Son Konu

4 B Eş Durumu Yolluk

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Sozleşmeli Oğretmene Yolluk
4 b eş durumunda tayin yolluğu
4 b eş durumu tayin yolluğu dilekcesi
4 b li personel eş durumundan yolluk alabilirmi

Milli Eğitim Bakanlığı bu soruya “Danıştay 5′inci Dairesinin 20191683 esas sayılı kararı uzerine Maliye Bakanlığınca yeni bir duzenlemenin henuz yapılmamış olması nedeniyle, Maliye Bakanlığınca yeni bir duzenleme yapılıncaya kadar sozleşmeli personele surekli goreve ilişkin harcırah odenemeyeceği değerlendirilmektedir şeklinde yanıt vermektedir

657 sayılı Yasanın 4b maddesi uyarınca sozleşmeli oğretmen olarak gorev yapan bir oğretmenin Van ilinden Bursa iline eş durumu ozru ile yer değiştirmesinin ardından talep ettiği harcırahın odenmemesi uzerine actığı idari davada iptal kararı verilmiştir

Dava sonucunda, gorev yeri değişen sozleşmeli personele bu esnada katlandığı zorunlu giderlerin karşılığı olarak yolluk odenmesi gerektiği ve bunun aksi yonunde bir duzenlemenin sozleşme metinlerinde yer alamayacağı belirtilmiştir

657 sayılı Yasanın 4b maddesi uyarınca sozleşmeli oğretmen olarak calışan ve ozur durumu tayini ile gorev yeri değişikliği yapan personelin yolluk alabilmesi icin oncelikle kurumuna yolluk talebini ileten bir dilekce ile başvurması gerekmektedir

Başvurusu reddedilen sozleşmeli oğretmenin red kararına dava acma hakkı doğacaktır Red cevabının ardından yasal sure de gozetilerek idare mahkemelerinde dava acılabilir

Sozleşmeli oğretmen ozur durumu yolluk talep dilekcesi aşağıda verilmiştir

……………… Mudurluğu’ne

………… tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğu’nun internet sitesinde ilan edilen ve tarafıma ait Sozleşmeli Ozur gurubu yer değiştirme işlemine gore okulunuza atanmış bulunuyorum

Yer değiştirme oncesi ……… İli, ……… ilcesi ………… Okulu’nda gorev yapmaktaydım Gorev yerimin değişmesi nedeniyle taşınma ve ulaşım giderlerime karşılık tarafıma yolluk ucreti tahakkuk ettirilmesi icin gereğini arz ederim

Adres:

TarihAdsoyad
İmza

Ek: Atama Kararnamem

Üst Alt