Son Konu

99 Esma 99 Dua

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
99 Esma 99 Dua Ya Rabbi! Seni tanım etmektedir tüm hoş isimler Sen hoş isimlerini asikar etmezsen ruhum karanlikta kalir Esmaül Hünsa’na sahit yaz beni ALLAH(cc)! Sensin Allah(cc) sanadir kullugum Sendedir çarem seninledir varligim Seni arar ruhum seni anar kalbim Baskasina degil sana muhtacim Baskasini degil seni çagiririm Baskasi yaratilmistir sen yaradansin Baskasi devamsizdir sen daimsin ve daim eyleyensin Baskalari muhtaçtir sen ihtiyaçsizsin ihtiyaçlari görensin Baska ilah yok sen Allah(cc)’sin Sen ama esi sanki olmayansin Sen fakat bütün eksiksiz sifatlarin sahibisin Cemaline çevir yüzümü baskasina ragbet ettirme kalbimi Ya Rahman! Sen öyle rahmet edersin ama rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parilti ebedi mutlulugumdur Rahmetinin bir damlasi herkesin rizkina kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluga eristir Ya Rahim! Öylesine rahimsin ancak kulagini sözüme muhatap eylersin Aklima vahyinle tenezzül edersin Öylesine Rahimsin oysa istendiginde zaten verirsin Istenmediginde de lütfedersin Öylesine Rahimsin ki adalet edene hepten verirsin Yargı etmeyene bile fazla bahsedersin Pek Rahimsin ama dünyayi bu değin güzel eylersin Ahireti ondan daha hoş eylersin Ya Rabbi! Korkudan emin eyle beni Yüzünden azad eyle kalbimi Atesten uzaktan eyle beni Hicrana düsürme kalbimi Ya Vehhab! Yokluga sirf yok oldugu için varlik bahsedersin Nankörlerin bile rizkini kesmez red edenlere bile nefes verirsin Varligin senin lütfundur senin ihsanindir Aciz varligima lütfunu ihsanini daim eyle Ya Rezzak! Hazinende değil yoktur ol dersin her sey olur Yarattigin her canlinin rizki senin katinda saklidir Vahyin mümin kalplerin selin akillarin rizkidir Ya Rabbi! Sana yoksul almak en büyük zenginligimdir Senin fakirin eyle beni Senin verdiginle doymak en büyük lezzetimdir Sofranda agirla benine Ya Melik! Kimsenin kimseye üstünlük vermedigi gün hüküm senin Gökler yarilirken sahibim sensin Yildizlar dagilirken sahibim sensin Varligim bana ait degil varim yogum senin Elimde olanlar benim degil sahiplendiklerim de senin Yokluga düsürme beni an senin Darlik verme kalbime mekan senin Ya Kuddüs! Sensin kuddüs kutsiyet sendendir bundan öte laf olmaz Sen dilemezsen hiçbir sey temiz sayilmaz Gönlüm sana yönelmedikçe saf olmaz Kanimi her nefeste temizledigin gibi nefsimi arindir temiz eyle Temizlenenlere muhabbet edersin gönlümü muhabbetinle temizle Ya Selamlama! Sensin selam sendendir selam Emrini dinler ates oysa Ibrahim(as) için serin ve selametli olur Ibrahim(as) gibi dostluguna kabul eyle beni Ibrahim(birli) gibi atesi gül eyle tenime Gül gibi atesten çiçekler açtir ruhumda Selamini sebnem gibi dokundur kalbime Ya Mümin! Sen hidayetini göndermezsen kalpler nasil mutmain olur Sen kalplere itminan vermezsen kim inandigindan belli olur Sen inandirmazsan kim mümin kalir Revamin tuzagina düsürme beni nefsimin diline birakma beni Böylece mümin eyle ancak beni pismanliklarim beni sana döndürsün Ya Müheymin! Sensin gariplerin siginagi Sensin kimsesizlerin dayanagi Sensin hakki himaye eden Sensin aklimi aldanislardan kollayan Sensin ayagimi tuzaklardan kurtaran Sen ama zayiflari kuvvetlilerin serrinden himaye edersin Mazlumlarin hakkini zalimlerden almayi vaat edersin Sen fakat benim en ufak, en değersiz, En bakımlı arzularimi da bilir bana acınacak şey edersin Nefsimin aldatmalarina kanmaktan koru beni Asagilarin asagisina yuvarlanmaktan koru beni Ya Aziz! Izzet senindir sendendir izzet Sen dilersen kimse zillete düsmez Sen vermezsen kimsede izzet kalmaz Kalbim yalniz sana kanar Yakindiginla aziz eyle kalbimi Ruhum yalniz seni