Son Konu

"Allah'ı unutmuştuk"

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Allah'ı unutmuştuk Lösemiye yakalanan Murat Göğebakan Saba Tümer'e konuştu Murat'ı nasıl göreceğimi bilmediğimden fazla tedirgindim Kapıdan girip onu saçsız görünce yazıkdedim Ama o hastalığını duyar duymaz saçlarını kendisinin kazıttığını söyledi Biz de hayranlarının onu saçsız hatırlamaması için fotoğrafını yayınlamamayı uygun gördük Bir an önce eski saçlarıyla aramıza döneceğine inanıyorum GAZETE HABERTURK HT PAZAR SABA TÜMER'İN RÖPORTAJI Bir checkupa girmişsiniz Temiz çıkmış Ondan iki ay sonradan da lösemi olduğunuz anlaşılmış Peki checkup sonrası ne şikayetiyle gittiniz doktora? MG: Çocukluğumdan beri bende bir grip olayı vardır sonradan ateş yükselmesi ve halsizlik oldu 1 Mayıs günü Sağ kasığımda fazla sancı vardedim eşime O da Gidelim doktoradedi Hastanede apandisitten şüphelendiler önce Hekim Kan değerlerinizi de alalımdedi Sonuçlarda bir dengesizlik gördüler Daha Sonra bizi bütün teşekküllü bir hastaneye yönlendirdiler Lökosit 98 bine çıkmış, trombosit 11 bine düşmüş Bu apandisit değil Lakin o da varsa tedaviniz altı ay daha uzardediler Ne tedavisi? Siz ne anlatıyorsunuz?dedim 1 Mayıs'ta girdiğim hastaneden tam 29 gün sonra çıkabildim! ■ İnanmıyorum MG: Benim için çok özel 29 gündü Dünyanın dört bir yanından aradılar, hastaneye geldiler Bir arkadaşım Yüz milyonlarca insan senin için mevlüt okutuyordedi Buna benzer bir örneği Türkçe Olimpiyatları'nda gördüm Yönetmen kardeşim ekrana yalnızca bir resmimi koyduğunda bütün salon ayaktaydı Bu benim için bir ödül Artist olarak yapmamız gereken şeyleri yapmadık ■ Ne gibi? MG: Gece hayatına, lükse düştük En başta Allah'ı unuttuk! ■ Yani ceza mı bu? MG: Kendimce ödül, hatırlamam için Bize bir sürü çekicilik verilmişken biz ona ne veriyoruz? Sonradan tokadı yiyor, kendine geliyorsun! ■ Peki şimdi bu çerçevede ne yapıyorsunuz? MG: Vakıf kuruyoruz İlik bankası ile ilgili sorunlar ve bu işten büyük para götürenler var ■ Rahatsızlanmasaydınız da yapar mıydınız bunu? MG: Natürel Türkiye'de en çok yardım konserine katılan gruplardan biriyiz ■ O süre neden unuttukdiyorsunuz? MG: Daha pozitif yapmamız lazımdı Sema Göğebakan: Sen hiç Allah'ını unutan bir kul olmadın ancak! MG: Ben unutmadım da Şu an bir fazla artist arkadaşım için konuşuyorum ■ Hastalığınızı size nasıl söylediler? MG: Ben anlıyorum ama bana kimse söylemiyor Sonradan hekim geldi Bana anlayacağım dilden anlatdedim AMLdedi Ne bu?dedim Lösemi başlangıcı, akutdedi Ben de büyük bir hastalıktan bahsediyorsunuz sandımdedim Sen bunu söylüyorsan zaten rahatsızlık bitmiştirdedi Eğer senin altı ay ömrün var diyorsan, en güzel zamanımı hastanede aşmak istemiyorumdedim En Fazla altı ay buradasın