Son Konu

Android İşletim Sistemi Kullanımı

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Android İşletim Sistem Kullanımı

Android İşletim Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgi

Android mobil cihazlar icin, Google ve Open Handset Allience tarafından geliştirilen Linux tabanlı ve acık kaynak kodlu bir işletim sistemidir

Androidin acık kod tabanlı yapısı bir cok uygulama geliştirici icin mukemmel bir zemin oluşturmuş ve bu doğrultuda henuz yeni cıkmış olmasına rağmen, bu alanda yıllardır var olan ve smartphone kullanıcılarına hizmet eden diğer işletim sistemlerinin bir coğunu geride bırakmıştır

Donanıma hayat veren, kullanımını sağlayan ve kolaylaştıran yazılım; mobil platformlar icin de her gecen gun onemini arttırmaktadır Bunlardan birisi de Google tarafından geliştirilen ve şu an dunyada en yaygın mobil işletim sistemlerinden biri olan, Androiddir

En buyuk avantajı acık kaynak kodlu olması ve bunu desteklemesi olan Android, bu yonuyle mobil platformlara uygulama geliştirmek isteyen insanlar icin de onemli bir yol gosterici olmuş ve geniş bir alan yaratmıştırGunumuzde; mobil cihazların onemi gittikce artmaktadır

İnsanların sanal ortamdaki ihtiyaclarını zaman ve mekan kısıtlaması olmadan gidermelerini sağlayan bu cihazlar, gun gectikce daha da gelişmektedir Bu gelişim doğal olarak; donanım tarafında olduğu kadar yazılım tarafında da gercekleşmektedir

Android işletim sistemi, gunumuzde akıllı telefonlar başta olmak uzere, dizustu bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar, Ekitap okuyucular, televizyon(Google TV), saat(Im Watch) gibi bircok elektronik cihazda kullanılmaktadır

Üst Alt