arar Huzurunla aziz eyle ruhumu Halim yalniz sana asikar Baskalarinin yaninda rezil etme beni Ya Cebbar! Sen ancak magrurlari gururlarina tutsak eylersin Sen ki kibirlenenlerin boynuna kibirlerini tasma eylersin Sen ancak zorlama kullanip zulmedenleri vicdanlarinin pençesine hapsedersin Bir sinegi vasita eyle de Nemrutlardan kurtar beni Bir asayi vesile eyle de firavunlara galip getir beni Ebabilleri gönderde Ebrehlerin fillerinden koru kalbimi Nefsimin beni isyana zorlamasina müsade verme Aklimin beni saptirmasina geçit verme Daima itaat üzre sabit kil beni Ya Mütekebbir! Ben acizim sen Kadir’sin Ben fakirim sen Rahim’sin Ben ölüyüm sen Hayy’sin Ben çaresizim sen Ehad’sin Ben muhtacim sen Samed’sin Ben sagirim isiten sensin Ben körüm gören sensin Ben dilsizim konusan sensin Ben yaratiliyorum yaradan sensin Ben yokum var eden sensin Ben hiçim ama emellerim büyüktür Ben yoksulum fakat isteklerim çoktur Ben isterim çünkü sen büyüksün Sahit yaz büyüklügüne bu küçük kalbimi Ya Halik! Sen ol deyince her sey oluverir Ol de olayim yarattiklarinin arasinda kalayim Ahali ettigin gibi ahlaklanayim Sen yarattin diye hoş olayim Daima en hoş kivamda kalayim Ya Musavvir! Yokluga varlik suretini giydiren sensin Hiçlige varlik boyasini çalan sen Güzeli güzel kilan fakat senin tasvirindir Sen oysa yüzümü benim için biricik sevdiklerim için tanidik eylersin Katinda makbul olan güzellikle tanımlama eyle suretimi Ya Gaffar! Sıcacık düsmanliklarimi bilen sensin Gözyaslarima deger veren sensin Bilirim rahmet denizini bulandiramaz tümce günahlar Rahmetinle arindir bagisla beni Ya Fettah! Damla değin da olsa sevabim lütfeylede cennetini aç bana Saskinda olsa aklim kerem eyle de sana gelen yollari aç bana Ya Alim! Senin için bilmenin basi yoktur Ben ancak daha sonra bilirim Senin bilmedigin bir an yoktur Ben ama ara sıra bilirim Sen açik edip söyledigimi de bilirsin Sen susup kendime sakladigimi da bilirsin Unutup kendimden sakladigimi da bilirsin Kendi kuyularima aklimin iplerini salarim Kendime aklim ermez sen beni benden fazla bilensin Kalbimin kuytularinda el yordamiyla dolasirim Kendime kendim yetmez sen bana benden çok sirdassin Bildigimi bilenlerden eyle beni bilmedigimi bilenlerden eyle beni Sana umulan olan ayip ve kusurlarimla utandirma beni Ya Kabid! Ya Kolay! Dara düsürüsün genislik verdiginde sükretmeyeni Genisletirsin dara düstügünde de sükredeni taktir senindir Ya Rabbi! Sen oysa imkansizi muhtemel kilarsin Darda sıralama beni dara düstügümde de sükredenlerden eyle beni Sen ama asillari yaninda tutarsin gölgede birakma beni Ya Hafid! Öyle Hafid’sin ki yokluga yuvarlarsin varligiyla gurura düseni Pek Hafid’sin oysa zillete düsürüsün kendisini yücelteni Gururdan azad eyle nefsimi zillete düsürme kalbimi Ya Rafi! Secdelerimle sultan eyle beni Kullugumla sereflendir beni Katinda rütbelendir beni Iyiler arasinda an beni Yükseklere al beni Ya Muizz! Izzetim varsa ancak senin verdigin kadardir Yalniz sana itaat etmenin izzetini ver bana Izzetine ayine et fakiri Ya Müzill! Sana boyun egisim en tatli sevincimdir Senin kapina gelmeyen baki çaresizlikler içindedir Sana muhtaç olusum en büyük serefimdir Cevapsiz birakma beni Ya Semi! Yare açik yare yare açmaya yare ne hacet Feryadim duyulur asikare dile dökmeye ne hacet Güllerim döndü hare hare küsmeye ne hacet Dil avare dudak bi çare parelenmeye ne hacet Ya Basir! Körüm körlügüme bile Körüm gördügüme bile Körüm gösterdiklerine bile Taahhüt ettigin cennetine bile körüm Senin görmenle görür tümce gözler Aç gözlerimi Ya Hakem! Sen ama varlik agacini yoklugun karanlik köklerinden çikarip vücuda getirensin Sen ki kalbimi bir nutfe gibi rahmetini rahminde besleyip büyütensin Kalbime