3 Renk 3 Tat Kurabiye (Uzun Müddet Dayanan Ağızda Dağılan Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağ (dilerseniz 1 paket margarin de kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı kakao (silme)
- 1,5 yemek kaşığı tarçın (silme)
- 2 tatlı kaşığı zencefil (silme)
- 4 su bardağı un (elenmiş)
3 Renk 3 Tat Kurabiye (Uzun Mühlet Dayanan Ağızda Dağılan Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ve şekeri güzelce birbirine yedirene kadar karıştıralım.
- Sonra sıvı yağ, yumurta, sirke, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak unu denetimli olarak ekleyip yoğurmaya devam edelim. Elle toparladığımız yumuşak hamurumuzu 3 eşit modüle ayıralım.
- Hamurlardan birini alıp içine kakaoyu ekleyelim ve düzgünce yedirerek kenara alalım. Başkalarına de sırayla tarçın ve zencefil ekleyerek başka farklı yoğuralım.
- Kakaolu, tarçınlı ve zencefilli hamurları rulo haline getirip üst üste koyarak döndüre döndüre renkler çok birbirine karışmadan yuvarlayalım. Aslında buradan sonrası zevk ve yaratıcılık.
- Ben, mermer üzere birbirine girmiş desenli yaptım.
- Merdane yardımıyla serçe parmağı kalınlığında açalım ve ister kalıplarla ister bardakla biçim verelim.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim.
- 170 derede alt üst eşit pişirelim.
- Tepside soğumasını bekleyip besine uygun, hava almayan bir kapta uzun mühlet saklayın. Tabi lezzetine dayanabilirseniz. .
- Bu ortada 1 tepsi pişirdim, 1 tepsilik daha çıkacak hamuru rulo yapıp buzluğa kaldırdım. Çat kapı gelen olursa hazır ikramlık. Biraz çözdürüp ( yarı donukken kesmek daha kolay oluyor) dilimleyerek pişirebilirsiniz.Afiyet olsun :).