Son Konu

AKP İçindeki Kavga Büyüyor: Arınç'tan Metiner'e Salvolar

dagcı

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

AKP'li Bülent Arınç ile Mehmet Metiner ortasındaki hengame büyüyor. Metiner için 'omurgasız' diyen Arınç, Metiner'in özel hayatına ait bildiklerini açıklama tehdidini savurdu.

Son yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte kurduğu AKP’ye yönelik sert tenkitlerde bulunan TBMM eski Lideri Bülent Arınç, tekrar AKP'lileri rahatsız eden bir açıklama yaptı.

Türk Demokrasi Vakfı’nın tekrar kuruluşu nedeniyle dün düzenlenen toplantıda konuşan Arınç, Erdoğan'a “majeste” eleştirisinde bulunarak “Öksürmenin, bağırmanın vaktidir. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah yürekli olana izzet verir” ifadelerini kullandı.

Arınç, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın özgür bırakılması gerektiği tarafındaki açıklamayla da AKP'lilerin yansısını çekmişti.

"Kral çıplak demenin zamanıdır"

"Onu partide tutanlara yazıklar olsun"

"Kifayetsiz muhteris ve müfteri"

Arınç, bugün Twitter hesabından yaptığı uzun bir açıklamayla Metiner'e karşılık verdi ve Metiner'e 'Kifayetsiz muhteris ve müfteri' dedi.

Arınç'ın açıklaması şöyle: 

'Kifayetsiz muhteris ve müfteri Metiner, kelamım sana.

İnsan omurgası 33 kemikten oluşur. Seninki ise palavra, iftira hasetten ibaret üç kıkırdaktan müteşekkil. Sanma ki palavra ve iftiralarını dikkate alıp karşılık vereceğim. Seni muhatap almak benim için züldür. Ama! ‘Gerektiği vakit, hadsize haddini bildirmek, kırk yetime kaftan giydirmekten üstündür.

'Birilerinin gölgesinde beslenen bir zavallısın'

AK Parti'nin her toplantısına kurucular heyeti üyesi sıfatı ile davet edilen şahsımın partiden ihracını talep edecek cüreti nereden buluyor, bu gücü kimlerden aldığını düşünüyorsun? Sen ki daima birilerinin gölgesinde sana ihsan edilenle beslenen, ondan alacağını tüketip sonrakine geçen bir zavallısın. Tam da bu sebeple geçmişinden nedamet getirmeyi alışkanlık haline getirmişsin. HADEP'te siyaset yaparken Ulusal Görüş yıllarından nedamet getirdin. Liberal oldun, Kürtlüğünden nedamet duydun. AK Parti çatısı altında siyaset yaparken, nasıl olsa duyulmaz özgüveniyle kuytuda köşede, devrin Başbakanı Sayın Erdoğan'a ağza alınmayacak hakaretler ettin. Hakaretlerini evvel PKK komplosu diyerek reddettin, bir hafta sonra söylediğini kabullenerek canlı yayında özür dilemek zorunda kaldın.

'Psikolojik bir vakasın'

Özel hayatın, dünün ve bugünün ile alakalı bildiklerimi ailene hürmeten konuşmuyorum. Benim aidiyetim ne bireylere, ne de bireylerden beden bulmuş kurumlaradır, sırf aziz Allah'a ve onun bana emrettiği kıymetler bütününe sadığım. O yüzden hangi mevkide olursam olayım gerçek bildiklerimi her daim söyledim. İnandığım pahalar bütününü dünyevi istikbal uğruna terk etmedim.

Eğilmedim, bükülmedim! Ömrümü vakfettiğim davadan bir an olsun dönmedim. Davam, gönül tahtımda huzur ve sükunetle oturmakta. Sizlerin bugün 'dava' dediği şey, dünyevi ihtiraslara batmış. gökten inecek bir damla rahmete hasret çorak bir topraktan ibaret. Sen ise artık bu çorak toprakta nefes dahi alamamanın yarattığı nörolojik ve ruhsal bir olaysın. Fikirlerim, ideallerim ve davamın bahçesinde gönlüm ferahtadır. Bu bahçeyi terk edenler ise hezeyanlarına her geçen gün yenisini eklemekte, milletin ve Hakk'in terazisinde bir kuş tüyü kadar siklet çekememektedir.

'Ne bir Kürt kadar mert ne de bir Müslüman kadar ahlaklısın'

Maalesef davamın bedeller bütününü hazmetmişler azınlıkta kalırken sen ve senin gibilerin çoğunluğu galebe çaldı. Geceleri başımı yastığa koyarken hayıflandığım tek şey budur. Nahoş, kaba, ahlak dışı ve yakışıksız kelamlarını sana misliyle iade ediyorum. Haydi iki çift laf daha edeyim de tamam olsun. Sen ne bir Kürt kadar mert ne de bir Müslüman kadar ahlaklısın.'

Üst Alt