morfeus
Yeni Üye
Acı Severler Kış Gelmeden Bu Turşuyu Yapsınlar Kıtır Kıtır Jelapeno Turşusu Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg jalapeno biber
- 2 baş sarımsak
- Üzüm sirkesi (Her 1 kavanoza 1 çay bardağı )
- Şeker (Her 1 kavanoza 1 çay kaşığı
- Tuz (Her 1 kavanoza 1 yemek kaşığı tepeleme) kaya tuzu
- Limon tuzu (Her 1 kavanoza 1 çay kaşığı)
- Yeteri kadar kaynar su
- 2 kavanoz
- 2 adet hiç kullanılmamış kapak
Acı Severler Kış Gelmeden Bu Turşuyu Yapsınlar Kıtır Kıtır Jelapeno Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle biberlerimizi 2 kez yıkayalım ve kurutalım bu süreci yaparsak turşu suyumuz çok berrak olur.
- Çok acı olduğu için eldiven kullanalım.
- İnce ince doğrayalım ben bütün biberleri turşu için kullanmadım bir kısmını ayırdım ben 2 kavanoz yaptım.
- Siz isterseniz bütün biberleri yaparsınız.
- Sarımsaklarımızı temizleyip yıkayıp hazırlayalım yıkamış ve kurulamış olduğumuz kavanozları ve ve hiç kullanılmamış kapaklarımızıda hazırlayalım.
- Kavanozlara öncelikle doğramış olduğumuz sarımsaklarımızın bir kısmını ekliyoruz onun üstüne biberlerimizi dolduruyoruz.
- Kavanozun yarısına geldiğimizde bir ölçü sarımsak ekleyip yeniden biberlerimizi dolduruyoruz en üstünüde sarımsak ekliyoruz öbür kavanozuda birebir süreci yapıyoruz.
- Şekerini limon tuzunu ve kaya tuzumuzuda ekleyip üstüne sirkemizi ekliyoruz ve kaynamış olan çok sıcak olmalı suyumuz.
- Biberlerin üstünü geçecek kadar ekleyelim büyükçe bir bıçakla kavanozun kenarından bırakıp fotoğraftaki üzere havasını alıyoruz su eksik gelirse suyumuzu tekrar ekleyip kavanozun kenarı peçete yardımıyla temizleyip sıkıca kapatıp zıt çevirelim.
- Bir gün boyunca karşıt bir biçimde bekletelim ben akşam yaptığım için sabaha kadar beklettim serin karanlık bir yerde koruma edelim 10 gün içinde turşumuz hazır olur afiyet olsun.