Lakin bu vesileyle meslek yapmayacaksın Birlikte tedaviye başlayacağızdedi ■ Peki Sema Bayan siz de bu dek serinkanlı mı karşıladınız? SG: Hayır Çünkü doktoru telefonda konuşurken duydum ■ Sizlere söylenmeden önce mi? SG: Evet Telefonda konuşurken AMLdediğini duydum 'Yani kan kanseri mi?dedim Evet Bir hafta içinde hastayı iyi koruyamazsak kaybederizdedi O anda kendimi kaybettim Fakat Murat bütün tepkileri mimiklerimden anladığı için çabuk toparladım MG: Daha Sonra ALL değil AML olduğu anlaşıldı ■ Bu hastalıkta moral de fazla manâlı değil mi? SG: Elbette MG: Ne hastalığı? Hasta insan yatan insandır SG Murat hiç yatağında yatmadı ■ Doktor ne dedi bu duruma? MG: Saygı duydu ■ Tedavi nasıl gidiyor? MG: Beklenenin çok önünde gidiyorum ■ Ailede var mı başka? MG: Kalıtımsal raporları temiz çıktı ■ Daha önceki checkupta nasıl ortaya çıkmamış? MG: Bir saat sonra bile değişebiliyormuş her şey Biz Mart'ta checkup yaptırmıştık 45 günde oluşan bir durum ■ Yurtdışına gitmeyi düşündünüz mü? MG: Oradaki tedavi ile Van'daki çare arasında bir fark yok Bahşedilen benzer ilaç Burada en iyi hastanede yatıyorum ■ Neden bu benim başıma geldi?dediniz mi? MG: Hiç Buna hastalık bile demiyorum Oturup nota yazıyorum Hatta akustik, alışılmış gitar filan tümü hastanede odamda Ara Sıra hemşireler gelip, dinlemek istiyorlar ■ Bu durumla ilgili beste yaptınız mı? MG: Çok Hastaneye ziyarete gelenler arasından Ebru Yaşar'ın bir lafı çok hoşuma gitmişti; Buradan neler çıkacak, desenededi Haluk geldi Mutlaka Sanat Müziği albümü yapdedi Ne yazdınız? MG: Derhal söylemeyeyim İnşallah senin programa gelir, canlı canlı söyleriz Web sayfanızda bir takım klişelerin ne denli geçersiz olduğunu içiniz yandan yana öğreniyorsunuzdemişsiniz Ne çağırmak bu? MG: Hayatın manâsız olduğunu görüyorsun Daha'nın ötesini düşünmüyorsun normalde Şayet de birçok insan düşünüyor, ben düşünmedim ■ Daha derken? MG: Daha ne yapabilirim? ■ Kaderci misinizdir? MG: Mutlak teslimiyetçiyimdir Bana insanoğlu bir şey yapmadı ki Yaradan'dan gelmişse başım gözüm üzerine ■ Artık daha artı mı dua ediyorsunuz? MG: Eğer niyetlerimi nasip eyleyeceksen beni yaşat Yarabbimdiyorum Kendimi hasta hissetmiyorum az önce hastaneden geldik Şu lahza sizden daha sağlıklıyım Buna inanın ■ Maşallah MG: Hatta bu tedaviden daha sonra 10 yaş gençleştim SG: Sen derdine yandiyor bana ■ 15 Temmuz'da hastaneden turp gibi çıkacağımdemişsiniz 19 Temmuz eşinizin doğum günüymüş SG: Hastanede kapıya yazmıştı İlik nakli gerçekleşebilirse daha da önce bitecek tedavi ■ İlik nakli ne vakit olacak? SG: Kardeşlerininki uyarsa daha tez iyileşecek Annebabanız nasıl yardım oluyor? MG: Babam ağlıyordu Bir evladımı gömdüm, ikincisini nasip etmediye Oğlunuzun morali nasıl? MG: Geldi gördü