Son Konu

5.sınıf proje odevleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
SOSYAL BİLGİLER
Ornek Fotoğraflar (Ataturkun yapmış olduğu inkılaplardan uc tanesi secilecek Bu inkılaplarla ilgili eski ve yeni oluşumları gosteren, karşılaştıran resim, yazı calışması yapılacak
Ankarayı kapsayan poster harita cizimi
Ankarayı kulturel, tarihi, ekonomik acıdan tanıtan, bol resimli bir tanıtım kitapcığı hazırlanması
Yoremizde bulunan tarihi bir eserin fotoğraflarının cekilerek poster oluşturulması, bilgilerin rapor halinde sunulması
Tum illerde (81 il) uretilen en onemli bitkiyi ya da işlenen madeni, ya da o ilde yetişen hayvanı araştırarak; resimlerle zenginleştirilmiş bir tanıtım kitapcığı hazırlanması
İlimizi konu edinen Spor, Guncel Haber, Ekonomi, Hava Durumu sayfalarını iceren aylık bir gazetenin cıkarılması
Karton uzerine oturduğumuz mahallenin krokisinin cizilmesi ve mahalle muhtarıyla mahalle hakkında bilgilendirici roportaj hazırlanması
Sivil savunma muduruyle ilcemizin deprem bolgesinde olması nedeniyle olası buyuk bir depremin sonuclarını hafifletme konusunu baz alan roportaj yapılması, rapor halinde sunulması
Cocuk Hakları
Turkiye haritası ve bolgelerin coğrafi ozellikleri
Turkiye haritasından yapboz yapımı
Bayrağımız
Yaşadığımız yerde sorun olarak gorduğumuz bir durumun cozumune yonelik, yerel yonetim birimlerini harekete gecirmek amacıyla kamuoyu oluşturmak)
Okulumuz ve yakın cevresinin krokisini değişik materyaller kullanarak hazırlayınız
Yaşadığımız yerin tarihi, kulturel ozellikleri, gelenek goreneklerini, oyun, muzik ve yemeklerini konu alan proje calışması
Okulumuz ve yakın cevresinin krokisini değişik materyaller kullanarak hazırlayınız
Yaşadığımız yerin tarihi, kulturel ozellikleri, gelenek goreneklerini, oyun, muzik ve yemeklerini konu alan proje calışması
Bolgemizin ekonomik, kulturel, iklim, yeryuzu şekilleri, eğitim, ulaşım ile ilgili araştırma

FEN VE TEKNOLOJİ
Sigara ve alkolun zararlarını anlatan calışma yapılması
Guneş panellerinin (guneş toplayıcısı) nasıl yapıldığı ve nasıl calıştığı
Termometre yapılması
Robot,ev,arabagibi bir nesne tasarlayarak, icini aydınlatmak uzere bir elektrik devresi hazırlayın
Okul bahcesinin surekli temiz olabilmesi icin neler yapılabilir? Konu ile ilgili bir proje hazırlayın
14 gunluk ay gozlem raporu
Guneş saati yapılması
Dunya Guneş ve Ayın hareketini gosteren model hazırlama
Ses Kirliliğini onleyen bir proje
Masa lambası yapımı
Bilime emeği gecen bir bilim adamının yaşamını araştır (Edison, Newton)
Elektrik hangi yollarla uretilir? Elektriğin, santrallerden ve barajlardan evimize geliş oykusu
Cağımızın en onemli hastalığı olan kanser hastalığına neden olan etkenler ve korunma yolları
Guneş Tutulması ve Modeli
Suyun Canlılar İcin Onemi İle İlgili Araştırma
Dengeli Ve Yeterli Beslenme İle ilgili Araştırma
Vitaminler Ve Bulunduğu Besinler konulu araştırma
Kaynama, Erime ve Donma Noktalarını Bilmenin Gunluk Hayatımıza Getireceği Yararlar
Guneş Paneli Hazırlama
Surtunmenin Gunluk Yaşamımızdaki Yararlarını ve Zararları ile ilgili rapor
Kultur ve Turizm Bakanlığında calıştığınız duşunulerek ulkemizdeki UNESCO Dunya
Ortak Miras Listesi icerisinde yer alan tarihi, kulturel ve doğal zenginliklerimizi anlatan bir tanıtım kitabı hazırlama (Grup)
Enerji kaynakları nelerdir? Enerji kaynaklarının kullanım alanları nelerdir?
Hayatımızda Elektriğin Onemi ve Elektrik Devresi Hazırlama
Guneş Tutulması ve Modeli
Sindirim Organları Ve Sindirim Organları İle İlgili Maket Hazırlama
Boşaltım Organları ve Boşaltım Organları İle İlgili Maket Hazırlama

Üst Alt