degen sizilari ince ince laf eyle Yüzüme degen gözyasimi damla damla rahmet eyle Dudagima degen heceleri deste deste dua eyle Ya Adl! Sensin zulme ugrayanlarin dayanagi Sensin mahzun kalplerin siginagi Senin adaletindir sigindigim senin nizamindir güvendigim Nefsime zulmetmekten koru beni Adaletine razi eyle nefsimi Egrilmekten koru kalbimi Rizana göre ölçülendir beni Mizaninda güzel eyle akibetimi Basit eyle sorgu sualimi Hesap verme inceligiyle yasat beni Zulmetmekten uzak eyle beni Zulme ugramaktan koru beni Ya Latif! Senin hükümlerin her seyin her haline inceden inceye nüfuz eder Hükmüne razi olmayi lütfet bana Lütfunu hakkimda hükmün eyle Hükmünü hakkimda latif eyle Ya Sükür! Sen oysa bana iman verdin dalalette birakmadin Bense sana sükrümde defalarca beceriksiz beceriksiz kaldim Sükrünün lezzetini her dem tattir kalbime dilime Sükredebilmek bile senden gelen bir nimettir Bu nimetin suuruna erdir fakiri Ya Aliyy! En hoş sifatlar bile seni nitelemeye yetmez Senin lütfunun sulesidir bütün güzel sifatlar En çok iyi vasiflar bile seni vasfetmeye yetmez Senin cemalinin gölgesidir tüm çok iyi vasiflar Sen her türlü tasavvurun ötesindesin Sen her türlü hayalin üzerindesin Sifatlarina hayaller erisemez yüceligine akil sir ermez Senin lütfunla ulviyet kazanir alemler Senin tenezzülünle mertebeler kazanir insan, cin ve melekler Aczime ulu kudretinle medet eyle Fakrima ulvi yakinliginla imdat eyle Sen ancak içimin içinde olup bitenleri bilirsin yakindigina al beni Sen fakat yüceler yücesisin senden baskasina boyun egdirme beni Ya Kebir! Cümle efkar bakımlı kalir senin kibriyani anlamaya Tümce sözler sig kalir senin büyüklügünü anlatmaya Bir seni büyük bilenlerden eyle beni Büyüklügünü bilmekle genislet fikrimi Kibriyani anlayacak akilla donat beni Celalini görmekle genislet kalbimi Ya Hafiz! Hifzinin hazinesinde alem bir noktadan ibarettir Hifzinin ayinesinde ay ve günes ışıltısız bir pariltidan ibarettir Bahar kisa döner birgün gün aksilik çikar Sabahlar sendendir koru beni sabaha eristir Yildizlar söner birgün daglar yerinden oynar Gökler senindir koru beni kapina yetistir Göklerde ölür birgün yer yerinden oynar Her yer senindir koru beni menzile eristir Kuslar dagilir birgün denizler kaynar ufuklar senindir Koru beni ötelere eristir Ismim unutulur birgün sesim boslukta çinlar Yakinliklar sendendir Koru beni yakinligina eristir Defterim açilir birgün günahlarim çok miktar Taktir senindir koru beni affini yetistir Sözüm biter birgün sessizlik uzar kelam senindir Koru beni müjdeni yetistir Ya Mukit! Sen oysa herkesin her ihtiyacini her lahza görüp gözetirsin Sana ayandir her türlü hedef ve hareketim Sen ancak ebediyet istedigini kalbime ilham edersin Sana malumdur tüm dualarim ve isteklerim Sen ancak zayif ve acizleri yetim ve yoksullari kollayip gözetirsin Senin asinadir acizligim ve yetimligim Sen fakat başta yoksullara keremde bulunmayi seversin Sana asikardir sevapça yoksullugum ve eksikligim Niyetlerimi güzellestir ihlasa eristir beni Ömrümü ebede bitistir cennetine yerlestir beni Yoksullugumu rahmetine ayine eyle baskasina el açtirma Günahlarimi gufranina bahane eyle yüzümü kara çikarma Ya Hasib! Emellerim hesaba gelmez arzularim sayiya dökülmez Defterimden yanlislarimi çikar ancak hesabim kolay olsun Ihtiyaçlarimin en küçügüne hayallerimin hiçbirine elim yetismez Kalbimin sizilarini topla ancak hesaba gelir bir duam olsun Ya Kerim! Ya Rabbi! Kereminle hoş eyle her halimi Kereminle sevindir kalbimi Sen ki en fazla acizlere zayiflara ikram eylersin Sen oysa hiç sebepsiz hiç hesapsiz kerem eylersin Sen fakat bir avuç tohumda bir bahçenin agacini saklarsin Cennetine al hiç sonsuz ikramina eristir beni