Aklımdan geçen düşüncelere sahip olamıyorum yani dini şeyler hakkında aklıma olduk olmadık çok kötü düşünceler geliyor. Başka şeyler düşünmek istesem de bunda başarılı olamıyorum. Dinden çıkacağım diye korkuyorum bu durumdan nasıl kurtulabilirim, düşüncelerime nasıl sahip olurum düşüncelerime nasıl yön verebilirim.
Cevap: Değerli ziyaretçimiz, bahsettiğiniz düşüncelerin pek çoğu nefsinizin ve şeytanın ruhunuza vermiş olduğu vesveselerdir. Vesvese ile baş etmenin en iyi yolu ise vesveselere kulak asmamak ve umursamamaktır. Zira bu düşünceler ciddiye alındığı nispette çoğalmaktadır. Tabi bununla birlikte aklınıza takılan konularda araştırmalar yapmalı ve işin aslını öğrenmelisiniz. Unutmayın ki İslam dininde cevabı olmayan soru yoktur. Yeterki sorunuzu doğru mecraya sorduğunuzdan emin olun. Sizi bu kadar zor durumlara sokan sorularınızı bizimle paylaşabilirsiniz. Elimizden geldiğince size yardım etmeye hazırız. Bunlar ile birlikte bu durumdan kurtulmak için samimiyet ile yüce Mevla’mıza sığınmalı ve yardım istemelisiniz. Sitemizde yer alan Vesvese Nedir ? Bu Durumda Ne Yapılmalı? başlıklı konudan da istifade edebilmeniz mümkündür. Yüce Mevla’mız yardımcınız olsun.