D dagcı Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,900 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 68 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 26 Kas 2023 #1 Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 150 gram tereyağı(oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 paket kabartma tozu 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz(tepeleme değil silme) 1 çorba kaşığı şeker 1 yumurta akı (sarısı üzerine) 1 çay bardağı sıvı yağ 2.5 – 3 su bardağı un Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Un hariç bütün materyaller bir kaba alınarak karıştırılır. Ele yapışmayacak hafif yumuşak bir hamur elde edilene kadar un denetimli ek edilir. Hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük yuvarlak toplar yapılarak dizilir. (istediğiniz şeklide verebilirsiniz). Üstüne yumurta sarısı bir fırça yardımıyla sürülür (ben 1 yumurta sarısı daha ek ettim). Çörek otu atıldıktan sonra evvelden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 20 dakika (altı üstü kızarana kadar) pişirilir.Afiyetle . Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 150 gram tereyağı(oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 paket kabartma tozu 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz(tepeleme değil silme) 1 çorba kaşığı şeker 1 yumurta akı (sarısı üzerine) 1 çay bardağı sıvı yağ 2.5 – 3 su bardağı un Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Un hariç bütün materyaller bir kaba alınarak karıştırılır. Ele yapışmayacak hafif yumuşak bir hamur elde edilene kadar un denetimli ek edilir. Hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük yuvarlak toplar yapılarak dizilir. (istediğiniz şeklide verebilirsiniz). Üstüne yumurta sarısı bir fırça yardımıyla sürülür (ben 1 yumurta sarısı daha ek ettim). Çörek otu atıldıktan sonra evvelden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 20 dakika (altı üstü kızarana kadar) pişirilir.Afiyetle . Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı