Acı Severler Kış Gelmeden Bu Turşuyu Yapsınlar Kıtır Kıtır Jelapeno Turşusu Tanımı İçin Materyaller
1 kg jalapeno biber
2 baş sarımsak
Üzüm sirkesi (Her 1 kavanoza 1 çay bardağı )
Şeker (Her 1 kavanoza 1 çay kaşığı
Tuz (Her 1 kavanoza 1 yemek kaşığı tepeleme) kaya tuzu
Limon tuzu (Her 1 kavanoza 1 çay kaşığı)
Yeteri kadar kaynar su
2 kavanoz
2 adet hiç kullanılmamış kapak
Acı Severler Kış Gelmeden Bu Turşuyu Yapsınlar Kıtır Kıtır Jelapeno Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle biberlerimizi 2 kez yıkayalım ve kurutalım bu süreci yaparsak turşu suyumuz çok berrak olur.
Çok acı olduğu için eldiven kullanalım.
İnce ince doğrayalım ben bütün biberleri turşu için kullanmadım bir kısmını ayırdım ben 2 kavanoz yaptım.
Siz isterseniz bütün biberleri yaparsınız.
Sarımsaklarımızı temizleyip yıkayıp hazırlayalım yıkamış ve kurulamış olduğumuz kavanozları ve ve hiç kullanılmamış kapaklarımızıda hazırlayalım.
Kavanozlara öncelikle doğramış olduğumuz sarımsaklarımızın bir kısmını ekliyoruz onun üstüne biberlerimizi dolduruyoruz.
Kavanozun yarısına geldiğimizde bir ölçü sarımsak ekleyip yeniden biberlerimizi dolduruyoruz en üstünüde sarımsak ekliyoruz öbür kavanozuda birebir süreci yapıyoruz.
Şekerini limon tuzunu ve kaya tuzumuzuda ekleyip üstüne sirkemizi ekliyoruz ve kaynamış olan çok sıcak olmalı suyumuz.
Biberlerin üstünü geçecek kadar ekleyelim büyükçe bir bıçakla kavanozun kenarından bırakıp fotoğraftaki üzere havasını alıyoruz su eksik gelirse suyumuzu tekrar ekleyip kavanozun kenarı peçete yardımıyla temizleyip sıkıca kapatıp zıt çevirelim.
Bir gün boyunca karşıt bir biçimde bekletelim ben akşam yaptığım için sabaha kadar beklettim serin karanlık bir yerde koruma edelim 10 gün içinde turşumuz hazır olur afiyet olsun.
Not: Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında koruma edin.