5,5 su bardağı un (ben 5 bardak koydum ama ununuza göre degişkenlik yapabilir)
Kreması için:
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilin
1 paket toz krem şanti veya yarın paket krema
Üzeri için:
1 paket çikolata sosu (ben üstüne ganaj çikolata erittim dilerseniz o şekilde de yapabilirsiniz)
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur için sütü biraz ılıtın ardından ılıyan sütünüzü yoğurucağınız kabın içerisine alın ve ardından maya, şeker, yumurta, yağ, tuz ve mahlebi de ekleyip iyice karıştırın.
Ardından unuzu azar azar eklemeye başlayın. Ve iyice yoğurduktan sonra kabınızın üstünü örtüp 45 dakika dinlenmeye alın.
Mayası alınan hamurunuzu alıp mandalina veya ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve tepsiye yerleştirin daha sonra tepsi mayası almak için yerleştirdiğiniz bezelerin üzerini örtün ve 1 saat tepsi mayası için bekletin.
Ardından mayası alınmış hamurunuzu 175° öncede ısıtılmış fırınınıza atın ve pişmeye bırakın.
Muhallebi için öncelikle tencerenize sütünüzü şekerinizi ve unuzu ekleyip iyice karıştırın.
Orta ateşte kaynayıp kıvam alana kadar karıştırın. Piştikten sonra ocaktan alın daha sonra içine krem şantiyi ve vanilini ekleyip mikser yardımıyla çırpın.
Daha sonra kremanızı soğumaya bırakın. Daha sonra fırından çıkmış ve soğumuş hamurlarınızı ortam ikiye kesin ve içine soğumuş kremanızı bir kaşık yardımı ile içine sürün.
Ardından hazırladığınız çikolata sosuna hamurunuzun üst kapaklarını batırın veya üstlerine kaşık yardımı ile de dökebilirsin.
Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın soğuduktan sonra artık hazır demektir. Şimdiden deneyen yapan herkese afiyet olsun. ❤