Son Konu

51 Katlı Ev Baklavası

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
51 Katlı Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:

*5 su bardagı un
*2 yumurta
*1 çay bardagı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı ılık su
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı sirke
*Bir fiske tuz

İçine:

*Ceviz
*Açmak için:
*Buğday nişastası

Üzerine:

*200 gram tereyağ

Şerbeti:

*1 kg şeker
*4 su bardagı su
*Yarım limon

51 Katlı Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Hamurumuzu un ve tuz karışımını havuz yapıp bütün malzemelerimizi ekleyerek yoğuruyoruz Hamuru 3 parçaya ayırıp her bir parçayı elimizde uzun rulo şekline getirip küçük 17 şer parçaya bölüyoruz Toplam 51 parça hamurumuz olacak 17 tane küçük hamurumuzu nişasta yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üst üste koyuyoruz Ardından üst üste koyduğumuz 17 parça hamurdan oluşan yeni hamuru nişasta yardımıyla açarak tepsimizin boyutuna getiriyoruz Altı yağlanmış tepsimize ilk katı serip cevizimizi döşüyoruz Aynı işlemi diğer hamurlar içinde uygulayıp ikinci katınızı oluşturuyoruz ve tekrar ceviz döşüyoruz Son olarak son 17 hamura aynı işlemi uyguluyoruz ve baklavamızı bitirip kesme işlemimizi yapıyoruz Tereyağımızı eritip üzerine döküyoruz ve 5 dakika yağını çekmesini bekliyoruz ve önce 180 dereceli fırında 20 dk pişirip daha sonra ısısını 190 dereceye alıp nar gibi kızarana dek pişiriyoruz Ben erken yaptığım için şerbetini dökmedim ama tarife ekledim Afiyet olsun

Üst Alt