Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı süt
- 1 paket yaş maya veya iki tatlı kaşığı kuru maya
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 5,5 su bardağı un (ben 5 bardak koydum ama ununuza göre degişkenlik yapabilir)
- 4 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilin
- 1 paket toz krem şanti veya yarın paket krema
- 1 paket çikolata sosu (ben üstüne ganaj çikolata erittim dilerseniz o şekilde de yapabilirsiniz)
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamur için sütü biraz ılıtın ardından ılıyan sütünüzü yoğurucağınız kabın içerisine alın ve ardından maya, şeker, yumurta, yağ, tuz ve mahlebi de ekleyip iyice karıştırın.
- Ardından unuzu azar azar eklemeye başlayın. Ve iyice yoğurduktan sonra kabınızın üstünü örtüp 45 dakika dinlenmeye alın.
- Mayası alınan hamurunuzu alıp mandalina veya ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve tepsiye yerleştirin daha sonra tepsi mayası almak için yerleştirdiğiniz bezelerin üzerini örtün ve 1 saat tepsi mayası için bekletin.
- Ardından mayası alınmış hamurunuzu 175° öncede ısıtılmış fırınınıza atın ve pişmeye bırakın.
- Muhallebi için öncelikle tencerenize sütünüzü şekerinizi ve unuzu ekleyip iyice karıştırın.
- Orta ateşte kaynayıp kıvam alana kadar karıştırın. Piştikten sonra ocaktan alın daha sonra içine krem şantiyi ve vanilini ekleyip mikser yardımıyla çırpın.
- Daha sonra kremanızı soğumaya bırakın. Daha sonra fırından çıkmış ve soğumuş hamurlarınızı ortam ikiye kesin ve içine soğumuş kremanızı bir kaşık yardımı ile içine sürün.
- Ardından hazırladığınız çikolata sosuna hamurunuzun üst kapaklarını batırın veya üstlerine kaşık yardımı ile de dökebilirsin.
- Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın soğuduktan sonra artık hazır demektir. Şimdiden deneyen yapan herkese afiyet olsun. ❤