Stillwater
Yeni Üye
İçindekiler Hide
- 1 Almanyada yasayan bir Türk ne kadar türkiyede kalabilir?
- 2 Almanya’daki emekliler Türkiye’de ne kadar kalabilir?
- 3 Almanya süresiz oturum izni nedir?
- 4 Alman vatandaşı Türkiye de yaşayabilir mi?
- 5 Bir Türk vatandasi Türkiye’de ne kadar kalabilir?
- 6 Çifte vatandaşım Türkiyede ne kadar kalabilirim?
- 7 Yurtdisi emekli maasi ne kadar?
- 8 Yurtdışında çalışan emeklinin maaşı kesilir mi?
- 9 Emekli maaşı çocuğa kalır mı?
- 10 Almanyada süresiz oturum için kaç yıl evli kalmak gerekiyor?
- 11 Almanya oturum izni ile hangi ülkelere gidilir?
- 12 Almanya oturum izni kaç günde çıkar?
- 13 Almanya çifte vatandaşlık kalktı mi?
- 14 Türkiye’ye giriş yasağı nasıl öğrenilir?
- 15 Türkiyede pasaportunu kaybeden yabancı ne yapmalı?
Almanyada yasayan bir Türk ne kadar türkiyede kalabilir?
Vizenin veya vize muafiyetinin imkan verdiği kalış süresi, her 6 ayda günde 90 günü geçemez. Türkiye’de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye ‘ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir. Söz konusu kural ALMANYA vatandaşları için de geçerlidir.Almanya’daki emekliler Türkiye’de ne kadar kalabilir?
AOK Hessen Sağlık Kasası uzmanlarından Necati Suözer’in gazetemize verdiği bilgiye göre, Almanya ‘ da ikamet eden ancak Türkiye ‘de uzun süreli kalmak isteyen sigortalılar, bu konumlarıyla sağlık hizmetlerinden, en fazla 183 gün yararlanabilecek.Almanya süresiz oturum izni nedir?
Süresiz oturum izni, yerleşim izni olarak da bilinir. Bu çeşit bir izin size, oturum izninizi düzenli olarak uzatmanıza gerek kalmadan Almanya ‘da ikamet etme olanağı sağlar. Ayrıca süresiz oturum sayesinde hiçbir kısıtlama olmaksızın çalışma izniniz de olur.
Alman vatandaşı Türkiye de yaşayabilir mi?
Yabancı ülke vatandaşları Türkiye ‘de kısa süreli oturum izni, aile oturum izni, öğrenci oturum izni, uzun süreli oturum izni, insani oturum izni ve insan ticareti mağduru oturum izni alarak kalabilirler. Geçerli oturum izni sahibi Almanya vatandaşları Türkiye sınır kapılarından vize almadan giriş yapılabilir.Bir Türk vatandasi Türkiye’de ne kadar kalabilir?
Türkiye’ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.Çifte vatandaşım Türkiyede ne kadar kalabilirim?
Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik Türk vatandaşı, çifte vatandaş veya mavi kart sahibi kişilerin (emekliler dahil) taşıtları Türkiye ‘de 730 güne kadar kalabilir.Yurtdisi emekli maasi ne kadar?
Borçlanma yapacakları hizmet sürelerinin tamamının 2000 yılından sonra olması durumunda alacakları emekli maaşları 1.000 TL ile 1.200 TL arasında olmaktadır.Yurtdışında çalışan emeklinin maaşı kesilir mi?
Sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008 tarihinden önce olsa da emekli aylığınız Ekim 2008 öncesi ve sonrası prim günleriniz üzerinden hesaplanacağından, yurtdışında çalışmaya başladığınızda Türkiye’deki emekli aylığınız kesilir.Emekli maaşı çocuğa kalır mı?
Sigortalının eşine bağlanacak ölüm aylığı sigortalı için hesaplanan aylığın % 50’sidir. Şayet sigortalının hak sahibi durumunda çocuğu yoksa hak sahibi eşine % 75 oranında aylık bağlanır. Vefat eden sigortalının ölümü ile hem anasız hem de babasız kalan çocuklara bağlanacak aylığın oranı ise % 50’dir.Almanyada süresiz oturum için kaç yıl evli kalmak gerekiyor?
AdvertisementAlmanya evlilik Birliği sebebiyle Süresiz Oturma izni (Niederlassungserlaubnis) için başvuru sahibinin Federal Almanya’da 5 yıldan beri resmen oturuyor olması (Eş Alman ise, ya da serbest çalışıyorsa, mavi kartla Almanya ‘ya gelmişse 3 yıl ), eşlerden en az birinin Almanya’da 60 ay sigortalı olarak bir işte çalışmış
Almanya oturum izni ile hangi ülkelere gidilir?
Almanya oturum izni sayesinde Avrupa Birliği üyesi olan Avusturya, İtalya, Danimarka Belçika, Fransa, Çek Cumhuriyeti, GKRY, Estonya, Finlandiya, İngiltere, Bulgaristan, Hırvatistan, İspanya, Macaristan, Hollanda, Portekiz, İrlanda, İsveç, Letonya, Litvanya, Romanya Lüksemburg, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya ve
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.