Kerem et bu acize az sevabini fazla eyle Ya Rakib! Ömrümün her aninda seni anmak dilerim Lakin halim el vermez unuturum Kalbime zikrini yerlestir uyandir beni Vefat animi sen anarak yasamak isterim Fakat mecalim yetmez susarim Dualarimi katina eristir yandir beni Hesap günü seni razi etmeyi istek ederim Fakat sevabim yetmez korkarim Yaptiklarimi hayra eristir iyilerle andir beni Ya Mücib! Arza hacet değil halim sana ayandir Söze lüzum yok sessizligim sana beyandir Ya Vasi! Varlik sensiz darlanir Ya Vedud! Sen sevdigin ve sevdirdigin için bakar yüzler yüzlere Sen sevdigin ve sevdirdigin için günes dogar günlere Sen sevdigin ve sevdirdigin için baharin gelir her yere Sen sevdigin ve sevdirdigin için kelamin deger dillere Ya Mecid! Yakinligin ulviyetine engel degil fakat Bana akla hayale gelmez güzellikler bahsedersin Ulviyetin yakinligina engel degil ama Bana benden de yakin oldugunu her daim söylersin Ya Bais! Zerrelerimi topla tek tek dagildiklarinda Yaşam ver bitmiş onlara ulastir en sevdiklerimin yanina Ya Sehid! Seni görür gibi yasamak en güzel haldir Senin gören oldugunu görmek en güzel tecellidir Ya Hakk! Ancak sana yönelmek kuluna haktir Kiblenden saptirma beni Ancak sana edilen dualar kuluna haktir Yoksun birakma beni Ancak senden dilemek kuluna haktir Sahipsiz birakma beni Ama sana dayanmak kuluna haktir Çaresiz birakma beni Oysa sana varan yollar kuluna haktir Yoldan çikartma beni Her seyden çok seni sevmek kuluna haktir Yetim birakma beni Bela hakkindaki hükmüne haktir Ya Rabbi adalet ettigimle degil lütfunla agirla beni Ya Temsilci! Aczimi sana sefaatçi ederim Kudretini dayanagim eylerim Fakrimi sana elçi ederim Rahmetini siginagim eylerim Ya Kaviyy! Aczimi bilip dergahina geldim Iyyakanagbudü ve iyyakenestain Fakrimi bilip senden istedim Iyyakanagbudü ve iyyakenestain Havl senindir şiddet senin Kavi olan ama sensin Ya Metin! Demir emrinle parçalanirken nefsimin elinde birakma beni Daglar sana boyun egmisken seytanin aldatmacalarina kandirma beni Denizler izninle yarilirken sebeplerin arasinda oyalama beni Dilim sana samimi olarak yakarirken sözlerimden fazlasiyla anla beni Ya Veliyy! Sana tevekkül ettim vekilim sensin Sana iman ettim sahibim sensin Sana sigindim sirdasim sensin Sana güvendim veliyyim sensin Sana baglandim dostum sensin Sana tutunuyorum tüm varligimla Kimsenin yere yikmasina izin verme beni Ya Hamid! Hamid sensin hamd sanadir Diller senin hamdinle tatlanir Her nefes sana minnetle verilir ve alinir Sana sonsuz övgümü biricik övüncüm eyle Minnet altinda ezdirme kalbimi Ya Muhsi! Hadsiz acz ve güçsüzlük içindeyim Düsmanlarim o kadar yaman incitenim sayisizdir Sana sükrüm yetersiz arzularim hesapsizdir Fitratimin diliyle yalvariyorum dualar ediyorum Isteyenlerin ve istenenlerin sayisini haberdar olan oysa sensin Kalbime yoldas eyle merhametini Ya Mübdi! Sen ancak her seyi misilsiz ilkin yaratansin Yaradisini her lahza yenileyen ve her yerde yaratacak olansin Sevabimin yoklugunu rahmetine vesile kil Elemimin çoklugunu lütfuna sebep kil Günahimin bollugunu affina mazeret kil Ya Muid! Deri kafesinden çikinca sana varir ruhlar Sende son bulur sonlar Ya Muhyi! Çürüyüp toz olmus kemiklerin hatirini yalniz sen sorarsin Ölmüslere ve unutulmuslara yalniz sen hayat bagislarsin Ölümümü ebedi dirilisime baslangiç eyle Ya Mumit! Vefat uzakta degil bedenden bilirim ama ölümde senden Faniyim fani olani istemem Acizim aciz olani istemem Ruhumu rahmana teslim eyledim ben Ölümüm son degil baslangiçtir bilirim Sonsuzluga baslangicimi iman üzre eyle Ya Rabbi Ya Hayy! Her diri senden alir dirligini Diriligimi diriligine ayine eyle Vefat bile senin ihya etmenle diridir Ölümümü baki hayata gerekçe eyle