Son Konu

Ameliyatsız iplerle yüz germe

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Ameliyatsız iplerle yüz germe prosedürüyle son kademe başarılı bir formda yüz ve vücut sarkmaları toparlanır. Bu, incecik iplerle gerçekleştirilir. Hem tatbik kolaylığı hem de süreç sonrası kişinin daha süratli sıradan hayatına dönmesi açısından, iple yüz germe sürecinin popülaritesi artmaktadır.

Devranla cildin kolajen ölçüsünde azalma ve ciltte hacim kayıpları meydana gelir. Bunun oluşmasında konum çekiminin tesiri de tartışılmazdır. Devir ilerledikçe vücudumuz bölge çekimine yenik düşer. Oluşan sarkmalar için iki seçenek vardır. Cerrahi operasyon yahut ameliyatsız formüller. Ameliyatsız tekniklerden biri; iplerle yüz ve vücut germe sürecidir.

Ameliyatsız iplerle yüz germe süreci nasıl yapılır?

Cildin genç ve dinç görünmesini sağlayan ameliyatsız yüz germe süreci iki formda yapılabilir. Birincisinde iplikler direkt cilt altına yerleştirilir. Bu biçimde kesimdeki kollajen üretim arttırılarak cildin daha parlak ve elastik görünmesi sağlanır. 2. tatbikte ise yerçekimine zıt cihette cilt altından yerleştirilen ipler sayesinde yüzün asılması sağlanır.

Ameliyatsız yüz ve vücut germe sürecinde PDO (polydioxanone) ve PGA (polyglicolic asit) içeren antimikrobiyal özelliğe sahip ipler cilt altına yerleştirilerek hem bu yerdeki kan akımı arttırılır hem de metabolizma hızlandırılarak cildin kendini yenileme kapasitesi artırılmış olur. Bu sayede cilt altındaki kollajen üretimi de hızlandırılmış olur. Bu iplikler sıradanda ameliyatta kullanılan ipliklerdir. Çoklukla 6-8 ay içinde emilerek kaybolurlar. Neticede ciltteki sarkmalar ve kırışıklıklar düzelmiş olur.

Ameliyatsız iplerle yüz germe hangi kesimlere yapılabilir?

Bu süreç yalnızca yüzde uygulanmayıp tıpkı devranda üst kol sarkmaları, iç bacak, karın ve kalçalarda da kullanılır. Bu sayede bu kesimdeki sarkmalar da ortadan kaldırılmış olur. Tatbik 5-45 dakika sürer. Tatbik öncesi lokal anestezi uygulanabilir. Süreç sonrası makyaj yapılabilir ve kişi gündelik hayatına devam edebilir. Ama pratikten derhal sonra hamam, sauna, havuz, deniz üzere aktivitelerden ve ağır sporlardan kaçınılması gerekir. Yüze uygulanan süreç sonrası yüzü geren elma ısırma üzere hareketlerden de bir vade kaçınılmalıdır.

Yan tesirleri var mıdır?

Tatbikte kullanılan gereçler steril olduğundan rastgele bir enfeksiyon gelişimi kelam konusu değildir. Süreç sonrası hafif gerginlik ve hassasiyet olabilir. Bunlar çoklukla birkaç gün içinde makbul.

İple Yüz Germenin Tesiri Kaç Yıldır?

Aktiflik vadesi umumiyetle iki yıldır. İple yüz germe yapıldıktan sonraki bu mühlet zarfında 10 yıl daha genç ve dinç görünmeniz mümkündür.

Kimlere Uygulanmaz?

Kan marazı olanlar, ağır kanser hastaları, diabet hastaları, otoimmun rahatsızlığı olanlar ve ciltte uçuk ve gibisi rahatsızlığı olanlara uygulanması elverişli değildir. Bu iplikler ameliyatsız yüz germe süreci çerçevesinde göz etrafı, alın, boyun ve ağız kenarına rahatlıkla uygulanabilirken ameliyatsız vücut germe süreci kapsamında kol, bacak, karın, göğüs ve kalça ortamlarına rahatlıkla yapılabilir. Pratik nahiyesine nazaran kullanılan iplik sayısı değişir. Sarkmanın ve kırışıklığın aşamasına nazaran değişik uzunlukta ve yapıda iplikler kullanılabilir. Dolgu, PRP, mezoterapi üzere süreçlerle kombine edilebilir. Ameliyatsız yüz germe süreci sayesinde 10 yaş kadar daha genç ve dinç görünüme sahip olmak elinizde.

 
Üst Alt