımda yamam oldun dikişsiz Ozunde doğruydun sussuz nakışsız Yureğimdi yureğin duzgun cakılsız Duz yollarda gideceğim sen gibi Aklaştı sacların bendeki kara Yurudum bir hayli vermedim ara Ektiğin tohumlar yeşersin daha Ben de tohum ekeceğim sen gibi Yurdumu oğrettin bayrağım başta Atamı sevdirdin, her an,her yaşta Kol kolaydık cehaletle savaşta Şimdi eğitmenim tıpkı sen gibi Yureğim yorulmaz feyz aldım senden Ben de tutacağım camurlu elden Dikensiz gorduğum, dikenli gulden Demet demet dereceğim sen gibi DUNYANIN BUTUN CİCEKLERİ Dunyanın butun ciceklerini diyorum Butun cicekleri getirin buraya, Oğrencilerimi getirin, getirin buraya, Kaya diplerinde acmış ciğdemlere benzer Butun koy cocuklarını getirin buraya, Son bir ders vereceğim onlara, Son şarkımı soyleyeceğim, Getirin, getirin ve sonra oleceğim Dunyanın butun ciceklerini diyorum Kır ve dağ ciceklerini istiyorum Kaderleri bana benzeyen, Yalnızlıkta acarlar, kimse bilmez onları, Geniş ovalarda kaybolur kokuları Yurdumun sevgili ve adsız cicekleri, Hepinizi, hepinizi istiyorum, gelin gorun beni, Toprağı nasıl orterseniz oylece ortun beni Dunyanın butun ciceklerini diyorum Ben bir koy oğretmeniyim, bahcıvanım, Ben bir bahce suluyorum gonlumde, Kimse bilmez, kimse anlamaz dilimden Ne guller fışkırır cilelerinde, Kandır, hayattır, emektir benim gullerim Korkmadım, korkmuyorum olumden, Siz cicek getirin yalnız, cicek getirin Dunyanın butun ciceklerini diyorum En guzellerini saymadım ciceklerin, Cocukları, oğrencilerimi istiyorum Yalnız ve cileli hayatımın ciceklerini, Koy okullarında acan, gizli ve sessiz, O bakımsız ama kokusu eşsiz cicek Kimse bilmeyecek seni, beni kimse bilmeyecek Seni, beni yalnızlık ortecek, yalnızlık ortecek Dunyanın butun ciceklerini diyorum Okulun duvarı coktu altında kaldım, Ama ben dunya ustundeyim, toprakta Yaz kış bir şey soyleyen sonsuz toprakta, Cile cektim, yalnız kaldım, ama yaşadım Yurdumun ciceklenmesi icin, daima yaşadım, Bilir bunu bahceler, kayalar, koyler bilir Şimdi ustum, ortun beni, yatırın buraya, Dunyanın butun ciceklerini getirin buraya Dunyanın butun ciceklerini diyorum Afyon ovasında acan haşhaş ciceklerini, Bacımın suladığı fesleğenleri, Koy ciceklerinin hepsini, hepsini, Avluların pembe entarili hatmisini, Coban yastığını, peygamber ciceğini de unutmayın, Aman Isparta gullerini de unutmayın, Hepsini, hepsini bir anda koklamak istiyorum Getirin, dunyanın butun ciceklerini istiyorum Dunyanın butun ciceklerini diyorum Baharda Polatlı kırlarında acan, Guz geldi mi Kop dağına gocen, Yurukler yaylasında, Toroslarda eğleşen, Muş ovasından, Ağrı eteğinden, Gucenmesin, butun yurt bahcelerinden Cicek getirin, ortun beni, Eğin turkulerinin icine gomun beni Dunyanın butun ciceklerini diyorum Ben mezarsız yaşamayı diliyorum, Olmemek istiyorum, yaşamak istiyorum, Yetiştirdiğim bahce yarıda kalmasın, Tarumar olmasın istiyorum, perişan olmasın, Beni bilse bilse cicekler bilir dostlarım, Nicin yaşadığımı ben onlara soyledim, Ciceklerde acar benim gizli arzularım Ceyhun Atuf KANSU