Ya Kayyum! Yokluga düsürme kalbimi yaninda tut sevdiklerimi Unutuslara gömme yüzümü nazarinda tut güzelligimi Ya Vacid! Varligini anlatmaya var sözü yetmez Varlar seninle vardir Varligini anlamaya varligim yetmez Varlik sana sükrandir Varliginin öncesi değil senin önceler seninle vardir Varligina son değil senin sonralar seninle vardir Varligina mazeret değil senin lahza seninle vardir Beni bensiz birak beni sensiz birakma Ya Macid! Izzet sahiplerinin olanca izzeti sana aittir Övülenlerin tüm güzellikleri sana aittir Iyilerin tüm iyilikleri sana aittir Sevap sahiplerinin tüm sevaplari sana aittir Vereceklerine karsilik degildir olamaz ibadetim Ama verdiklerin içindir cennetine al beni Ya Vahid! Kalbim her seye baglanir ayriligin ardindan aglamaklidir Sen oysa birsin baskalarina kosturup yorma beni Ruhum her gelene sevdalidir Gidenlerin gidisiyle yaralanir Sen fakat birsin çoklukta birakip aglatma beni Kaygilarim bin türlü korkularim daglar değin Sen oysa birsin yokluga düsürüp unutma beni Sözüm kimseye geçmez kuvvetim kil dek Sen fakat birsin boynu bükük çaresiz birakma beni Bir seni bir bilirim iste kapina geldim baskalarina birakma beni Ya Kahhar! Sen öyle Kahhar’sin oysa kahrinda lütfun çok kahrinda acelen değil Sen böylece Kahhar’sin ancak kahrinda hak var kahrina sinir değil Düsmanimiz çok aczimiz nihayetsizdir Kahrinla helak eyle zalimleri Ya Samed! Dogurmadin dogrulmadin dengin yok benzerin de hasa Herkes sana muhtaç her sey sana muhtaç Sen fakir degilsin hiç kimseye ve hiçbir seye katiyen Ben sahip olduguma da muhtacim sahip olmaya da Sen her seyin sahibisin lakin sahip olmaya bile yoksul degilsin Sana muhtaçligim en büyük zenginligimdir Senden baskasina fakir eyleme beni Senin dergahinda fakrim en hoş vesilemdir Senden baskasina el açtirma beni Ya Kadir! Böylece kadirsin ama kudretin olmasa Var diye bir sey olmaz yok zaten anilmaz Sen oysa varsin yokluktan korkmam Sen ki kadirsin aczimden utanmam Sen fakat rahimsin fakrimdan sikilmam Aczime kudretinle medet eyle Fakrima rahmetinle imdat eyle Ya Muktedir! Senin kudretine sinir çizilmez Çünkü kudretine aczin zerresi deymez Senin kudretine tarafından kuvvet yada kolay olmaz Senin kudretine kadar her seyde bir seyde fark etmez Sen fakat her seyi bir sey gibi kolayca yaratirsin Toprakta birakma beni Sen ama bir seyi her sey gibi özenle yaratirsin Unutusta birakma beni Ya Mukaddim! Sen her seyi varligindan önce taktir edersin Sen her isin basini ortasini ve sonunu bilirsin Ben sevdiklerimi sen var ettikten daha sonra sevdim Sen ise sevdiklerini benden önce sevdin ve sevdigin için var ettin Ben kendimi sen var ettikten daha sonra bildim Sen ise beni var olmamdan önce bilirdin Ugradigim her yerde zaten sen vardin Tanidigim her yeni alemi basindan beri tanirdin Kalbimin birincil atisindan önce bana yar idin Ben kendimi sevmeye geç kaldim Mukaddim sensin diledigini diledigine üstün kilarsin Sensin mukaddim diledigini öne alir diledigini sona birakirsin Önce yaptiklarimi daha sonra yapacaklarimi bagisla Baska ilah yok ancak sensin Allah(cc) Ya Muahhir! Zaman senindir Diledigin isi öncelersin diledigini ertelersin Izzet senindir Diledigini yanina alir diledigini uzakta eylersin Irade senindir Istediklerimi simdide verir sonraya da birakirsin Hüküm senindir Dilersen baskalarini bana seçim eder Dilersen beni baskalarina tercih edersin Yaşam senindir Dilersen ecelimi şimdi verirsin dilersen tehir edersin Takdir senindir Dilersen cezami derhal verir Dilersen tövbe edeyim diye geciktirirsin Beni baskasina tercih et baskasini bana seçim etme Beni benden al beni senden uzak etme Rahmetini öncele gazabini ertele Pisman olmama izin ver ecelimi tehir eyle Ya