Son Konu

Ailem Namaz Kılmama İzin Vermiyor

Stillwater

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Kendi küçük gönlü büyük bir çok çocuk şöyle soruyor. Ailem namaz kılmama izin vermiyor ne yapmalıyım? Bir çok aile namazının önemini küçümsüyor. Halbuki bu konuda gençlerden çok soru alıyoruz. Bu konuda bir kaçına yer vereceğiz.

Soru: Annem Babam Namaz Kılmama İzin Vermiyor, Ne Yapmalıyım?​

Annem babam namaz kılmama izin vermiyor kaç kez namaz kılacaktım engellediler. Cami yede gitmemi istemiyor ne yapmalıyım? Kılsam kılsam sabah namazını kılabilirim bir tek. Allah’ıma dua ediyorum ne yapmalıyım sizce?

Cevap: Anne ve Babanın Namazı Yasaklama Hakkı Yoktur​

Değerli ziyaretçimiz, bildiğiniz üzere İslam dininin ahlakında anne ve babaya öf bile demek caiz değildir. Fakat anne ve baba hakkında bu kadar titiz olan İslam dini konularda titizdir. Örneğin namaz konusuna gelince anne ve babayı dinlememeyi caiz görmüştür.

Anne ve babanız namaz kılmanızı istemiyor diye namaz kılmamanız önce sizi sonra ise anne ve babanızı günaha sokacaktır. Dolayısı ile bu konuda anne ve babanızı dinlememelisiniz. Aksi taktirde anne ve babanıza kötülük etmiş oluyorsunuz. Zira yarın ahirette size izin vermedikleri için azap görürler. Ancak siz namazlarınızı kılarsanız onlara yardım etmiş olursunuz. Bu noktada Mevla’mızdan yardım istemeli, sabırlı olmalı ve namazlarınızı terk etmemelisiniz. Bakın sabır ve namaz konusunda Yüce Mevla’mız ne buyuruyor.

Sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin. Şüphesiz bunlar, Allah’a huşu ile boyun eğenlerden başkasına ağır gelir.
Bakara 45

Namaz Olmazsa Olmaz Bir İbadettir​

Özetle, bir Müslüman için olmaz ise olmaz bir ibadettir. Bu nedenle çözümler bulmalısınız. Elinizden geldiği kadar anne ve babanızı kırmayın. Ancak zor durumda kalırsanız anne ve babanızı kırma pahasına namaz ibadetinizi yerine getirmelisiniz.

Tabi bunlar ile birlikte duayı da elden bırakmayınız.Anne ve babanız için çokça dua ediniz. Onlara namazın aslında ne kadar güzel bir şey olduğunu gösterebilirseniz. İnanıyoruz ki onların dahi namaza başlamasına vesile olabilirsiniz. Mevla’mız yardımcınız olsun.

Soru: Namaz Kılıp Cennete Gitmek İstiyorum, Ne Yapmalıyım?​

Lütfen bu soruma cevap verin en büyük sorunum 13 yaşındayım Aleviyim annem babam kısacası ailem namaz kılmıyor. Ben kılmak istiyorum ama onlar izin vermiyor. Evet onlar fazlasıyla Allah’a inanıyor Ne yapabilirim? Allah’ıma her gün dua ediyorum bana yol göster diye? Elbette herkes gibi cennete gitmek istiyorum.

Cevap: Namazlarınızı Kılan ve Ailenizle Beraber Cennete Gidin

Değerli ziyaretçimiz, ailem namaz kılmama izin vermiyor demeniz gerçekten üzücü bir durum. Ancak bilindiği üzere namaz İslam dininin beş şartından biridir. Ahirette ilk sorulacak sorulardan biride namazdır. Bizim sizin ailenizin inancını sorgulamaya veya onlar hakkında bir şeyler yazmaya hakkımız yok.

Fakat şu bir gerçek ki inanç babadan çocuğa geçen bir şey değildir. Akıl sahibi insan akıl baliğ olduğu vakit inancına karar verir ve aile her ne kadar kendi inançlarını vermeye çalışsa da insan aslında kendi inancında yol alır. Eğer cennete gitmek istiyor iseniz sizinde belirtiğiniz gibi namazlarınızı kılmalısınız. Zira namaz kılmayan bir Müslümanın Cennete gitmesi mümkün değildir. Bu noktada sizin yapmanız gereken aileniz ile elinizden geldiğince ters düşmeden inancınızın gerekliliklerini yerine getirmenizdir.

İslam dininde anne ve baba hakkının ne kadar büyük olduğu her Müslümanın malumudur. Fakat Yüce Mevla’mıza itaatsizlik konusunda anne ve babaya itaat caiz değildir. Anne ve babanızı düşman olarak değil sizin anladığınız hakikatlerin farkında olmayan kimseler olarak görmelisiniz. Hem kim bilir belkide sizin bu kararlı ve inançlı tavrınız bu gün size karşı gelen anne ve babanızında bu hakikati anlamalarına vesile olur. Böylece onlarında namaz kıldığını görmek size nasip olur. Siz duayı ve inancınızı elinizden bırakmayın ve unutmayın ki alemlerin Rabbi her zaman her an sizinle beraberdir. Sitemizde yer alan yazımızda istifade edin.

Bende Aleviyim Namazlarımı Kılıyorum​

Öncelikle sayın hocamızdan ve bu sayfada emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bende buraya bazı sorular soracaktım ama yaklaşık iki haftadır soruları ve cevapları okuyorum. Bazı soru ve cevaplardan cevaplarımı alıyorum inşallah daha sonra soracaklarımı soracağım. Ama bu soru özellikle dikkatimi çekti çünkü bende aleviyim. Yaşım 38 kardeşime tavsiyem oku Kuran ı Peygamber efendimizin hayatını, Ashabın, Hazreti Ali’nin (r a ). Hepsinden bilgi edin ve onlara yumuşak bir dille anlatmaya çalış. Fazla zorlamadan ara ara ve o şekilde huzur bulduğunu anlatmaya çalış.

Yalnız bunları yaparken saygıda kusur etme, bende bu zorluklarla karşılaştım. Ama Allah’ıma şükürler olsun şu an 5 vakit namazımı kılıyorum ve bütün ailemde biliyor. Gittiğim her akrabamın evinde de namaz saati geldiği zaman kalkıp büyüklerim den müsaade isteyip namazımı kılıyorum. Bazıları halen anlamasa da çoğu artık saygı gösteriyor. Benim için en önemlisi babamdı. Allah ondan razı olsun ben yurt dışından izine gidince kıbleyi o bana söylüyor. Sen yolundan vazgeçme Allah yar ve yardımcın olsun. İnşallah bilerek veya bilmeyerek yanlışım varsa Allah’ım affetsin.

Katkıda bulunan: İsa Çetin

Üst Alt