Baba sen bu işi bitirmişsindedi Saba sonunda öleceğiz ■ Hastaneden çıktığınızda ilk ne gerçekleştirmek istersiniz? MG: Konsere giderim Fazla özledim ■ Lösemili çocuklarla bir araya geldiniz mi? MG: Onlar geldiler İçeri girmek yasak olduğundan odanın kapısına değin gelip şarkı söylediler SG: İzmit'te bir ilkokul öğrencileri Murat'a dua yazıp yollamışlar MG: Ben bir mektep açmıştım Adana'da Orada bir sınıfı dua sınıfı yapmışlar Tüm çocuklar o odada dua ediyorlarmış Bu kadar çok sevildiğimi bilmiyordum ■ Hayat felsefeniz değişti mi artık? Daha hoşgörüyle bakıyorsun Rockçıyım ayrıcalık vermeyen bir tarzım vardı Derhal Boşverdiyorum ■ Haluk Levent'in söylediği gibi bir sanat müziği albümü düşünüyor musunuz? O formata yakın yeni albümüm EŞİMDEN ŞÜPHELENİRKEN, BENDE ÇIKTI ■ Sizin vücudunuzda zaman zaman morluklar oluyormuş Eşiniz sorunca Ben kan kanseriyimdermişsiniz Doğru mu? MG: Bu olaydan 10 gün önce Sema da checkup yaptırdı Çıkan sonuçlardan biri kan kanserini tetikliyormuş! SG: Doktordan yanıt geç yazıyordu Murat'a Kan kanseri olma ihtimalim var Bana bakarsın ve çok sağlam durursun karşımdadedim Murat ağladı İki gün sonra da bu olay oldu MG:©© ■ Eşiniz için ağladınız Kendinize olunca nasıl bu dek serinkanlı davrandınız? Ağlamadınız mı? MG: Ağlamadım Sadece evimi özledim ve oraya gitmek istedim Gidemedim Fakat Allah onun sabrını veriyor KİMLERE KIRGIN Hiç öleceğinizi hissettiniz mi? MG: Bu ihtimali hiçbir süre kabul etmedim Ama bir gün öleceğimi biliyorum Sonunda her canlı ölümü tadacak Hani belki bu tür durumları yaşayan ahali; geçmişi pişmanlıklarını düşünürler SG: Hepsini geçirdi gözünün önünden MG: Bunları ben de yaşamışımdır Ama hiçbir süre şikayet amaçlı yapmadım Ben birine hatalı yaptım mı, arayıp özür dileyeyim gibi şeyler mesela SG: Murat kendisine yanlış yapanları bekledi defalarca MG: Hasan Topaloğlu'nu, Ali Özbir'i bekledim Helalleşsin diye Ben onların yerinde olsaydım helalleşirdim Bir taraftan Ölmeyi düşünmedimdiyorsunuz ama bir yandan da Gelip de helalleşseydidiyorsunuz MG: Kendileri için söylüyorum Benim için ayrım etmez ERDOĞAN VE GÜL ARAMADI ■ Tayyip Erdoğan geldi mi ziyarete? Öyle bir haber çıkmıştı gazetelerde MG: Gelecekti lakin yoğun ve onun da rahatsızlığı var SG: Kısacası gelmedi! ■ Aradı mı peki? SG: Aramadı! Bakanlar ve TBMM Başkanı aradı ■ Abdullah Gül aradı mı? SG: Hayır! MG Deniz Baykal, Numan Kurtulmuş aradı SG: Murat'la ilgili tüm haberleri aldığım biliyoruz Lakin aramalarını da beklerdik MG: Olsun Allah ağabeylerimizin yolunu açık etsin ■ Kadir Topbaş filan? SG: Gelmedi MG: Zaten bende bekledimdersem yalan söylemiş olurum SG: Dostlarımızın hepsi geldi Seda Sayan aniden fazla geldi Her gün de aradı ■ İbrahim Tatlıses geldi mi? MG: Hayır  

Üst Alt