Evvel! Senin varligin evvelden evvel Senindir sirrini kavrayamadigim ezel Sen öncelerden de öncesin Senindir vakit sen öncesizsin Her seyin asli senin katindadir Her isin basi senin yanindadir Yokken bana sahip çikan sensin Benden önce beni anan sensin Önceleri yoktum sen var eyledin Sonralari unutulucam sen lahza beni Ya Ahir! Sensin sonralarin sonrasi nihayetin değil senin Her seyin sonu senin yaninda Her isin sonucu senin lütfunla Seninle sona erer hasretlerim Sende son bulur beklemelerim Seninle güzellesir sonum sende hakiki olur umutlarim Seninle sonsuzlasir lahza senin müjdenle genisler süre Seninle gelir yarinlar seninle var olur sonralar Senin lütfunla varlik evine misafir oldum Bugün var yarin yokum Sonumu ebediyet eyle akibetimi hayr eyle kabrimi gülizar eyle Ecel geldiginde müjdeni söyle Ya Zahir! Her seyin yüzünde kudret ve rahmetiyle görünen sensin Her sey kendini gösterdiginden fazla seni gösterir Sen zahir olmasan isik kör kalir Seni görür gibi yasamakla güzellestir halimi Senden baskasi sahit olmaya deymiyor Zuhuruna sahit olanlardan eyle beni Seni anlatan kelimeler hiç bitmiyor Ayetlerine sahit yaz beni Gözlerim seni görmeye yetmiyor Kalbimde görünür eyle kendini Ya Batin! Sen herkese rahat kalirsin Hiçbir sey sana kuytu kalamaz Dipsiz kuyular derin kurutulmusluklar Uçsuz bucaksiz ufuklar Isigin erisemedigi derinlikler sana ayandir Kalbimin sizilari ruhumun arzulari aklimin sirlari sana asikardir Sen oysa hiçbir tasavvurun erisemeyecegi gizliliktesin Aklimi hikmetinin inceliklerine asina eyle Sirlarini arayisimi en tatli heyecanim eyle Sen ki irade ve hikmetinle her seyin iç yüzünde saklisin Nefsimi iradene ram eyle Sen oysa her seyin içine ve aslina hükmedersin Kalbimi en güzel hallerle hallendir Varlik senin izzet ve azametine perdedir Sirlarini aç perdeleri indir Ya Vali! Nefsimle beni sinayan sensin Ömrümü eksiltende artiranda sensin Ömür senin diledigindir Malimi azaltanda çogaltanda sensin Elimdekiler senin verdigindir Sen dilemedikçe ben dileyemem Diledigim sensin diledigim senin diledigindir Sen ancak kainata zerre zerre hükmedersin Kalbimi yürek eyle dininde sabit kil Sen ancak her an her ihtiyaca kafi gelirsin Fakrima medet eyle katinda sefaatçi kil Ya Müteali! Sen bütün yüceliklerden yücesin Yüceler yücesi sensin Sensin ulviler ulvisi sensin perdelerin gizledigi Sensin görünenlerin gösterdigi Sensin kainat kitabinin heceledigi Iyiliklerin sahibi sensin her dilin yücelttigi sensin Ufuklarin sahibi sensin Sen Mütealsin Her seyden ala, her kusurdan müberra, her noktadan paksin Ebedi kusurlu bu yoksul Her kusurum senin kemalini anlamam içindir Kusurumu kemaline erisme vesilesi kil Sen Mütealsin Her seyin üzerinde her yüceligin ötesinde Her eksiklikten münezzehsin Sonsuz fakr içinde bu yoksul Fakrim senin rahmetini tatmam içindir Fakrimi rahmetine yetisme vesilesi kil Müteal sensin baki acz içinde bu yoksul Aczim senin kudretine dayanmam içindir Aczimi kudretine siginma vesilesi eyle Müteal sensin, Ilah sensin, Rab sensin Kullugumu rizani kazanma vesilesi eyle Ya Berr! Yoktum yoklugumun farkinda degildim Iyilik ettin var eyledin beni Anilmiyordum anilmaya deger degildim Iyilik ettin insan eyledin beni Bilmiyordum bilmedigimi bilmiyordum Iyilik ettin kendini bilir eyledin beni Inanmiyordum senin farkinda degildim Iyilik ettin inanlardan eyledin beni Kimsesizdim kendime arkadaş ariyordum Iyilik ettin dostun eyledin beni Yetimdim sahibimi ariyordum Iyilik ettin rahmetine çagirdin beni Hataliyim pismanlik duyuyorum Iyilik ettin kapina çagirdin beni Yüzüm yok kimseye yaranamiyorum Iyilik ettin dergahina aldin beni Günahim fazla senden utaniyorum Iyilik ettin gufranina bogdun beni Senden