Son Konu

Ahtapot Salatası Tarifi Resimli

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Resimli Ahtapot Salatası Tarifi,Ahtapot Salatası nasıl yapılır,Ahtapot Salatası yapımı,ahtopot nasıl temizlenir

Ahtapot Salatası Tarifi Resimli

imagesahtapotsalatasitarifiresimli5ad45f2fa2070

Ahtapot Salatası Malzemeler:

1 adet ahtapot
2 dolu corba kaşığı kimyon
taze soğan
kornişon turşu
limon zeytinyağı

Ahtapot Salatası Yapılışı:

Ahtapotu kafasını keserek yıkıyorum (Ahtapotun uzerinde sumuksu bir sıvı oluyor bu sıvı haşlandıktan sonra kayboluyor) Eğer kafasını da lezzetli bulanlar varsa yani kafasını da ziyan etmem yerim diyen varsa kafasıyla da haşlayabilir kafasıyla haşlanacaksa kafasını icinin iyice temizlenmesinde fayda var

Ahtapot duduklu tencerede (buyukluğune gore) ortalama 20–30 dakikada haşlanıyor
Ahtapotu tencereye koyduktan sonra uzerine 2 dolu dolu corba kaşığı kimyon ve uzerini birkac parmak gececek kadar su ekliyorum ve orta ateşte pişiriyorum Ateşten indirdiğim tencereyi havası cıktıktan sonra acıyor ve ahtapotu temizliyorum

Bu şekilde pişirdiğimde temizlemesi de cok kolay Derisi kolaylıkla hatta kendiliğinden cıkıyor(temizlendiğini anlamak icin olcut bacakların uzerinin puruzsuz ve beyaz olmasıdır) Temizlenmiş ahtapotun bacaklarını kup şeker buyukluğunde doğradıktan sonra yeşil soğan ve kornişon da doğruyorum Daha sonra zeytinyağı ve limon ekliyorum Tuz eklemeye gerek yok, cunku ahtapotun kendi tuzu yeterli oluyor

Salatayı servis etmeden en az birkac saat once limon ve zeytinyağı ile karıştırmakta fayda var Cunku ahtapot yağı ve limonu iyice ozumsuyor

Her şeyi fazla mı ayrıntılı yazdım bilmem ama ben hic bilmeyen birine gore tarif etmek istedim Umarım beğenirsiniz

AFİYET OLSUN…

alıntı

Üst Alt