Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Kosgeb 3 yıl geri ödemesiz kredi başvuru nasıl yapılır?
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.
75 bin kredi başvurusu nasıl yapılır?
KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır?
Mikro ve küçük işletmeler başvuru kriterlerini karşılaması sonrasında
KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmayan veya KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmeler, öncelikle kayıt işlemlerini tamamlamalıdır.
75 bin TL faizsiz kredi kimler alabilir?
Birinci bileşende; 2019 yılında asgari 75 Bin TL net satışı hasılatı olan hedef sektörlerdeki MKİ'lere “faizsiz geri ödemeli destek" verilecektir. İkinci bileşende; 2017 ve sonrasında kurulan hedef sektörlerde faaliyet gösteren yenilikçi genç MKİ'lere “faizsiz geri ödemeli destek" verilecektir.
75 bin TL kredi kime verilir?
KİMLER 75 BİN LİRAYA KADAR DESTEK KREDİSİ ALABİLİR? – Gelir kaybına uğrayan mikro ve küçük ölçekli işletmeler faydalanacak. – Mikro işletmeler 30, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar kredi alacak. – Ayrılan kaynak 3 yıl geri ödemesiz faizsiz tahsil edilecek.
Kimler destek kredisi alabilir?
Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi'nden hane halkı aylık geliri 5.000 TL ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek mensubu olan müşteriler yararlanabilir.
KOSGEB kredi Başvuru Şartları Nelerdir?
KOSGEB DESTEĞİNDEN YARARLANABİLECEKLER 18 yaşını doldurmuş, yani reşit olmuş olmak. KOSGEB tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılmak ve başarıyla tamamlamak. Eğer halihazırda kurulmuş bir işletme için destek talep edilecekse, işletmenin KOBİ statüsüne sahip olması
KOSGEB parayı ne zaman ödüyor?
KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesi için; destek ödemesinden önce işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır.Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.