iyilik istemeye ne hacet Istememi isteyisin zaten iyiligin degil mi Senden istemeye ne hacet Atamak istemeseydin istemeyi vermezdin ancak Ben sustum Ya Rab sen söyle iyiligimi Ya Tevvab! Iste kapina geldim Edemedigim bütün tövbeler için sana tövbe ediyorum Iste dergahina vardim Dileyemedigim tüm özürler için senden özür diliyorum Sana dönüyorum çünkü gidecek baska kapi bilmiyorum Beni nasil kabul etmezsin oysa kapina Çünkü söyle dedigini biliyorum “Allah(cc)’in kabulünü vaat ettigi tövbe O kimselerin tövbesidir oysa cahillikle bir suç islerler ve ivedi pişmanlık ederler Bunlari söylemekle cahillik ettimse pişmanlık Ya Rab Iste hızlıca pişmanlık ettim Sen tövbe edenleri seversin bilirim Ya Müntekim! Sen ama isyana ve inkara pek siddetli karsilik verirsin Intikamin haktir senin Sen ama mazlumlarin ahini isitir ezilenlerin halini görürsün Cehennemin haktir senin Sen ancak diledigine rahmet eyler diledigine azab edersin Adaletin haktir senin Nefsimi isyandan uzaktan tut Nefsimin eline birakma beni Kalbimi nisyandan uzakta tut En güzel ülkü kalp eyle kalbimi Zalimden ve zulümden uzakta tut Adaletine razi eyle beni Rahmetini ver gazabindan uzakta tut Lütfuna muhatap eyle beni Ya Afüvv! Sen affedicisin sen affetmeyi seversin Sen severek affedersin Senin merhametli nazarin nice günahlari silip süpürür Senin affinin gölgesinde bütün günah defterleri yanip kül olur Sen affetmeyi o kadar çok seversin fakat Günahimi dilersen affedecegini biliyorum diye de affedersin beni Sen öyle nezaketle affedersin ancak Kendi hafizamdan da silersin günahlarimi mahcup etmezsin beni Hataliyim itiraf ediyorum kusurluyum kabul ediyorum Isyanim çoktur biliyorum fazla unuttum utaniyorum Unuttugumu da unuttum simdi hatirliyorum Aldandim affini umuyorum Ya Rauf! Yoklugumda bile hatirimi sorup var eyleyensin Sen oysa tüm sefkatlilerden sefkatlisin Cemalinle iltifat et bana refetinle muamele et bana Ya Malikü’lmülk! Mülk senindir mülkünde diledigini eylersin Senindir mülk diledigini mülküne dahil edersin Bedeni senin mülkündendir Hücresel gözenekli olan tek sahibim sensin Kalbim senin elindedir Isyanda da itaatte de tek sahibim sensin Sözüm senin verdiklerindendir Sustugumda da konustugumda da tek sahibim sensin Ruhum senin emrindir Hayatimda a ölümünde de tek sahibim sensin Yoklugumda da varligimda tek sahibim sensin Mülkünün haricinde bir yer yok ancak çikayim Baska kapi yok ama çalayim yanina al beni Ya Zü’lcelal Ve’likram! Keremin pek bol oysa senin Bir çiçegin güzelliginde baharin ihtisamini gizlersin Keremini celalinle gösterirsin Lütfun böylece fazla ama senin Bir damla suya bin yaşam bahsedersin Lütfunu ihtisamla açik edersin Görünmen o kadar açik ancak senin Zuhurunun siddetinden gözlerden gizlenirsin Cemalini kereminle gösterirsin Sen ama en sevgilini(asv) bana elçi eylersin En sevgilini(asv) en sevgili eyle bana Karanliklarimi dagit nur eyle beni Ya Muksit! Adalet senin yanindadir Haklilarin hakki senin katindadir Her muhtaca payini veren senin adaletindir Payima düsene razi eyle beni Fazlindan fazla pozitif ver bana Ya Cami! Sen ancak Ibrahim’in(birli) kuslarini dag baslarindan geri toplayansin Az olan sevaplarimi da topla hesap günü geldiginde Iyilikten yana ne varsa senin katindadir Yetkisiz olan iyiliklerimi topla hesap günü geldiginde Yoklugu varligin alnina sebnem eyleyen sensin Kerem et beni ve kardeslerimi de cem eyle iyiler meclisinde Ya Ganiyy! O Kadar Ganiyysin ki lütfunu hak etmek gerekmez Ihsanina layik almak gerekmez Elim istediklerime yetismiyor kalbimin emelleri hiç bitmiyor Hayallerime kainat bakımlı geliyor dilime yalnızca dua degiyor Istesem oysa senden isterim Iyyakenestain iyyakenastain Ya Mugni! Bütün