bilgiliadam
Yeni Üye
Adetten Daha Sonra Lekelenme Adetten Sonra Lekelenme Yerleşme Kanaması mı Adet döngüsü düzenli olanlar için adet bitişi sonrası herhangi bir kanama durumu endişeye mahal vermektedir Sizlere bu yazımızda regl sonrası kanama neden olur? Adetten daha sonra lekelenme yerleşme kanaması ile bir ilgisi var mı? bu bilgilere ışık tutmaya çalışacağım 71494 71494 adettensonralekelenme5c44ccbb88a9aadettensonralekelenme5c44ccbb88a9a 468 817 Adetten Sonra Lekelenme adetdongusujpg71494 Adetten Sonra Lekelenme adetdongusujpg71494 Kadınlarda adet kanaması döngüsü kiminde 28 kimilerinde ise 30 gündür Bu adet açılış ve bitiş süresi arası 37 gündür Adet bittiği günden sonradan her yerde lekelenme ya da kanama durumu olması kadınlarda endişe yaratmaktadır Adet sonrası takriben adet döngünüzün ortalarında yumurtlama oluşur Bu birkaç günde eğer ancak evli ve çocuk sahibi almak istiyorsanız bu yumurtlama zamanlarını dikkate almanızda menfaat var Yumurtalar olgunlaşır ve oluşan yumurta kesesi çatlayarak bağımsızlık kalır Bu dönem yaklaşık 24 saat sürmektedir ama bu zaman dilimi içinde bebek isteyenler için ilişki önemlidir Eğer bu 24 saat dilimi içinde döllenme oluşmaz ise bu kan şeklinde dışarı atılır Eğer birleşme sonucu döllenme oluşursa döllenen yumurta 710 gün içinde rahim duvarına yerleşecektir Döllenme oluştuğunda siz ilişkiden takriben 10 gün sonra deneme yaptırdığınızda yani adet tarihinize az önce var iken bu eğer hamilelik var ise testte çıkacaktır Ara Sıra de olsa bazı kadınlarda gebelik oluştuğunda yerleşme kanaması denilen lekelenme şeklinde kanama oluşabilir Bu adet kanaması değil ve adet kanamasından daha önce oluşan bir kanamadır İmplantasyon denilen bu kanama döllenme sonucu oluşan zigotun rahim duvarına yerleşme çabasından kaynaklanan bir lekelenme türüdür Yerleşme kanaması mı adet kanaması mı konulu yazımızı da inceleyerek bu farkı anlayabilirsiniz defalarca dediğim gibi her türlü adet dışı kanamada doktorunuza görünmenizde üstünlük var Bu hamilelik oluşsa bile bir yerleşme kanaması değil bir düşük bir boş dış gebelik durumunu da gösterebilir Yerleşme kanaması denilen kanama yani daha doğrusu lekelenme adet kanamasından daha az miktarda pembe veya kahverengi renginde oluşan kanamadır Bu kanamayı ben de ikizlerime gebe iken ilk haftalarda minik bir kanama yaşamıştım Lakin benim yaşadığım kanama türü yerleşme kanaması yok düşük tehdidi idi Yerleşme kanaması zaten özellikle adet öncesi görülen açık renkli kanama olduğundan adetiniz geçtikten sonra gebelik oluşmuş ise bu düşük tehdidi olabilmektedir Yerleşme kanaması denilen lekelenme 13 gün arası sürebilir Düşük tehdidi varsa bunun için mutlaka düşük önleyici ilaç ya da iğneler kullanmanız gerekebilir Natürel bu ilaçları yeniden doktorunuz tavsiyesi ile kullanabilirsiniz Tekrar bu düşük tehdidi 3 ay her tarafında devam edebiliyor Ben 3 ay her tarafında hiç bir meslek yapmadan yatmıştım Fazla şükür Rabbime fakat ikizlerim şuan 18 aylıklar Erken doğum olmasına rağmen şükür sağlıklılar Ama hamileliğim baştan başa her zaman tam zamanında hekim kontrollerime gittim 71495 71495 adettensonralekelenme5c44ccbbb193cadettensonralekelenme5c44ccbbb193c 524 800 Adetten Sonra Lekelenme adettensonrakanamanedenolurjpg71495 Adetten Sonra Lekelenme adettensonrakanamanedenolurjpg71495 Hem gebelik haricen regl dönemi uyumlu bir kadında adet bitiminde yeniden kanamalar lekelenmeler oluşursa ve natürel gebelik yoksa bu anormal bir kanama durumudur diyebilirim Böyle bir durumda hamilelik dışarıya rahim içi yaralar, myomlar, polipler, pıhtılaşma, dış gebelik, değişik rahim kanserleri bu anormal kanamalara sebep olabilir Böyle adet sonrası kanamalar oluşursa mutlaka zaman kaybetmeden bir jinekoloğa görünmelisiniz Doktorunuzun soracağı sorulara dürüst bir şekilde yanıt vermek bu durumun tanısında tekrar önemli rol oynar Size önce belki ailesel afiyet hikayenizi soracak sonrasında maddesel muayene ve zorunlu gördüğü testleri sizden isteyecektir Tekrar fiilen böyle bir olağandışı duruma rastlamadan kadınların özellikle 6 ayda bir muayene olması smear testi yaptırması gereklidir diye düşünüyorum