Son Konu

500 milyar dolarlık satış hacmine ulaşan Çin modelini Türkiye’ye taşıdı, girişimcilere ve gençlere fırsat sağladı

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Çin’de başlayan ve süratle dünyaya yayılan canlı yayından satışın Türkiye’deki birinci temsilcisi olan Vidyodan, 1 milyon kullanıcısıyla yoluna emin adımlarla devam ederken, teşebbüsçüler için alternatif satış kanalı ve gençler için istihdam imkanı sunuyor. İki yıl içerisinde uygulamaya 20 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefleyen canlı yayın pazar yeri, teşebbüsçüler ve gençlerle birlikte büyümesini sürdürecek.

eMarketer datalarına nazaran satış hacmi 2019’da 62,3 milyar dolar olan, 2022 sonunda 500 milyar doları bulması ve 2023’te de 10 kat büyüyerek 623 milyar dolara ulaşması beklenen canlı yayından satış modelinin Türkiye’deki birinci temsilcisi Vidyodan, mahallî ve memleketler arası birçok markayı kullanıcılarına sunarak, yeni jenerasyon alışveriş tecrübesine farklı bir boyut kazandırıyor.


E-ticarette oyunu değiştirecek bir yenilik olan canlı yayından satış (livestream shopping), şimdiden Çin’de tüm e-ticaret satışlarının 18’ine ulaşmış durumda.

E-ticaret ve toplumsal alışveriş tecrübesini, uygulamasında bir ortada buluşturan Vidyodan canlı yayın Pazar yeri, Türkiye’ye getirdiği bu iş modeliyle girişimcilere satışlarını arttırma imkanı ve gençlere de yeni iş fırsatları sunuyor. Vidyodan, Türkiye’deki küresel ve mahallî markalara da butik üretim yapan satıcılara da hatta el emeğiyle ürettiği eserleri geniş kullanıcı kitlesine ulaştırmak isteyen işçilere de yeni ve tesirli bir satış kanalı sunuyor. Bugün, toplam 700 satıcı olmak üzere 300 butik markaya mesken sahipliği yapan Vidyodan, 2024 yılında ise bu sayılar üzerinde 4 kat bir büyüme kaydetmeyi hedefliyor.

Dijital sunuculukla istihdama destek

Standart alışveriş uygulamalarının çehresini değiştiren Vidyodan, canlı yayınlar aracılığıyla kullanıcıların satıcılarla direkt bağlantı kurmasına imkân veriyor. Yapılan canlı yayınlarda kullanıcılar eserler hakkındaki sorularına direkt satıcıdan canlı olarak yanıt bulabiliyorlar. Platformda ayda ortalama 300 sefer canlı yayın yapılırken, gençler de bu yayınlarda sunucu olarak yeni bir formasyon kazanıyor. Gençler ve eser satışlarını kendi yapmak isteyen teşebbüsçüler, Vidyodan’ın verdiği eğitimler sonunda ‘dijital sunucu’ olarak kullanıcılara direkt satış yapabiliyor. Bu biçimde sunucular, üretim yapmadan, stok tutmadan markaların elindeki eserleri satarak gelir elde ediyorlar.




Mert Yılmaz: “Satışa dönüşme oranında Türkiye ortalamasının 10 katına ulaşıyoruz”

Çin modelini Türkiye’ye taşıyarak bu konseptin birinci temsilcisi olan Vidyodan’ın CEO’su Yusuf Mert Yılmaz şunları tabir etti:

“’Canlı yayından görerek satın al’ modelini Türkiye birinci getiren pazaryeri olmamız büyük fırsatları da beraberinde getirdi. Vidyodan olarak 2022’de 3 binin üzerinde canlı yayınla, 100 bin adet üzerinde satış kaydettik. Canlı yayınlar ve görüntülü satışlar sayesinde satışa dönüşme oranlarında Türkiye ortalamasının 10 katına kadar çıkabiliyoruz. İki yıl içerisinde uygulamamıza 20 milyon dolarlık yatırım yapma amacındayız. Önümüzdeki periyotta dijital sunucu ağımızı ve marka sayımızı daha da arttırarak gençlere ve girişimcilere daha fazla fırsatlar sağlayacağız. Şu anda 100 civarında olan sunucu sayımızı 2024 yılının sonuna kadar 3 kat büyütüp, teşebbüsçü marka sayımızı 4 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Her canlı yayında sürpriz fırsatlar sunan Vidyodan’da, canlı yayınları yakından takip eden kullanıcılarımız sürpriz stoklarla muhtaçlıklarını piyasanın 80 civarında altındaki fiyatlarla satın alabiliyorlar.’’
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
 
Üst Alt