zenginlikler senin ikramindir Elimizde olanlar degil sadece elimizde senin ihsanindir Sahip olduklarimiz degil yalnızca varligimiz da senin ikramindir Her zenginin zenginligi senden baskalarina el açtirma beni Yalniz sana karsi fakir olanlardan eyle beni Yoksulluk korkusundan azad eyle nefsimi Neyim varsa senin verdigini bilenlerden eyle beni Kainata dilenci eyleme kalbimi Senin nazli bir misafirin olarak agirla iki dünyada beni Ya Mani! Sen mani olursan kimse manileri kaldirasi degil Sen engelleri kaldirirsan hiçbir sey engel olasi degil Ben bana gerekeni bilmem Egemen sensin Men eyle bana verme neler engelse sana gelmeme Ya Darr! Zarar da menfaat da senin iznindedir Zarara izin vermende bir hikmetledir Sen hakkimda zarar murad etmezsin Iyilik senden musibet nefsimdendir Iyilige mecalim yok sen iyilestir beni Hasar da görünse faydadir taktir ettigin Kendime faydam değil zarardan kurtar beni Ya Nafi! Yokken var edisin bana o kadar bir üstünlük ancak Kömürü elmasa çeviren simya gibi Vicdanima sakladigin sir öyle bir cevher fakat Adem’in(as) pismanligini açik eden dua gibi Kalbime koydugun muhabbet pek degerli fakat Ibrahim’e(as) atesi serin eyleyen sir gibi Bana bahsettigin hayat öyle bir Kevser ancak Isa’nin(birli) ölüleri dirilten dokunusu gibi Tenime verdigin sıhhat öyle bir merhem ama Eyyub’un(birli) yaralarini iyilestiren derman gibi Gözlerime degen nazarin öyle bir isik ki Yunus’u(birli) üç karanliktan çikaran nur gibi Yüzüme tebessümü koyan yaradisin pek güzel ama Yusuf’u(as) yüzüne tutulan ahime gibi Bana vaat ettigin cennet pek bir müjde ama Muhammed’in( asv) canlar oksayan tebessümü gibi Her hayr senin elindendir katinda hayra eristir beni Her üstünlük senin taktirindedir rahmetinden menfaatlendir beni Her üstünlük senin izninle gelir lütfundan faydalandir beni Sensiz benden bana tedavi değil bana iyiligin lüzum Sensiz kimseden kimseye üstünlük yok bana kalbi selim lüzum Ya Nur! Sen ama varlik aleminin nurusun Sendendir çehrelerden parlayan nur Sendendir göze bakis veren sir Sendendir gönle nese veren sürur Seninle nurlanir kalbim seninle aydinlanir aklim Nurunu yagdir bana Ya Hadi! Sensin kalplerimize Hak yolunu bildiren Sensin vicdanimiza Hakki asina eyleyen Inayetini kar eyle bana hidayetini yar eyle bana Yolunu yol eyle bana lütfunu bol eyle bana Ya Bedi! Hiçligi varlikla taçlandiran sensin Varligi yokluktan çikarip süsleyensin Sen ama her seyi essiz bir güzellikte yaratirsin Essiz yakinligina al beni Sen fakat her isi özenle ve incelikle tamamlarsin Inceden inceye sev beni Ya Baki! Ne vakit tat alsam tükenince çile çekerim Lezzetleri daim eyleyen sensin Ne süre kavussam ardindan ayriligi beklerim Kavusmalari sahici eyleyen sensin Ne kadar fazla sevdam varsa pek fazla veda beslerim Kalbime sonsuz sevdalar düsüren sensin Ömrüm kisa elim yetismiyor kalbim kandir Ölümsüz olan fakat sensin Beka bahset imanima Ya Varis! Değil bildiklerim senin nazarindadir Yitirdiklerim senin katindadir Bitirdiklerim senin yanindadir Unuttuklarim senin hatirindadir Unutulmuslari sonunda sen anarsin Gidene de kalana da Mirasçı sensin Ebedi kavusmaklar ver bana Ya Resid! Ya Rab sensin gerçek biricik mürsit Yönümü sana çevir yolumu sana getir Ya Sabur! Eyyub’a(birli) sabri sen ögrettin Eyyub’a(as) sabri sen verdin Sen oysa sabri için Eyyub’a(as) översin Sensin Sabur asil sabreden sensin Sabur sensin sabredenleri seversin Sabrin böylece oysa ben kuluna hilmin çok Sabredersin oysa cezalandirmak ta acelen değil Sabrin var ama pisman olacaklara mühletin fazla Sabrin öyle ancak sabretmeyenlere bile sabirsizligin değil Sen oysa tüm sabredenlerin sabir sebebisin Muhabbetine mahzar olan sabilinden eyle beni ~ AMIN ~  

Üst Alt