1 Haziran'da yeni olağanlaşma sürecine geçilmesi ve seyahat yasağının kalkmasıyla birlikte Ege kıyılarına bilhassa başta İstanbul, Ankara, Bursa ve Konya olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinden göç başladı.
170 bin nüfusu olan Bodrum’da tatilci sayısıyla birlikte nüfus 4 katına çıkarak 700 bine ulaştı. Akıcı olarak seyreden trafikte araç kuyrukları da dikkatlerden kaçmadı.
İlçede yaşayan vatandaşlar ve tatilciler kıyılara akın etti. Tıka basa dolan kıyılarda toplumsal aralık kuralları ise hiçe sayıldı. Bilhassa halk plajlarında adım atacak yer kalmadı.
MESKEN KİRALIYORLAR
Yerli turistler otellerde kalmak yerine mesken ve tekne kiralamayı tercih ediyor. İlçeye gelen yerli turistler nedeniyle kiralarda da yüzde 50’ye varan artış oldu. Tekne ve yat kiralayan yerli turistler ise mavi cinse çıkmayı tercih ediyor. Otellerin doluluk oranında düşüş yaşanırken Bodrum’da kiralık konut ise bulunamıyor.
500 BİN ARAÇ GİRDİ
Muğla’ya 1 Haziran’dan itibaren İzmir ve Aydın üzerinde gelen araç sayısı 159 bin 500 ulaştı. Antalya ve Denizli üzerinden gelen araç sayılarıyla birlikte Muğla vilayetine giren araç sayısının 500 bine ulaştığı öğrenildi. 1 Haziran, 7 Haziran ortasında Muğla’ya araçlarıyla gelen tatilciler Bodrum, Akyaka, Marmaris, Fethiye, Datça, Ören ve Köyceğiz üzere Ege’nin birçok tatil beldesine akın etti.
Bodrum Belediye Lideri Aras, nüfusun 4 kat artarak 700 bine ulaşacağını tabir ederek “Bodrum’a gelişler süratle devam ediyor. 300 bin nüfusa ulaşmıştık, korona virüs sürecinde, bu sayı yeni olağanlaşma ile gitgide artacak. Bu nüfusun 600 binlere ulaşacağını varsayım ediyoruz. Turizm hareketlerinin olmayacağı görülüyor. Yurt dışı turizmi bu sene dertli üzere görülüyor. Yurtiçi hareketlerle 600 - 700 bini nüfusa Bodrum rahat bir halde ulaşacaktır" dedi.